četrtek, 1. december 2011

Kuharska, smrtna glava in delavnica z otroki


Naj vam na začetku prišepnem, da si nujno morate pogledati to objavo do konca:)
Novembra se pri nas doma na veliko pihajo rojstnodnevne svečke. Najprej sapo zajema naša Katja, od mojega J. sestra. Letos si je zaželela kuhinjski pripomoček in to je takoj napeljalo tudi na tematsko čestitko, ki je pravzaprav slika. Pod vplivom prihajajočih praznikov, je nastala v rdeči verziji - mini kuharska knjiga z recepti...

...katere kazalo krasi čisto mali piškotek, ki sem ga v dar dobila od Maje. Kar nekaj jih še čaka na uporabo. Če ne bi bili tako majhni bi ga zagotovo kdo zamenjal za pravega in ga skušal pohrustati :)
V knjigo receptov seveda spada tudi recept in zakaj ne bi uporabila že znano recepturo tudi za rojstni dan :):
No, drugi pa pri nas piha sveče moj dragi J. In za njega je nastala čisto posebna čestitka, ki ima svoje ozadje. Moj J. si namreč nikoli ne zaželi čestitke. Ker pa si je že pred časom kupil steklenico v obliki smrtne glave, je želel k njej pripadajočo zadevico iz papirja. Sprva ga nisem jemala resno, ko pa je le vztrajal in vztrajal nisem več imela izbire. Pa sem se lotila zadeve.
J. je po duši metalec in rocker in preverjeno to človeka z leti ne mine :). Sem se že povsem navadila, da se v našem avtu vrti zelo glasna in razbijalska glasba. Človek postane imun oz. še bolje, določene skupine so postale tudi meni všeč :). In ker je seveda velik ljubitelj starih dobrih Guns N' Roses, si nisem mogla pomagati, da ne bi med zobe te smrtne glave potisnila eno krasno vrtnico:
Za konec pa naj vam samo še povem, da se je pred slabim tednom znova odvijala delavnica z otroki (tako kot že lani in predlani), v OŠ v Cezanjevcih. Otroci so, kot ponavadi, bili zelo pridni. Letos sva se z učiteljico Jasno odločili, da jim večino pripraviva in da bodo bolj kot ne sestavljali skupaj. Tako smo lahko naredili več čestitk in se naučili senčiti. Nastal je lep kupček:
Da pa je nekaj ostalo tudi njim, smo se lotili tudi izdelovanja pisem Božičku in vsak si je naredil svojo. In komaj so čakali, da bi ga lahko napisali. Jasna je vse zabeležila na blogu, ki ga berejo tudi otroci. Zelo bodo veseli, če jim bote pustili kak prijazem komentar.
Tudi doma sem za vsakogar pripravila pisma in v nedeljo je bilo družinsko žrebanje teh pisem, saj nato vsak kupi darilo svojemu izžrebancu. Nas je preveč, da bi vsi vsakomur kupovali darila. Pa še zabavno je in zadeva mora ostati zelo skrivnostna vse do božiča, saj se šele po odpiranju daril izve kdo je bil komu Božiček :))) Kako pa imate pri vas doma urejeno z darili?


P.S. Vam je bilo žal, da ste vztrajali do konca objave?

34 komentarjev:

Barbi pravi ...

Nikoli mi ni žal iti do konca objave. Sploh take, zabavne. :)

Pri nas je z darili podobno ... žreb vsak enemu, da ni pretiravanja. To imamo znotraj ožje družine, v razširjenem družinskem krogu pa so po navadi minimalne pozornosti v obliko doma narejenih presenečenj.

Voščilnice so ... vedno in spet in znova prekrasne.

Creatissimo pravi ...

Veliko novičk in motivov ;). Pridna si bila. Vse to pripraviti za otroke ni mačji kašelj. Lepo je izpadlo.
Pri nas si podarjamo tisto, kar nekdo dejansko potrebuje. In ne prav velike reči. Ni sicer tiste napetosti in vznemirjenja, ko ne veš, kaj te čaka, je pa po drugi strani dober občutek, da si slišan in da ti za tisto 'potrebo' ne bo treba več skrbeti. Meni je to kar všeč.
Me prav zanima, kaj si ti želiš od Božička!

