četrtek, 3. februar 2011

Zvonovi in metulji za poroko

Veste kaj je najbolj zanimivo s simboli iz prejšnje objave. To, da ko sem čestitko delala sploh o njih nisem razmišljala. To se mi ni zgodilo prvič, očitno moja podzavest uspe povezati posamične motive v čestitko, polno simbolov, ne da bi se tega sploh zavedala :))) Šele na koncu vidim, kaj mi je dejansko uspelo. V ustvarjanju res velikokrat uspem presenetiti samo sebe. Očitno se pri tem znam povezati s svojo notranjostjo. Pri vsakdanjem dogajanju se vedno borim s tem, kar prihaja od znotraj in s tistim, kar mi govori razum. Pri čestitkanju pa si upam stopiti čez te ovire in oboje povezati med sabo oz. razum izpodriniti nekam v ozadje. Se to dogaja tudi vam?
Tudi tokratna čestitka je za poroko. Pred kratkim sem si namreč kupila te zvonce šablone, ki so pravzaprav božični. Želela sem jih takoj uporabiti, pa mi ni bilo za izdelavo kakšne božične čestitke. Pa so zazvonili poročni zvonovi, samo ne meni :))))) 
Ker premorem od Spellbindersa samo kroge in rokavičke, mi je preostalo samo, da naredim nekaj s krogom. Obrobila sem ga z metulji, ki so zame simbol svobode in lepote. Kaj pa pravi internet?
Pa se dajmo spet nekaj naučiti, se mi zdi, da je tole kar zabavno. Odkrila sem, da so metulji simboli spremembe in preobrazbe in njihova sporočilna vrednost je predvsem v tem, da se vsakdo od nas lahko prelevi iz plazače gosenice v prelepega metulja. Se pravi lahko se vsakdo od nas, ki je padel, znova postavi na noge in začne lepše in boljše življenje. 
Te besede pa ne bom povzemala, ampak jih z vami delim kar v celoti: 'V vsakdanje dogajanje vnašajo lahkotnost in igrivost, smisel za humor in za ples. Vabijo nas, da zaplešemo skozi utrinke trenutkov sedanjosti, izplešemo vsa negativna čustva iz telesnih celic in se potopimo v zamaknjenost svojega notranjega bitja. Gibanje, že sam premik z mesta, kjer smo obtičali, nam neizogibno prinese spremembo in vrne užitek do življenja. Metulji imajo okuševalne organe na svojih prednjih nožicah, zato lahko okušajo cvetlice tako, da stopajo po njih. Tudi mi ne moremo okusiti in spoznati neke situacije v življenju, dokler ne vstopimo vanjo. Na metuljev način to storimo lahkotno in zaupljivo. ' (vir: http://www.mavrica.net/metulj-totemske-zivali_clanek_148.html)
Tudi pri šivanju sem tokrat 'poletela' malo višje in ko sem odtisnila robove, sem se lotila šivanja od enega do drugega roba in učinek mi je čudovit.
 Izplešite torej vse negativno in se premaknite v boljši in čistejši korak!

31 komentarjev:

Maja pravi ...

Čudovita čestitka! In kot vedno tudi zanimiva postavitev ter razlaga simbolike. Zelo všeč!

valentina pravi ...

Tole je pa lepo napisano,pesniško.

In kaj meni pomenijo metulji?
Metulji mi pomenijo svobodo,ples,sonce in pomlad.

Kako že gre tista;Rad bi bil metulj,rad poletel bi...
Mislim,da si vsi včasih želimo biti metulj..

lp

mimoza pravi ...

Me veseli, da ja tvoja ustvarjalna muza nazaj! :) Je prav lepo gledati zopet tvoje prečudovite stvaritve. Super čestitka, postavitev in simbolika!

Unknown pravi ...

uh, kako je ovo divno i romantično, bravo!!!!

Marna pravi ...

