torek, 24. januar 2012

Dnevnik malo večjega Filipa

Zdaj vidim, da vas ima veliko težave s takšnimi in drugačnimi škrati in zato bo nujno potrebno ukrepati. Za začetek tako, da vsako jutro ko vstanemo, naredimo 10 počepov in si obljubimo, da bomo ta dan vsaj 1 uro ustvarjale. Nato pa 1 minutno vizualiziramo sneg. Ste pripravljene? Jutri zjutraj začnemo. Če ne bo v roku enega meseca snega, se ne gremo več :)))) Pa ne pozabite redno pometat oz. sesat, to gre škratom najbolj na živce, kar cvilijo od jeze. Moj ima že pravo zabavo in mislim, da je prej pobegnil celo v ustvarjalnico, da bi izdelal vabila, da povabi še druge. Po tej objavi grem sesat. :)))
Tako, zdaj pa zares. Tokrat vam moram pokazati moj največji projekt do sedaj. Zelo sem ponosna nanj in prav zato je 3 mesece čakal, da se predstavi. Se spomnite Dnevnika malega Filipa, ki je nastal dobri 2 leti nazaj? Tukaj si lahko pogledate. Takrat je bila v glavnem obdelana samo platnica in ni bil preveč priročen za to, da bi se vanj nalepila tudi kakšna fotografija. Ker je Filipova mama pridno zapisovala njegove nagajivosti, se je hitro napolnil in zaželela si je, da mu za drugi rojstni dan naredim novi, čisto poseben dnevnik, ki bo imel prostor tudi za fotografije. Tako je nastal Dnevnik malo večjega Filipa in najinemu krščencu sem naredila pravo zgodbico, ki se začne s Filipovim 2. rojstnim dnem, to je oktobra. Žabice že hitijo z veeelikoooo torto in veselo regljajo: 'Vse najboljše za te, vse najboljše za te...'. Vsaka stran ima prostor za fotografijo in še kak dodaten prostor oz. tag za kratek opis dogodka. Med posamičnimi stranmi pa so črtasti listi, da bo lahko mama dodala še kakšne zgodbice iz Filipovega življenja:
Kmalu po praznovanju  se prikradejo prijazni duheci in čarovnice z bonboni, ki napovedujejo noč čarovnic:
Potem pa Filip čaka na Božička, ki se bo prisankal na velikih saneh z ogromnimi darili. Družbo mu dela jelenček Rudolf. In ker je Filip zelo priden fant, mu darila pusti vsepovsod: doma, pri babici in dedku, pri botru in boterci, pri stricu in teti in še kje.
Darila so odprta, Božiček je odšel domov in čas je za zimske radosti. Ampak joj, ko pa ni snega:((( Nujno ga bo treba priklicati, da bo lahko Filip naredil veeelikeeega snežaka:
Ko pa pride materinski dan, bo Filip kupil ogromno bonbonjero in jo dal mamici in ji povedal kako rad jo ima:
In ker čas hitro teče bo tukaj kmalu pomlad, ki jo Filip obožuje, ker ima zelo rad rožice:
Za Veliko noč pa bo treba barvati jajčka. Med njih se bo zagotovo skril kakšen čokoladni zajček, ki ga bo Filip z veseljem pohrustal. Na sliki pa lahko zajčku iz žepa vzame kakšno jajčko in jo nato da nazaj. Enako tudi iz košarice.
Letos bo že tako velik, da bo mogoče lahko dobil svoj skiro. Na glavo si bo dal kapo in šilt obrnil nazaj, da bo bolje videl kje se mora peljati. Ko pa se bo vmes malo ustavil, da si odpočije, bo preveril, če mogoče sliši in vidi kakšno letalo ali papirnatega zmaja:
Ko pa pride poletje, pa pridejo na vrsto počitnice. Najboljše bo na morju, ko se bo igral v vodi in opazova ladje, ki bodo plule mimo. Pa tudi če pride kakšen kit, se ga ne bo prestrašil:
Poleg počitnic na morju, bo Filip zelo užival tudi na vrtu. To zelo rad dela in mami pomaga zalivati in kopati in pobirati pridelke. Tudi na tej strani lahko pobere pridelke in jih potem da nazaj v zemljo, da še malo zrastejo:
Na koncu pa pride tetka jesen in prinese velike buče. In tukaj se 1 leto zaključi in čas bo za novi rojstni dan :):
Kar težko je s fotografijo prikazati kako celoten album-dnevnik zgleda. Je precej zajeten in krasno ga je listati. Velik užitek ga je bilo izdelovati. V veliko pomoč pa so mi bile raznolike nemške ustvarjalne knjige, kjer sem tudi našla motive in si naredila iz njih papirnate šablone. Najbolj se si pomagala s to knjigo in še z nekaj knjigami od založbe TOPP.