MarikaGabez pravi ...

Kaj vse ne nastane izpod tvojih prstov!!!
Glava. Fenomenalna je! Še dobro, da je J. vztrajal in ta vrtnica in .... Lepo.
In tista knjigica receptov, ustvarjanje v šoli, pisma..... Pridna in vsi ostali sodelujoči.

Helena pravi ...

Malo prej sem ti napisala mail in te spomnila, da že dolgo nisi ničesar objavila :) Zato sem bila prav vesela, ko sem našla tole dolgo objavo :)
Kaj naj rečem? Super, vse skupaj. Slika za sestro je res nekaj posebnega. Le ti se lahko spomniš, da dodaš drobno knjižico :)
Ne bom rekla, da mi je smrtna glava všeč :) Všeč mi je krasna izdelava in vrtnica. Pa Gunsi :)
ooo, kako pridne učence sta imeli. Krasen kupček čudovitih voščilnic!
Lep vikend in uživaj na delavnici.

Helena pravi ...

Aja, še to: hvala za super idejo glede kupovanja daril. Rešena si mnogih skrbi in iskanja daril :) Bom drugo leto naredila podobno. Zdaj sicer kupimo darila samo otrokom. Za starejše pa doma narejene stvari: liker, keksi ...

Klara pravi ...

Vladka, vedno znova presenečaš. Čestitki sta krasni...vsej tej detalji...in kuharska knjigica je pikica na i. Mislim, da so tvoje umetnine tako čudovite prav zaradi vseh teh drobcenih detajlov, ki jih uporabljaš pri svojem delu in ker vsak izdelek spremlja zgodbica bi rekla, da jim daš dušo. Se vidi, da jih delaš s srcem. ;))

moi pravi ...

Čisto tvoje, vse izdelano v nulo in vse z nekim namenom. Krasno!
Tudi izdelki na delavnici so super izpadli in otroci so zagotovo uživali.

Kirena pravi ...

Z veseljem vsako tvojo objavo preberem do konca in zraven uživam. Pri tekstih, slikah, predvsem pa idejah, ki so uporabljene na tvojih čestitkah.
Otroci so bili pa pridni in verjamem, da so komaj čakali, da izdelajo svoje pismo Božičku.

Andreja pravi ...

Luštna objava kot vse tvoje in vedno so prebrane do konca :-))
Kuharska "čestitka" je čudovita z vsemi temi detajli in mislim, da jo bo zelo vesela.
Smrtna glava za tvojega je lepo narejena in vrtnica vso stvar malce popestri in olepša, ker tudi jaz nisem privrženica "temu".
Lepo, da si spet razveselila otroke, ki so verjetno tvoje mojstrovine gledali na veliko in z odprtimi usti :-O
Ideja glede božička pa je naravnost krasna!
Sedi, 5 :-))

Marina pravi ...

Vladka tvoje objave jaz vedno berem do konca, saj so napisane s posebnim čarom in mi nikoli ni žal, da sem si vzela tistih 5 ali pa 10 min časa, pogledala slikce in prebrala... Jaz sem navajena da pri nas nosi dedek mraz in pa seveda miklavž za naše malčke (ki pa niso več tako majhni=)) in pa mojega Tomija... Je pa tako da se vsakemu podari neko malenkost, zadnje čase jo jaz izdelam kar sama, sosedom pa podarim domače piškote in domači čokoladni liker, ker se mi zdi, da so novoletni prazniki kljub vsemu zelo osebni in raje dam iz rok darilo za katerega sem se maksimalno potrudila pa čeprav je le ena malenkost... otrokom (nečakom) pa dava vedno kakšno večje darilo, in potem še nekaj materiala za ustvarjanje, saj se mi zdi da je zelo pomembno, da se otroke že od malega navaja h kreativnosti, ker potem ko odrastejo tudi lažje mislijo s svojo glavo... Lepo se imej in se vidimo jutri...pappa

p.s.: vsi izdelko pa so seveda prečudoviti...

Sonja pravi ...

