četrtek, 17. februar 2011

Ena 'modra' in ena zelena žverca

Obdobju kupovanja je dobro, da sledi obdobje uporabe. V določenem času sem si nabavila toliko štampiljk in drugih pripomočkov, da je zdaj čas, da jih končno počasi tudi oživljam na čestitkah. Tako sta na svojo priložnost čakali tudi ti dve žverci, ki sta me hkrati spomnili na eno obljubo in sicer, da vam pokažem našega gekona, Srečka. :))) Ime nima globjega pomena in verjetno bi samo gekon lahko povedal, če je dejansko srečko, da je prišel v najin dom ali ne. 
Domovanje ima lepo, ni kaj, samo ne vem, če mu ustreza stilska preobrazba 'stanovanja' tako pogosto, kot to izvaja moj J. Skoraj ne mine dan, da ne bi prišla v dnevno sobo in ga videla kako grebe po terariju, prestavlja veje in ostalo 'pohištvo'. In pol seveda bogi Srečko potrebuje vedno novo privajanje. No, mogoče pa vendar to ni slabo in ima občutek, kot da domuje v veliki puščavi :))) Terarij mi žal nikakor ne uspe poslikat, ker se mi odbija od pleksi stekla in so fotografije zelo slabe in dejansko ne odražajo dejanskega stanja.
Zato bom tudi tega na čestitki poimenovala Srečko, zeleni Srečko, za katerega leta niso pomembna. So za vas? Ste obremenjene? Meni se zdi, da sem v najboljših letih in tako se počutim vsako leto :))))
Pa še ena modrost izpod sovinega peresa, ta se mi zdi prav zabavna.  
Nikoli prej se nisem poglobila, zakaj je sova sploh simbol modrosti, od kod to izhaja. In seveda sem znova brskala in izbrskala, da so za to krivi stari Grki, kjer je bila sova spremljevalka boginje Atene, ki je slovela kot najmodrejša boginja. Posledično je tudi sova veljala za simbol modrosti in znanja. Poleg tega je nekakšno nasprotje orlu kot ptici sonca in simbolu moškosti, medtem ko se sova povezuje z nočjo in ženskim principom. Zato pa smo ženske tako PAMETNE :))))))) Končno mi je jasno, ha ha. (vir: http://www.rozeinvrt.si/vrtovi/zivali-na-vrtu/ptica-modrosti-in-predsodkov.html)
Za konec pa samo en velik HVALA za sprejem mojega novega bloga. Vesela sem, da ste mi napisale kaj bi vas še zanimalo in imam zapisanih že kar neka idej, samo uresničim jih še. Moj J. me je sicer opozoril, da so navodila premalo nazorna, predvsem za tiste, ki o zadevi ne vedo nič, tako da se bom potrudila naslednjič prikazati s fotografijami več korakov in bom objavo dala svojemu kritiku najprej v obdelavo :))). Prav tako sem kasneje ugotovila, da bi pri maskiranju lahko dodala še kakšen nasvet ali idejo. Prav zato bom skušala  objave dopolnjevati in boste s tem imele še več stvari na enem mestu in lahko občasno pokukate tudi nazaj.

En lep živalski pozdrav vam tokrat pošiljam s Srečkom, ali po štajersko Srečkotom ali po koroško s Srečkonom :))) 

18 komentarjev:

Janja pravi ...

Super ideja z novim blogom. Z veseljem sem postala njegova spremljevalka! :) Verjamem, da bom velikokrat pokukala vanj, in izvedela kaj novega! :)

Sovica in papirni Srečko sta čudovita, prav tako tudi "pravi" Srečko!

HRANDICA pravi ...

Malo drugačni čestitki, ki seveda sledita novim štampiljkam. Kljub temu si zvesta svojem principu voščilkanja. Luštni sta ni kaj. Čeprav izgledata staro, ju to ne obremenjuje, zakaj bi nas. Meni se še vedno zdi, da sem v dvajsetih, zato velikokrat pomislim, preden odgovorim na vprašanje o strosti. Očitno se mi je čas ustavil v študentskem obdobju:)))).
Gekonček je pa pravi pobec, pubec ali pa pob! ♥

Nataša pravi ...

Iiii, kako je pa tole luškana objava!!! Štampiljkice, voščilnice, tekst in seveda Srečko. Super!

Maja pravi ...

Mi je všeč, kako sta drugačni, pa še vedno tvoji in prepoznavni!

Srečko pa je car in en bi mogel imeti boljšega imena! Upam, da pride še kdaj na okrog.

eda pravi ...

Predivne čestitke!!
Lijep pozdrav
Eda

Simona pravi ...

Obe voščitki sta res taki čisto tvoji. Pravi Srečko pa - čisto zares - korajžna si. Priznam,čeprav me je malce sram, sama bi se ga malo bala.

Helena pravi ...

Ja, tvoje čestitke takoj spoznaš, tudi če so malo drugačne od prejšnjih :) Senčenje, postavitev, motiv ... in še kaj govori o tem, da je bila Vladka na delu.
Pozdravi Srečkeja (to bo pa verjetno po Pohorsko :))!

Suzana pravi ...

Luštni čestitiki in simpatični napisi. Leta? Kdo bi jih štel!

Kristina pravi ...

Ha ha, hvala da si me spomnila, da imam tele žverce zakopane med štemplji in bi jih lahko spet uporabila. Ne delam si utvar, da bo kaj podobno tvojemu mojstrstvu - vedno me navdušiš. Popolnoma sem navdušena tudi nad novim blogom.

Nataša pravi ...

Voščilnici sta mi zelo všeč, skoraj tako kot Srečko.;) Ti ga kar malo zavidam.
Zdaj grem pa pokukat še na tvoj novi blog.

Maja pravi ...

Srečko zgleda res kot pravi srečko.
Žverci sta pa itak fantastični.

Janja pravi ...

Tokrat začenjam pri koncu :)), pravi Srečko je ♥.
Voščilnici, ni kaj dodati....všečni. Lp

Alenka pravi ...

Čestitki sta luštni, prav simpatični žverci:) Srečko je pa tudi luštna žvavca, čeprav jaz nisem prav hudo mahnjena na plazilce. Ampak takole za pogledat je kar simpatičen:):)

MarikaGabez pravi ...

Kako simpatični papirnati živalci in za konec še čisto prava živa Srečko zverinica. Napisi so mi strašno všeč.... in tiste tačke...

AllyRose pravi ...

O, kako simpatične žverce! Vse tri ;) Jaz bi imela takoj še kakšnega gekona. So tako hecni, za pogledat.
Žverci na voščilnicah sta pa super. Še posebej mi je všeč zelen žužek. Tak, bolj hecen.

VSE DOBRO pravi ...

Voščilnici sta krasni - v živo še bolj :o))) in Srečko srčkan samo tako bolječ - Medolina je mislila, da ga bo lahko crkljala :o))) Tako ga morata sedaj s tvojim ljubim J. malo scrkljati, da bo cartljiv kot kakšna mačica :o)))

Kar se sreče tiče ima Srečko srečo, da ni moj, kajti moj jedilnik zanj ne bi bil takšen kot ga ima pri vaju :o)))

Vse dobro ...

Andreja pravi ...

Čisto po tvoje, lepo in prikupno!!!
Obe sta čudoviti, vaš Srečko pa je pravi pozer :-))

čarovnička pravi ...

mogoče sem jaz čarovnica fima, ti pa si vsekakor čarovnica papirja. sanja se mi ne kako tole spelješ .. je pa zakon :))))