sreda, 12. januar 2011

Kaj počnem te dni?

Jaz sem se dobesedno lotila tega, kar sem si zadala v prejšnji objavi in uživam ob branju knjig in gledanju TV, bolje rečeno ene serije. Ustvarjalna soba zaenkrat sameva, vsaj moje prisotnosti ni zaznati :)) Trenutno je v njej moj J., ki izdeluje novi terarij. Moja malenkost si je namreč namislila, da bi imela gekona :)))

Tako bo njegovo novo domovanje kar med policami iz katerih nastaja terarij. Vam pokažem, ko bo dokončano. Leopardji gekon pa trenutno domuje v začasnem terariju, kjer mislim, da mu ni hudo. Moj oče je, ko je izvedel kaj mislim prinesti domov, rekel, da sem vsako leto bolj čudna. Bo že držalo :))))

Ta čas pa vam naj pokažem nekaj knjižnih kazal, ki so nastala že res lep čas nazaj, verjetno pred kakšne pol leta. Ampak glede na to, da to ni moda, kjer bi dizajni bili zastareli, mislim da ne bo nič narobe, če vam jih pokažem :))
Pa še mogoče nekaj o tem, kaj berem in kaj gledam. Za Božička sem dobila knjigo Župnikov zverinski služabnik. Prav zabavna pripoved protestantskega župnika, ki v dar dobi medveda. Mene malo asociira na butalce :) Sproščujoče večerno branje. 
Kar pa se serij tiče, pa sem čisto padla v Being Erica. Sicer je končana že tretja sezona in jo katera od vas verjetno že pozna, je pa sama na naši TV nisem zasledila. Gre za Kanadsko nadaljevanko o 32-letni Erici, ki je razgledana, pametna in lušna ampak njeno življenje je malo zmedeno, predvsem zaradi slabih odločitev in obžalovanj iz preteklosti. Nekega dne jo obišče terapevt, ki jo v vsaki seriji vrača nazaj v preteklost, da popravi, kar danes obžaluje. Ideja mi je zelo všeč, še posebej zato, ker se samo njeno življenje ne spremeni, njene spremembe ne povzročijo, da bi njeno življenje šlo po drugačnih tirih. Gre zato, da se uči, da postaja samozavestnejša in da bolje sprejema odločitve. Čeprav tudi popravljanje dogodkov ni ravno preprosto in tudi v ponovni preteklosti se zgodi marsikaj nepredvidljivega. Kar se mene tiče, zabavno in gledljivo. Če ste ljubiteljice nadaljevank kot so Midve z mamo, Raztresena Ally in podobno, vam bo po moje tudi Erica všeč. Vedite, da imate tukaj opravka z veliko pristašico serij Midve z mamo in seveda imam doma vse dele in bo prej kot slej znova čas, da pogledam vseh 7 sezon ;)))
Mimogrede, to kazalo je nastalo na osnovi enih štampiljk, pozabila katerih :( Siva je ena stran, rjava pa druga
Bolj kot razmišljam o tem, kar mi je rekel moj oče, bolj mu prikimavam. Res sem vsako leto bolj čudna, ampak mislim, da tudi na vedno boljši način :)))
En čudaški in malo manj ustvarjalni pozdrav. Moja muza je nekje na smučanju očitno, ampak čutim, da se bo kmalu vrnila :)

29 komentarjev:

Hali pravi ...

Kakšna luštna kazala.Mmhmhmh čudna gor ali dol, moji otroci bi te takoj imeli za mamo :-) ker si grozno želijo kakšno kačo ali "vsaj" kuščarja.Jaz in oče teh otrok nad idejo nisva ravno navdušena :-)

HRANDICA pravi ...

Hm, čudna, čudna...hi hi hi.Imaš res dve zanimivi plati- tisto divjo z motorji in plazilci in drugo nežnejšo, ki jo vidim v tvojih izdelkih in komentarjih. Zanimiv primerek za psihologe :)))))). Kombinacija je ubitačna, vsekakor pa uspešna in še kako zaželjena.
Kazala so pa ena A.
Pozdravček in objemček.

Renata pravi ...

