ponedeljek, 20. marec 2017

Pobarvano z Distress Oxide in izžrebanka Ko me inspirira

Če vam je tokratni izdelek znan, ste ga že videle na Instagramu in čas je, da vam ga pokažem tudi tukaj. Podobne voščilnice ste pri meni že videle, le da so tokrat rože in zelenje pobarvani z distress oxide inki. Če jih še ne poznate, si lahko več o njih preberete v moji prejšnji objavi, kjer sem se razgovorila o njih.


Na podlago sem nanesla nekaj rumenega Distress oxide inka in malo Peeled Pait oxide refila. Obojemu sem dodala malo vode in s čopičem obe barvi nanašala na kos papirja. Vmes sem sušila z grelno pištolo in dodatno škropila z vodo. Na drugi kos papirja sem enako ponovila z dvema modrima odtenkoma. Ko je bilo vse suho, sem iz prvega izrezala zelenje, iz drugega pa cvetove. Na večjih listih se lepo vidi, kako zelena barva ob stiku z vodo oksidira in postane bolj turkizna.


Ker sem cvetovom želela dati osrednje mesto sem samo izrezala pravokotnik z valovitim robom in ta rjavi orkasni "trak", ki sem ga privzdignila z moos gumo in nanj zalepila še napis.


Ker verjetno že nestrpno čakate na izžrebanko Ko me inspirira izziva, bom to storila, še preden se za danes poslovim od vas. Hvala vam za čudovitih 57 izdelkov. Res ste navduševale z vsemi temi odprtinami in negativnimi izrezi. Linke do vseh prijavljenih boste našle tukaj


Izžrebanka pa je pod številko 49, Helena. Čestitke!


četrtek, 16. marec 2017

Ljubo doma z novimi distress oxide

Če bi me kdo rekel, da me bo odpeljal na samotni otok in si lahko zraven odnesem le en ustvarjalni pripomoček, bi to najverjetneje bili distress inki. Ti me navdušujejo še vse od začetka ustvarjanja in zato ni čudno, da sem nujno morala imeti nove distress oxide. Za prvo pokušino sem jih nekaj naročila v Ameriko skupaj z dvema refiloma. Prispele pa so do mene istočasno, kot jih je v svojo ponudbo dodala tudi Darilnica Klavdija. Dobro, da moja obveščevalna služba tako dobro deluje, saj so zelo hitro pošli in nekaj mi jih je uspelo naročiti. Zelenega pa še čakam in super je, ko lahko pri Klavdiji naročiš, kar želiš.


Če o distress oxide niste veliko slišali, vam priporočam ogled videa od Jennifer Mcguire, kjer je lepo prikazala razliko med navadnimi in temi novimi. Bistveno je to, da se obnašajo kot pigment inks, kar pomeni, da bodo odtisi vidni tudi na temni podlagi, saj se ne vpijajo. In če boste nanašali eno barvo na drugo in vmes sušili, se barve ne bodo pomešale. In pa seveda najbolj prepoznavna zadeva, ko jih poškropite z vodo, barva oksidira, se nekoliko spremeni in nastanejo krasne packe. Ampak kot rečeno, oglejte si video in vse vam bo jasno. Jaz sem se pretekli vikend malo poigravaa z njimi in treba se jih je nekoliko navaditi, ampak navdušenje je veliko. Sem pa ravnokar videla, da je včeraj objavila Jennifer še en video, kjer je odtiskovala s temi inki


No, pa preidimo k današnji voščilnici, ki je v celoti pobarvana z novimi igračkami in je bila narejena za izziv pri Craftalnici Ljubo doma. Najprej sem izdelala iz dveh rjavih tonov ozadje. Papir sem prekrila z barvo kar direktno z blazinico, se pravi da sem vlekla blazinico po samem papirju. Nato sem sušila z grelno pištolo in vmes škropila z vodo, da so nastale lise. Ko se je vse skupaj posušilo sem odtisnila še "deske". Prav tako sem z distress oxide pobarvala zelenje, rože in hiško. Pri tem sem uporabila refile in čopič, ter pri sušenjo prav tako škropila z vodo, da je nastalo nekaj pack. Na koncu vse skupaj deluje bolj mat in kot bi barval z chalk barvami. Kako pa mi je vse skupaj uspelo, pa presodite same. Za osnovo venčka sem uporabila 2 šabloni srca in si naredila obod. Slednjega sem izrezala tudi iz moos pene, da sem venček nekoliko privzdignila.


Tako, zdaj pa bo dovolj besed, ker ste se verjetno že naveličali branja :) Voščilnico torej prijavljam v Craftalnico in vam pošiljam prisrčen pozdrav iz našega doma v vašega.


torek, 14. marec 2017

Metulj z lepimi željami

Malo sem še v zamudi z objavami, kajti današnja voščilnica je nastala že nekaj časa nazaj in prav tako z veliko zamudo odpotovala k Hali. Na njej nisem naredila nič presenetljivega. Sledila sem tehnikam, ki sem jih že uporabila na zadnjih predstavljenih voščilnicah.


Ozadje sem zapackala z akvarelnimi barvami in z istimi pobarvala tudi metulja. Tega sem premazala še z medijem za razpoke, vendar sem nekaj eksperimentirala in želela pospešit sušenje z grelno pištolo. To je privedlo do tega, da razpoke niso nastale po celotni površini. Tako da drage moje dame, tega NE počnite doma :) Raje si privoščite eno kavo in potrpežljivo počakajte, da se samo posuši. Ampak na koncu koncev me ni motilo, saj je metulj vseeno dobil svetlečo plast.


Napis in še nekaj izrezov iz paus papirja so dokončali izgled voščilnice, ki je ponesla lepe želje naprej. Tukaj pa je še Halin tag, ki sem ga dobila v zahvalo. Super je, HVALA Hali!


In lepe želje pošiljam tudi vsem vam. 
Uživajte v lepem vremenu.