Ojej, to pa je še lepše. Tisti zadnji del citiranega mi je dal kar zagon za cel dan!Ponovno ena krasna povezava! In čudovita voščilnica ... Šiv je pa fenomenaln!

HRANDICA pravi ...

No o tem sem govorila!!!!:))))))
Prekrasno si jo prepletla s svojim srcem in razumom. Tudi sama sem povezala metulja s poročnimi voščilnicami zaradi preobrazbe...a to besedilo, ki si nam ga predstavila je povedalo še veliko več. Prečudovito.
Pozdravček♥

Andreja pravi ...

Vladka, vsakič ko pogledam na tvoj blog sem bolj in bolj navdušena nad tvojimi umetninami! :) Spet prečudovito! :)

Škorčica pravi ...

Jaz razuma nekako nočem izključiti, saj mi je ta nek temelj, na katerem gradim, pa tudi, ker moj razum ni hladen in ima tudi srce :), zato se nanj lahko zanesem.
vse skupaj pa nadgradim po navdihu, ki pride iz "notranjosti", kakor rečemo.

Tu pa lahko potegnem vzporednico s temi tvojimi metulji :) - poznaš učinek metuljevega zamaha s krili?
Kam te bo navdih zanesel, je tako nepredvidljivo: Če metulj na tvojem vrtu samo rahlo zamahne s svojimi nežnimi krili, lahko teoretično celo spremeni potek dogodkov na drugem koncu sveta. :)

No, tebe je navdih zanesel v eno lepo smer - očitno si z mislimi že v pomladi in ljubezenskih zadevah! :)

Neža pravi ...

Lepa ... posebna ... tvoja.

Helena pravi ...

Uh, poleg vsega ostalega me je tokrat navdušil tisti zašiti del. In zopet si ustvarila čudovito okolje za fotko. Sem ti kar malo fauš, ker ti to tako fino uspeva :) :)
Naj bo dan metuljčkast :) Naj se vse slabo preobrazi v lepo.

Bubamara šarena pravi ...

Predivna čestitka i poruka koju tako šalješ!Obožavam leptire, satima bi ih mogla promatrati na livadi.Drago mi je da uz čestitke stavljaš i objašnjenje simbola, to daje sasvim drugu dimenziju čestitci.
A o borbi razuma i podsavjesnog....u kreativnom procesu razum kod mene vrlo često "ode na odmor" i pusti da se bez kočnica prepustim stvaranju.I obožavam kada se to dogodi, jer na kraju, kao što si i sama rekla, obično budem iznenađena onim što je nastalo.

emanuela pravi ...

krasno....v bistvu pa vse izhaja iz kroga, tudi metuljčki.....želim ti veliko veliko metuljčkov.....

moi pravi ...

Ja, to ti čisto verjamem, da tvoja podzavest ali intuicija deluje tako kot mora. Tako ni čudno, da je čestitka polna simbolike, ki se te dotakne.
Krasno razlago za metulje si našla. Baje naj bi interniranci v taboriščih risali na stene metulje in razlaga je bila, da to pomeni preobrazbo. To jim je verjetno dalo upanje v težki situaciji.
Mogoče ni najprimernejše, da zdaj mešam to težko temo s poročno, mi je pa prišlo na misel in sem morala napisat.
A sem že rekla, da je čestitka KRASNA? Ne?
No, zdaj povem ;)
Še to, po dooolgem času imamo spet sonček in mi je ravno posijal na obraz, da skoraj ne vidim napisanega ;)

Tina pravi ...

Joj, kako lepa. tako mi je všeč, kako si uporabila zvonove. Ja, tudi jaz opažam, da je ustvarjanje krasna terapija.

Stefiart pravi ...

Jako jako lijepo...Bravo!

Suzy pravi ...

Ne bom razpredala. Samo: wow!

VSE DOBRO pravi ...

Čestitka je prelepa in tudi sama v svojem ustvarjanju hote ali nehote vpetam simboliko in ta je tista nota, ko mi je potem nekaj še bolj ljubo in pri srcu ...

Sonja pravi ...