Bodite veseli, srečni in nasmejani!

30 komentarjev:

Helena pravi ...

Navdušena sem, ko samo gledam, kaj si naredila. Kako bi bilo, če bi imela tale albumček v rokah. Bi kar skakala od veselja. To je bil mega projekt in čestitke, da si ga izdelala v nulo. Nekajkrat sem se "sprehajala" po fotkah sem in tja. Noro dobro!

Urškin Raj pravi ...

wooow tole je pa bil projekt in pol. krasen je že zdaj, kaj šele bo, ko bo poln (upam da lepih svetlečih razvitih in ne sprintanih) fotografij!!! Res lepo! In vidi se koliko dela je vloženega. Še dobro, da je za darilo, ker noben denar tega ne bi mogel "poplačati"

lucija pravi ...

omg, jaz sem brez besed :O čudovita je ! če bi jo jaz dobila, je sploh ne bi izpustila iz rok :) še spala bi z njo

Kristina pravi ...

Uau, s tem si imela pa kar precej dela. Očitno tebi škratek ne nagaja več ;) Čudovit album.

Marina pravi ...

Vladka waw... zlo zlo lep dnevnik si tole nardila=) Si mi ravno dala idejo za moj naslednji malo večji projekt=) hvala=) Lepo se imej in upam, da ti škrat kmalu neha nagajat=)pappa

Maja pravi ...

Ta album je res waw. Koliko podrobnosti. Ko tak album dobiš v roke, ga listaš naprej, nazaj, pa spet naprej,...

Mojca pravi ...

jaz sem brez besed ............ tole je tako čudovito in domselno ... tebi resn nikoli ne zmanjka idej ... in vse je tako lepo izdelano ... tole pa bo malček res imela za spomin. BRAVO!

helena pravi ...

Zdaj pa še reci, da si vse to ročno izrezala. Pa saj ni res, to je fantastično. Me prav zanima reakcija fantičeve mame, se mi zdi, da jo bo kap od navdušenja, vsaj mene bi. In čisto po pravici. Zavidam ti toliko časa za ustvarjanje....

Sonja pravi ...

Saj ni kaj dosti napisati, kot podpisati zgornja dva komentarja :) Res je čudovit album, ki bo nepozaben spomin.
Me pa pri takih izdelkih, ki naj bi res zdržali dolgo, vedno malo skrbi, če bo lepilo zdržalo toliko časa. Nekatere par let stare prejete čestitke so mi kar razpadle :(

Jana pravi ...

Wow! Tole darilo je pa čisto neprecenljivo. Pisano, zabavno, cortkano. Pri vsaki strani sem naredila iiiii ali oooooooo. Hudo, res!

Goga pravi ...

Wow, krasen, krasen izdelek, rada bi bila zraven, ko ga boš predala. Meni bi se najverjetneje odpeljalo ob takšnem darilu :)).

Creatissimo pravi ...

O, to pa je mega projekt! Vse si preštudirala in izpeljala do zadnjega. To darilo je vsekakor zelo osebno in veeeeliiiiko! Čestitam!

Janja pravi ...

Izredno lepo ♥! Polno malih podrobnosti, vse premišljeno in lepo izdelano. Čudovito darilo. O številu ur, ki si jih namenila njegovi izdelavi ..... raje ne razmišljam. Lp

Andreja pravi ...

ooo kakšna fantastika :-)) Ostala sem brez besed, le :-O
Tale dnevnik je prava mala slikanica.
Neprecenljiva si ti!