Vidim, da nas je cela četica, ki tvoje objave vedno preberemo do konca in občudujemo vse izdelke, pa naj bodo še tako čudni kot je tale mrtvaška glava. Ampak če veš, da si to prejemnik želi, zakaj pa ne. Je še toliko bolj posebna, saj takih res ne vidiš dosti.
Lepo, da še naprej ustvarjaš z otroki. Verjamem, da je zanje super, da se od tebe kaj naučijo. Njihova energija ob ustvarjanju pa prav gotovo dobro dene odraslim sodelujočim :)
Pri nas se največ ukvarjamo s hčerinim darilom, čeprav že dolgo vnaprej pove, kaj bi želela. Vsi ostali smo manj zahtevni in ponavadi zadovoljni s čem malim :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Najraje bi kar prepisala vse kar so napisale predhodnice.
VEDNO preberem in RADA preberem tvoje prispevke!
Tvoje objave so zame že darilo, ker me vedno znova in znova in znova presenetiš in navdušiš.
super kuharska voščilnica!!
smrtna glava krasna ( ne bi je pa imela).Gunsi pa se tudi v naši hiši skupaj še z drugimi neprestano vrtijo. in res je metalec si za celo življenje :)
z otroci ste ustvarili čudovite izdelke.zgleda, da te bomo morali še tebe zvabiti v naš konec. bi prišla?
obdarovanja- za Miklavža dobimo vsi člani (nismo pa velika družina-4) vedno nogavice in manjša oblačila ter nekaj sladkarij; Božiček prinese skrite želje ( navadno so skromne), Dedka Mraza smo pa poznali le v vrtcu, doma ne.
prijatelji pa dobijo navadno nekaj doma narejenega ( letos so to doma narejene sveče z malo domačega čaja)

HRANDICA pravi ...

Čudovito. Všeč mi je, da se dogajajo različne stvari, da delaš različne motive, četudi se moraš spustiti zato v dno rokerske duše :).
Z otročki delat pa je itak vedno prijetno, čeprav zahteva veliko pripravljanja in pomoči med delom.
Lep vikend ti želim.

Alenka pravi ...

A ti misliš, da ne beremo, kar napišeš,... od začetka , pa do zadnje pike?:):):) če so vse vsaj pol toliko firbčne, kot jaz, se včasih tudi vračamo nazaj po objavi:):):)
Spet čudovito narejeni izdelki, pa tudi čudne želje uresničuješ:):) Vrtnica pri lobanji je čudovita in zato je tudi lobanja lepša:):) Slika za sestro je spet nekaj posebnega, tako zelo tvoja:)Moram pa pohvaliti tudi tvoj trud pri vzgoji mladih ustvarjalcev. Izdelali so čudovite čestitke .

Andreja M. pravi ...

Sam res! Kako sploh lahko pomisliš da ne preberemo celih tvojih objav ?! :) Vedno se zanimiv tekst lepo pretleta s slikami izdelkov....
Lepo!

namo pravi ...

Waw full dobre ideje za voščilnice in doterane u nulo.Tud otroške ne zaostajajo.Ta ideja za božična darila je pa enkratna.Najbž si jo letos sposodim:):):)

Marna pravi ...

Vladka, na tvojem blogu mi nikoli ni žal, da vztrajam do konca. Vsi, prav zares vsi, izdelki so fantastični. Najbolj luštkan je recept znotraj knjižice receptov, ki se skriva v uokvirjeni kuhinji. Smrtna glava je genialna. In res ji vrtnica da pikico do popolnosti. Pa še delavnice z otročki. Neprecenljivo pridni ste bili.
Pri nas pa je z darili kar vsepovprek. Res pa je, da nas ni tako zelo veliko in kljub temu, da se včasih vprašam, kaj mi je tega treba bilo, sem potem neizmerno "polna", ko vidim zadovoljen obraz na obdarovancu/ki. Letos bo tega sicer manj, ker nas polovica familije po Mjevi strani odpotuje za božič v Nemčijo in smo se dogovorili, da se ne obdarujemo, ker bi bila prtljaga pretežka. :P Ampak, jaz vseeno eno malo presenečenjce pripravljam za ženski del (ki pa ni vezan samo na božič, ampak na ene ostale dogodke), tako da - ne morem čist iz svoje kože).

Andreja pravi ...