Čudovita čestitka. Hvala tudi za razlago pomena.
Tudi sama dostikrat pri ustvarjanju opazim, da se najprej premišljeno lotim izdelave, razmišljam o postavitvi, barvah.. tam nekje sredi dela pa nič več ne kalkuliram, se prepustim in samo še uživam. Dostikrat so takrat rezultati najlepši. Presenetljivi, da včasih še sama odkrijem kaj novega, kako novo podrobnost, o kateri nisem premišljevala pred ali med ustvarjanjem :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Vladuška, wow in wow in wow...ti in tvoje mojstrovine ste moja terapija za oči in dušo. Tvoje stvaritve so že brez simbolike polne čarobnosti in topline. nimam več besed samo še navdušena ♥ ♥ ♥

MarikaGabez pravi ...

Meni je všeč. Mogoče bi me še lahko premamila v kako poroko .)
Najprej sem opazila tiste šive, potem pa se je pogled sprehodil še drugje. Preprosto čudovito, romantično, ravno prava popotnica za življenje v dvoje.
Pri delu pa..... se prepustim, pa se ne obnese pri meni to vedno. Včasih potem kak dodatek ne pusti, da bi fotografija lepo sedla, album se noče lepo zapreti.....in podobno. Da moram kar malo hladno premislit.

Janja pravi ...

Zelo lepo. Šivi so super in zvončka si tako lepo obdelala, da sta tu kot naročena. Lp

Simona pravi ...

Spet taka - čisto tvoja. ne znam povedati drugače. Vzami pa to, kot velik kompliment.

Nataša pravi ...

Krasno ...
Kar dolgo že spremljam tvoj blog pa me vseeno vsakič znova fasciniraš s svojimi čudovitimi izdelki in zapisi.

Tadeja pravi ...

O da, dogodi se, Ja često imam osjećaj da mi misli i podsvijest žive neki svoj život, pa me iznenadi na koji način povežu stvari kad izbiju na površinu.
Kad se budem opet udavala, ti mi radiš pozivnice! :)
Šalim se, ne bih ja više, ali mogla bi za Timnu! :)
Jako nježno, lijepo i doista puno simbola :)

AllyRose pravi ...

Vladka, tebe se je pa že malo pomlad in zaljubljenost, ki pride z njo, prijela. Vsaj po tvojem novem zagonu in navdihu tako sklepam. :)
Čudovita voščilnica!

Vladka pravi ...

Enostavno čudovita je! Vsakič znova ko pokukam na tvoj blog presenetiš še z lepšim izdelkom.....fenomenalno, res :)

Tanja E. pravi ...

Vladka, zelo lepo si zapisala. Meni se to največkrat dogaja pri čestitkah, ki jih delam brez naročnika, iz čistega užitka, ali zato ker me nek motiv "kliče". Šele potem, ali čez nekaj dni ugotovim, da je čestitka pravzaprav puzzla neke zgodbe o celoti. Prav ta teden se mi je to zgodilo s čestitko spominčico, ki je še nisem objavila. Čarobno res.
Tvoja tokratna poročna čestitka je ponovno čarobna, taka, ki poboža, v tvojih odtenkih. S šivanjem si jo odlično zaključila. Ponovno - srečna prejemnika te mojstrovine. Lepo te pozdravljam :))

Claudia Rosa ~ Pretty Pressings pravi ...

what a pretty wedding card.
i love how elegant it is.
Thanks for sharing.
i follow your lovely blog now
hugs
Claudia

Tanja E. pravi ...

Vladka, hvala za prijazen komentar na mojem blogu. Želim ti lepo nedeljo in z veseljem pričakujem, kaj imaš tokrat v "pečici". LP:))

Suzana pravi ...

Ne morem se načuditi, kako je lepa. Enostavna za videti, vendar polna tvojih pikic na i. Kmalu spet preseneti!

Andreja pravi ...

Spet nekaj lepega za naše očke!
ČUDOVITO, ni kaj dodati :-))