Kazala so luštna vsa po vrsti! Sem ti pa kar malo fouš za gekončka. Če mene vprašaš, je prav srčkan in nič nisi čudna. Meni so blazno všeč legvani in takoj bi ga imela ... sam mal veliki zrastejo, jaz pa nimam prostora ...

valentina pravi ...

Joj,plazilci niso zame.Ampak moj najstnik bi bil tvoj frendforever,če bi se lahko malo preselil v tvojo ustvarjalico.
Meni so bolj kosmate in bolhate na dušo pisane.

In seveda Midve z mamo in ostale serije so zakon.
Luštne za gledat in zraven lahko po mili volji ustvarjaš v luštnem vzdušju.

Kazalčka so pa cort še pa še...

lp

Vladuška pravi ...

Renata prav ti sploh niso tako veliki. Zrastejo od 20-25 cmm z repom vred, tako da se jih komot lahko ima doma :)

Suzana pravi ...

Pozdravljena!
Res sem malo pogrešala tvoje objave, ampak ti je oproščenp, ker si čas porabila tako, kot si napisala zadnjič.Kazala so prav lepa, moram ugotoviti, kako ti uspe naretiti take prave deske. Le hitro nam pokaži svojega ljubljenčka v novem domovanju!

MarikaGabez pravi ...

Se mi je kar zdelo, da ko Vladka nekaj reče, potem to drži. Ti kar uživaj ob vsem kar si si zadala in planirala, pa mogoče tudi neplanirala.
Čudaštvo pa.... Hmmm....

Jaz mislim, da če se hočeš res odkrito imeti rad, kod idividuma.... potem moraš biti malo ali malo bolj čuden. Drugače je pač težko shajati s samim seboj.

Lepa kazala(Kaj lepa-Čudovita, čisto posebna), ampak jih je nekako škoda za v knjige. Vsaj meni.

VSE DOBRO pravi ...

Najprej ti moram prenesti Medolinino navdušenje nad tvojo domačo živalico :o))) Po moje bo najbolje, da ga skriješ, ko prideva k tebi na obisk, kajti napoveduje, da ga ful crkljala :o)))

Knjižna kazal so čudovita in vsa so nadvse všečna, ampak zadnje pa je posebno - ta vodnjak besed je prav čaroben .o))) in ponosna si lahko nase v kakšen poseben dom je odšel ...

Vse dobro tebi in tvoji muzi na smučanju :o)))

Andreja pravi ...

O kako lepo serijo si zopet naredila in se z Mariko ne strinjam, da jih je škoda za v knjigo, ker ravno tako ga imaš skoz ob sebi.
Sploh pa tvojega, ki je (to lahko potrdim, saj ga imam doma)prečudovit.
In te deščice si res naredila fenomenalno!!!
Drugače pa ti kar uživaj, enkrat bo muza že prišla. Novi družinski član bo pa zelo zanimiv :-))

Mojca pravi ...

po pravici povedano, ti prejšnjič nisem prav zares verjela, da boš namenila čas čemu drugemu, kot ustvarjanju :) super, ti kar bodi "čudna". lahko si tudi čedalje bolj, samo, da ti paše in da ti je čedalje bolj fajn :)

Alenka pravi ...

Kazala so čudovita!Ampak je to čist normalno pri tebi, ker si res čudna. :):)
Včasih si prav želim, da bi sedle nekam skupaj na kavico, da bi kakšno rekle. V tebi je toliko raznolikosti, toliko različnih nasprotij. Jaz bi rekla ,da si zanimiva...., zelo zanimiva osebnost!!!

Ampak na kofetek ne nosit s seboj hišnih ljubljenčkov, prosim! ( plazilcev se pa jaz bojim)

moi pravi ...

Glede muze, po moje sta tvoja in moja skupaj kje ;)))
Kazala so seveda spešl, prav posebna, kot smo navajeni pri tebi. No, meni bi ga bilo škoda skrit v kakšno knjigo.
Glede legvana sem pa malo radovedna kako mu bosta naredila domek.
Če si čudna, pa ne bi vedla, a nismo vsi na svoj način? ;) Všeč mi je, da si edinstvena in tako te imamo radi!

Tanja E. pravi ...