Naj povem PRAVILO - Če se že lotiš branja objave jo vedno preberi do konca.. nikoli ne veš...

Voščilnica prva krasna, toliko kuharskih detajlov .., druga ne ravno meni ljub motiv ampak dodelana v nulu in sigurno je dosegla svoj namen.
Delavnica z otroki - neprecenljivo. Voščilnice so čudovite in sigurno so kar sijali od ponosa ko so videli končne izdelke. Verjamem, da so oni tebe napolnili s pozitivno energijo in da si ti prinesla sonček v njihov dan in da si zvečer po tem dnevu prijetno utrujena utonila v miren spanec.
Obdarovanje pri nas? Pri nas obdarujemo vsakogar. Božičkova darila na vse čakajo 25.12. potem pa vsi, ki "tradicioanlno" pridejo na obisk malce pokukajo pod božično drevesce.. Čisto za vsakega se najde kaj.. Zavijanje in postavljanje mi nudi toliko zadovoljstva da se ne morem upreti☺

Maja pravi ...

Secret Santa, kako fajn!!!

Nas je tako malo, da se kar vsi obdarujemo!! Najraje zavijam "picajzlasta" ali pici mici darila, kot jim pravi Tej. Vsako stvar posebej, da je več dela in je bolj lušno! Potem pa vsako polno uro zvonimo in odpiramo! Nikoli pa si ne podarjamo megalomanskih daril, ker se nam zdi, da zna biti obdarjencu včasih kar nerodno, zato pa več drobnih, uporabnih ali domiselnih.

Špela pravi ...

A tri misliš, da kdo ne prebere do konca tvojih objav... Ma si se pošteno zmotila ;) Seveda pregledamo vse, ker je vse do pikice natančno narejeno, dodelano in ker misliš na vsak detajl... Mislim, knjižica receptov, taka ta zaresna... Pa vrtnica med zobmi...
Voščilnice z delavnice z otroki krasne in tudi jaz sem prepričana, da so bili hudo ponosni nase in to opravičeno.
Obdarujemo se mi vsi med sabo, po moji strani, imam pa samo jaz otroka (oba brata sta še brez), darilca za ostale so ponavadi uporabna iz DM ;) Po moževi strani nimajo navade obdarovanja, tko da pošljemo čestitko in kakšne piškotke spečemo in nesemo. Med prijatelji pa obdarujemo samo otroke, pa niso to kakšne grozno drage stvari.

Kristina pravi ...

Ja to pa res ni možno, da bi človek nehal brati sredi objave. Vsi izdelki so prekrasni. Žrebanje pa odlična ideja. Pri nas za Božič daril ni, so pa zelo obilna za Miklavža.

Daša pravi ...

Ko sem prebrala smrtna glava, priznam, da mi ni bilo čisto jasno, kdo bi to komu podaril, a zdaj razumem :) Tole glede daril imate super pošlihtano, tako mi naredimo s prijateljicami. Delavnica z učenci, vidim, da je bila zelo uspešna. verjetno te bom kdaj vprašala za nasvet glede na to, da bom kmalu tudi sama učiteljica razrednega pouka :)
Čestike so pa vse čudovite, saj to že veš :)

Maja pravi ...

Tvoje objave je vedno vredno prebrati do konca. Super čestitke in prav lepo je videti, s kakšno vnemo se otroci lotevajo takšnih delavnic.

Janja pravi ...

Oba izdelka sta ponovno nekaj posebnega. Ljubka knjižica receptov in vsi drobni dodatki ... čudovito. Meni je zelo všeč tudi glava in vrtnica, ki je odlično izdelana :). Lepi izdelki otrok so dokaz, da je bila delavnica uspešna. Lp

VSE DOBRO pravi ...

To čudovito objavo sem na hitro preletela, ko se je začel svitati današnji dna in prav hotela sem si vzeti čas, da ti pustim odtis dotika besed ...

Bom začela kar pri začetku ... kuhinjska slika je čudovita in tista ljubka rdeča rokavička z belimi pikami, mikena kuhalnica in vsa čudovita mini zelenja - saj to je že čisto na meji neverjetnosti, kaj vse prihaja izpod tvojih čudovitih ustvarjalnih rok ...