Klara pravi ...

Wooooowwww...krasno izpeljan projekt. Res nimam besed Vladka. Prekrasno narejeno. Jaz bi tudi imela tak super čudovit album... :))

Tina pravi ...

Joj, usta sem morala z roko zapret. Vladka, to je fenomenalno. Filip bo to krasno knjigo zagotovo vsem svojim pravnukom razkazoval..

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Ej Vladka tole berem opolnoči in vriskam in jočem in se nasmiham in...nimam besed!!!!
ma dej KAKŠNA MOJSTROVINA!!!!!
če bi imela kaj takega, pa bi mi gorela hiša, ne bi hotela ven brez tvojega albuma!!!
res si neprecenljiva!!!

MarikaGabez pravi ...

Fenomenalno Vladka!!!
Si ne znam predstavljati koliko ur vloženega dela je tule notri .Tako lepo si nizala obdobje za obdobjem, ga izdelala vsakega za sebe do potankosti....Sedaj pa na bližnje srečanje s škratki .... da ne pozabiš. Počepi, vizualizacije, sesanje.....

moi pravi ...

Res je WOW in ne da se ga opisat ne z besedo, ne s sliko. Hvalabogu bo Filipova mamica vanj vpisovala, ker mani tega ne bi uspelo, preveč mi ga bi bilo škoda. Imela pa sem to srečo, da sem ga videla v živo in RES je WOW.

Kirena pravi ...

Preprosto čudovit je. Bomo pomagali z mislimi, da stran s snežakom ne bo prazna. Toliko podrobnosti si nanizala.

Gourmet forever pravi ...

Waw! Pa kako ti to uspe? Ti si res umetnica na kvadrat! Upam, da znaš tole še kako drugače unovčiti kot za darila, ki so sicer res najbolj kulska, pa vendar...

Alenka pravi ...

Tole pa je projekt!! Fantastično!!! Toliko rezljanja, lepljenja, ...pa ideje, kako postaviti, obrniti,.... Noro!!!!!!!

Hali pravi ...

Prekrasno, koliko dodatkov, detajlov!

Nena pravi ...

zelo lepo!!!! sem pa razmišljala koliko nožkov za vraga imaš šele ti pa sem mislila da je moja Beba Božiček vse leto ko jih imam že za en kovček :)

Andreja pravi ...

Oooo kar ne morem nehati gledati. Super, super in še enkrat super. KOliko detajlov in kakšna luštna rdeča nit. Kar predstavljam si fotografije mojih pupik notri.

VSE DOBRO pravi ...

Saj sem čisto brez besed ej - najčudovitejše ali kako se lahko napiše sklanjatev za čudovitoooo ... pa saj to je noro, noro ... mi je kar malo žal, da nisem mali Filip, bi tudi jaz imela takšen dnevnik :o)))

Za sneg zmenjeno - mogoče pa ga res pricopramo :o)))

Za objavo pa, ma sem kar brez besed - najkrasnejše bi rekla Lola iz risanke Čarli in Lola ...

Objem ...

Metuljčica pravi ...

Dan si mi polepšala Vladka. Ko sem tole prečikirala, od zapisa do fotografij sem kar vriskala. Tale tvoj projekt je čudovit. To so darila ki sežejo do srca.

Simona pravi ...

Ostajam čisto brez besed. Ti si Umetnica, z veliko začetnico!

Biljana pravi ...

Vedno znova me tvoji izdelki navdušijo in vedno znova si rečem, pa ne morem verjet..to je noro... kaj pa naj zdaj rečem????? Brez besed...brez besed.... Čudovito, prekrasno, polno domišljije in barv!!! Hm...sprašujem se, če je mogoče Uršula s Slivnice s tabo kaj v sorodu? (hec) :)

Tanja pravi ...

Ne morem verjeti! Koliko malenkosti na katere si pomislila pri izdelavi. Tvoja glava mora biti res polna in mora doživeti pravo olajšanej ko iz sebe da vse te noro dobre ideje. Komaj čakam nasledno objavo!