Vladka, naredila si zelo posebna in čisto tvoje lepa kazala!!
Tvoja osebnost mene ne preseneča, čeprav se osebno ne poznava, se preko tvojih ustvarjanj vidi, da živiš in izkušaš veliko barv na lestvici življenja in ob tem mešaš še svoje odtenke. Igraš več oktav na klavirju in ne le ene... Prav nič čudnega ni v tem, bolj čudne so omejitve, znotraj katerih običajno živimo, pa se jih še zavedamo ne. Krasna ustvarjalna in sposobna ženska si in mislim da ti to dobro veš. Tako je tudi edino prav. Toplo te pozdravljam, Tanja.

namo pravi ...

Kazala so res prekrasna.Kar se tiče pa ostalih stvari se popolnoma strinjam s tabo.Tud moja delavnica sameva,ni volje ,ni idej ,pa čeprav sem se v soboto vrnila z dopusta.Pa mi paše tole počivanje,kljub veliki ljubezni do papirja,se ga včasih mal najem.:)

Nataša pravi ...

Čudovita kazala, taka čisto tvoja.
Praviš, da je tvoja muza na oddihu? Očitno tudi ona (kot vsi) potrebuje malo odmora, da se napolni z energijo in novimi idejami. Itak je pa izbrala ravno pravi čas, da se med njenim oddihom uredi domovanje za tvojega novega ljubljenca. Te gekone tudi sama že več let hodim občudovat v prodajalne z živalmi. So mi ful dobri, ko se s prsti pripopajo na šipo (vsaj mislim, da so to gekoni).
Pozdrav od še ene velike ljubiteljice serije Midve z mamo

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

No, jaz tudi priznam,da sem te pogrešala in kakšno tvojo novo pogruntavščino. Popolnoma pa te razumem, kako te lahko kakšna knjiga "ukrade". Mogoče bom pa to knjigo uvrstila v knjižni klub bralcev bloga življenje je lepo. tudi jaz berem zelo zanimivo knjigo- koliba.in prejšnji vikend oz. cel teden je bil ravno pravšnji za branje.tvoja kazala je dobro skriti v knjigo, ki jo pogosto primeš v roke :) uživaj še naprej:) in prijetno pričakovanje vaše male živalice :)

AllyRose pravi ...

Leopardji gekon – hudo!!! Evo, poleti ga vzameš seboj na morje in ti bo žužke lovil po kampu, da boš imela hrano za ribarit. ;)
Knjižna kazala so mi vsa všeč, ker so malček morska in polna ustvarjalnih idej. Knjige še nisem brala, si pa moram zapomniti naslov, ker se sliši zanimivo to z medvedom. ;)
Beeing Erica – prvi dve sezoni sem v glavnem pogledala, tretje pa še ne. Zadnje čase mi vse uhaja. Filmi, knjige, glasba,…
Ps. Ne pozabit blogat.

Helena pravi ...

Hm, a nismo vsi čudno v očeh nekaterih. Vsem res ne moremo ustreči. Nič ni narobe s tem, če le s svojo čudnostjo ne prizadenem sebe in ljudi, ki so mi blizu.
Zanimivo živalco sta si omislila. Cartat je ravno ne boš mogla, al pač? :)
Knjige ne poznam, nadaljevank tudi ne :) Sem si pa zapisala naslov knjige. Verjamem, da ti nadaljevanke in knjige božajo dušo.
Kazala so čudovita. Če ne bi napisala, da so, sploh ne bi vedela.

Kristina pravi ...

Čudna? Jaz baje tudi :) Tako smo najboljši. Uau, gekona. Hudo!
Uživaj v branju in gledanju tv, tudi to paše. Jaz sicer tv praktično ne gledam, sem si pa zadala, da bom več brala.

Anonimni pravi ...

krasna knjižna kazala, sploh ta, v obliki hišic, ki me spominjajo na moje "hramčke",
hišice so sploh moja "preokupacija", tisti odpali omet je tako dobro narejen, tudi jaz ga vedno znova in znova "namontiram" na moje "cegučke" in hišice. delujejo zares "brezčasno".
glede kuščarja pa, veliko veselja z njim!!!!
rada se sprehajam po tvojem blogu, res, da nimam svojega, je pa toliko lepše pogledati druge.

lp
iris

Tiara pravi ...