Roko na srce, pri čestitki tvojega dragega mi je všeč samo vrtnica :o)))

Zelo mi je všeč tvoja prisotnost na delavnici čestitk z otroci - nastale so prelepe čestitke in verjamem, da bo Božiček uresničil vse želje na takšnih lepih pismih. Smem biti malo radovedna koliko so stari otroci ... in še eno vprašanje imam, misliš, da bi meni Božiček prinesel rdečo kvačko in ročno uro z belimi pikami, če bi mu pismo napisala na takšnem pismu :o)))

Družinsko žrebanje pisem je nadvse domiselna in lepa ideja - vredna posnemanja in verjamem, da bo komu krasna rešitev in namig ...

In veš kaj me je sedaj prešinilo? Zdaj vem kaj se dogaja, ko sem čisto brez idej in domišljije - teta domišljija sedi na gugalniku v tvoji ustvarjalni sobi in te opazuje pri delu in nič se ji ne mudi obiskati še koga drugega :o)))

TI SI BRUMNA BOJEVNICA BOLJŠEGA VEŠ ...

Vse dobro vsem ...


Odmevčica

Tanja pravi ...

Vladka, vedno mi je žal ko je konec tvoje objave. Besede ti tečejo tako prijetno gladko, da bi kar brala, brala, brala. Pri nas družina ni zelo veliko zato lahko obdarim vse. Res pa je da so to le malenkosti in skoraj vedno domače izdelave. Za enkrat še gre, če bo pa družina kdaj večja, bom pa z veseljem uporabila tvojo idejo, ker se mi zdi res fina.

Hali pravi ...

Noro, noro kakšne ideje. Super slika, ki je v bistvu česttika, pa smrtna glava pa ustvajanje z otroki.Lepo in super ideja za darilca...mi kakšno malenkost poklonimo drug drugemu, za ostale pa kakšne domače stvari.

Simona pravi ...

Vsako tvojo objavo z užitkom preberem najprej na hitro, ker kar ne moram učakati, kaj še prinaša, nato pa počasi, z natančnim ogledom fotk in ... a verjameš, da nikoli ne razočaraš. :o)

In tudi današnja objava je takšna.
Super si.

helena pravi ...

Kot sem že večkrat zapisala, si mojstrica in tu ni kaj dodati. Sploh ne vem kje črpaš ideje, ampak vse kar narediš je prečudovito in svojsko.
Čestitke tudi za izvedbo otroških delavnic. Otroci so bili prav gotovo več kot zadovoljni.

Tanja E. pravi ...

Draga Vladka, saj ni kaj dodati k že zapisanim komentarjem, le podpisala bi se rada pod njih. Res mi je v užitek brati in gledati tvoje objave.
Glede Božička pa smo nekaj časa tudi mi imeli tako, sedaj pa so večja darila za otroke, mi se obdarujemo z uporabnimi malenkostmi, ki pa so vsaka posebej zavita, kot pri Maji. LP:)

Metuljčica pravi ...

Vse pohvale, le kako človek nebi prebral do konca, ko si pa vedno unikatna in imaš tako dobrih idej.
Pri nas se obdarimo na božičnem kosilu, ki ga že tracionalno priprvita starša in ga vsi čakamo z velikim veseljem. Staršema pripravimo program, ki jima je največje darilo. Letos pripravljamo božično modno revijo, ki sem jo preko adventnega koledarčka pripravila z nečakinjami. Moja fanta kakšno zaigrata na harmoniko in kitaro, midve s sestro pa dodava kakšno lepa misel, voščilo, pesem, ples. Mož in svak pa sodelujeta, vse posnameta, da potem spomini živijo in ljubijo dalje.........Na takšen način se mi osrečujemo.
Metuljčica

Nena pravi ...

hudo

Mojca pravi ...

Kako dobra ideja in res lično izdelana bravo! LP Mojca

Pravljičarka pravi ...

Kuharska knjiga je prekrsna. Ideja, da so v čestitki tudi recepti in tisti o uživanju življenja je sigurno najboljši.

Novoletne čestitke, ki ste jih naredili z otroci so tudi prekrasne. Všeč mi je da ste jih naredili kot obesek.