sreda, 26. maj 2010

Sod za reciklažo ali CRAFTalnica #5


Prvič sem se spopadla z reciklažo in moram povedat, da je bilo zelo zabavno. Želela sem narediti nekaj, kar potrebujem in ne nekaj, kar bo ležalo na polici in ponovno čakalo na reciklažo :-)) Tako me je ideja kmalu 'doletela'.

Kadar izdelujem, se mi na mizi nabere polno majhnih koščkov papirja, ostankov od dvostranskega lepilnega traku itd. In to lepo leži na mizi in potem vsake toliko časa raznesem malo po tleh, ko z roko potegnem po mizi. Torej, zaključek je bil, da potrebujem en mini koš. Ampak ta seveda ne sme biti normalne oblike, potrebovala sem nekaj drugačnega. Sod je bil prava ideja, vendar ne simbolizira kakšnega alkoholizma ali pretiranega nagnjenja k pitju vina :-) Kakšen deci pa vsekakor prija.

V osnovi sem za sod potrebovala rjavi in črni šeleshamer in eno prazno konzervo od kompota:

To pa niso bili vsi pripomočki. Uporabila sem še serviete, da sem dobila obliko soda. Dve sem prepognila na pol in ju na sredi konzerve prelepila kot trak ali pa kot bi konzervi naredila trebušček :-) Na njiju sem prilepila še dva traka iz serviet, ki pa sem jih tokrat preložila na tri dele, da je bil trak ožji. Nato sem celotno zunanjo površino konzerve prelepila z malo tanjšim rjavim šeleshamerjem. To pa zato, če kje nastane luknja pri 'deskah', da se ne vidijo skozi serviete ampak rjava podlaga.

Iz prvotnega rjavega šeleshamerja iz slike pa sem naredila trakove, ki so zgoraj in spodaj široki 2 cm na sredini pa 2,4 cm. Če bi bili trakovi po celi dolžini enako široki, bi se mi med njimi pojavile luknje, ker površina ni več ravna.

Trakove sem lepila tako, da so se na širšem delu malo prekrivali. Pred tem pa sem jih obvezno senčila z črno in malo z belo blazinico.

Nato sem naredila še črno obrobo in sod je bil skoraj pri koncu. Le ena težava je bila. Ko si pogledal notranji del, se je takoj videla notranjost konzerve. Pa sem si namislila še pokrov od soda. Tega pa ni bilo težko narediti. Izrezala sem krog za osnovo, nanj sem znova prilepila 'deske' in naredila še ročaj, da ga lažje dvignem in sod je dobil dokončno podobo. Ta pokrov mu res da piko na i.

In verjemite mi, v živo je še boljši. Celo moj ded, ki mi je pomagal z nasvetom ali dvema je bil zelo zadovoljen z končnim izdelkom. Mu je narisal nasmešek na obraz. Ga je mogoče asociiralo na kak deci ali dva dobrega vina? :-))) Me je pa na koncu še spomnil, da bi bilo dobro da dodam zamašek:

In sedaj povabilo za vas. Bodite odštekane, namislite si karkoli in uporabite karkoli in ne pozabite se ob tem zabavat. Pa seveda poglejte še k BojiMoji, ki je tokratni gostitelj izziva in pa k Manueli. Ali pa zavijte kar v CRAFTalnico.

Recycling is the title of our fourth challenge at CRAFTalnica. I made this little barrel from the tin can and paper. I'm using it like the trash can for the small pieces of the paper. You are invited to play along and create something from something which is not basically intended for making cards, albums, boxes ...

19 komentarjev:

Alenka pravi ...

Sodček je res lep.Izgleda zelo pristno in tudi mene asocira na deci ali dva:):):)

Jana pravi ...

Poleg tega, da je tvoja ideja noro dobra sem se ob branju kar nasmejala:-))))))
Všeč mi je kako si distresala robove desk, da zgledajo resnično kot prave in pokrov je prav pika na i!!!! Bravo Vladka, tvoji so sami presežki!

HRANDICA pravi ...

DOBRA POGRUNTAVŠČINA.
A GA NI ŠKODA ZA KOŠ ZA MINI ODPADKE?

Marjanne pravi ...

This is fantastic! I love it!!

Andreja pravi ...

Res super ideja in izvedba. Ampak mislim da je bila pikica na dedkova ideja - zamašek :) Ta res doda tisti pridih pristnosti :))

Jana pravi ...

Super ideja, ampak se strinjam s Hrandico, da ga je kar malo škoda za smeti, ko je pa tako lep. :)

Hali pravi ...

Kot zmeraj: noro ,odštekano!

mimoza pravi ...

Zelo lep sodček in nora ideja. S tem zamaškom zgleda kot pravi.

Neža pravi ...

Svašta! Tebi jih pa res ne zmanjka ;)

Suzana pravi ...

Tebe pa domišljija ne zapusti niti za trenutek! Čudovite ideje se ti porajajo, ki pa jih tudi realiziraš fenomenalno!

Mojca pravi ...

oh, Vladka, Vladka... prav po tvoje - odštekana ideja, popolna izvedba.

moi pravi ...

Noro dobra ideja, pa tako preprosta,kaj? Samo spomniti se je treba ;) in pa noro dobra izvedba. Ni kaj, kot smo že navajene pri tebi ;)

Andreja pravi ...

Fenoemnalno!!! Točno tako kot pravi Moi, povsem preprosto in velikokrat si rečem "JA SEJ, TO JE PA ČIST IZI" toda zgleda že tako, a treba je imeti idejo in ti jih definitivno imaš. IN... en tvoj dober izdelek danes držim v roki in povem vam RES JE CARSKA tale naša Vladka. Tole knjižno kazalo, ki je danes prispelo k meni, je DODELANO V NULO in deske so narejene tako, kot da bi uporabila pravi furnir. Čudovito!!! Hvala ti :-))

Creatissimo pravi ...

Veš, saj ti ne bi bilo treba tako zakomplicirati in iz 'ravne' konzerve narediti lepo okrogel sodček. Ampak to potem ne bi bila ti, saj vem ;). Odlično ti je uspelo! (Vendar pričakuj, da bodo sedaj obiski ob pogledu na sodček zagotovo želeli kakšen deci...ali dva...). Na zdravje!;)

Marna pravi ...

Ej, ne vem, no ... pa kaj ti ješ, da imaš tako dobre ideje???
Pa če jaz en mesec skupaj razmišljam, se ne bi domislila česa tako svetovnega.
Vse pohvale!!!

BojaMoja pravi ...

♥ ♥ ♥ ko bi le imela zdajle v hladilniku flašo dobrega vina, bi si ga pa res natočila :))) (no, prej bi še preventivno pojedla en ranital, da me ne bi bolel želodec :)))))

Super ideja, pametno reciklirana konzerva ♥ ♥ ♥, pa še navodilo o rezanju trakcev za sod bo marsikateri prišlo prav :)

VSE DOBRO pravi ...

Vladka jaz mislim, da tebe Teta domišljija tako objema, da te že kar davi zraven :o)))

Super, super, super in veš kaj razmišljam, kaj bi jaz lahko reciklirala s pomočjo kvačke :o)))

Nelya pravi ...

fenomenalno! Tega se ne spomnim v miljon letih!

Renata pravi ...

Pa dej nehi no ... fantastična ideja, narejeno pa itak do zadnje podrobnosti. Mega!!!