Prav paše malo odklopit in si dat duška z branjem in gledanjem serij, se tudi jaz kdaj odločim za kakšen take dneve ;). Tvoja žverca je pa prav prikupna (tega sicer ne smem na gles povedat, ker če ne si jo bo moj takoj privlekel domov :))Veliko veselja z novim članom družine.

mimoza pravi ...

Spet same krasne stvari izpod tvojih prstov! Bi jih res bilo škoda skriti v knjigi, jaz bi jih postavila na tako mesto, da bi lahko vsi občudovali. Kar se pa tiče hišnega ljubljenčka...uživaj! Jaz sicer kaj takega ne bi imela, ker bi bila ves čas nekje v "luftu" (beri na kaki omari ali mizi), ker me je plazilcev na smrt strah, ampak če bi bili vsi isti in istega mnenja, ne bi bilo zanimivo na tem svetu! :)

Neža pravi ...

Vladka, za to, da si vzameš čas zase, ti lahko samo čestitam. Jza včasih prav pogrešam kak dan totalnega odklopa, ko bi bila samo jaz in knjiga. Pa saj bo čas tudi za to, samo vzeti si ga moramo ane? Si bom vzela tebe za zgled. Na večih področjih ;)

Tadeja pravi ...

WOW! Vladuška? Gekon? :)))
To bi vjerojatno i moj muž. :) Sva sreća imamo dvije mačke pa bi takva kombinacija bila prilično nekompatibilna. ;))
Uživaj u vremenu za sebe i u serijama. Nisam mislila da ću to ikada reći, ali mi upravo nedostaje TV. Tako malo ga gledam, da sam sad već i željna. :)
Ljetos sam se bila navukla na jednu bedastu sapunicu, sram me i reći koju, ali mi je baš godilo, ne zbog sadržaja koji je bedast do boli, koliko zbog tako dobrog castinga i izbora glumaca za uloge da ih je bilo dovoljno vidjeti, bez da išta posebno glume. :) Još da je nekako izbaciti reklame iz serija, pure pleasure.
Ako te knjiga koju si dobila na poklon asocira na butalce, moram je potražiti. O njima mi je mama pričala dok sam bila mala. :)
A označivači knjiga su još kako moderni i prekrasni!
Nego, daj mi pomozi, kaj su to štampiljki? :)

Vladuška pravi ...

Tadeja, i kod mene je tako. Baš malo gledam TV ali sam je svake toliko baš željna. I dolazi vrijeme i za takve bezvezne sapunice koje nam baš trebaju ponekad :))

Ne mogu, da se sjetim kako se štampiljka kaže, ali mislim da češ znati, ako ti kažem štampilja ili pečat ili da ti kažem na Engleskom - stamp.

Simona pravi ...

Vladuška, sem kar malce pogrešala tvoje objave. Kazala so prekrasna, res jih je škoda za v knjigo. Kar se tiče uživanja ob knjigah in nadaljevankah - vem kako paše. Sama tudi včasih tako naredim. Ti si kar privošči!

Jana pravi ...

Lepo, da si si vzela čas in da uživaš. Vsake toliko definitivno paše, da se prepustimo še kakšni drugi sprostitvi, kot ustvarjanju.

Ha, ha, moja mačka Nelly bi bila nedvomno zelo vesela takšnega gekončka. Samo vprašanje koliko časa bi ga imeli. :(

Kazala so zelo originalna!

Janja pravi ...

Premor nikomur ne škoduje, nasprotno......povratek bo verjetno eksplozija :)).
Kazala so čudovita.
Novemu ljubljenčku želim lep domek.
Samo, da ne boš sedaj svoje proste trenutke namenila lovljenju kobilic, čričkov in ostale hrane za gekona :). Lp

Maja pravi ...

Meni je videti, da je tvoja muza razcepljena osebnost, ki je istočasno na smučanju in pri tebi!
Ej, pa gekona si si omislila! Fantastično, moj mali bi se kar preselil k tebi! Vsakič se nalima na šipo, če jih kje vidi, jaz pa se še kar otepam in otepam, pa ne vem več, kako dolgo!
Ti si kar privošči čas zase! Paše!