sreda, 21. maj 2014

Prav potihem, v copatih...

Medtem ko se počasi prebujam iz ustvarjalne zasanjenosti, kjer ideje lebdijo nekje med oblaki in le redko katera izmed njih se v vmesnih sončnih obdobjih jasno zariše tudi v mojih možganih, nastane kakšna voščilnica. Vendar ni tiste prave volje, ni tistih metuljev v trebuhu, ko vzameš v roko papir. Ampak čutim, da se vse to vrača, da moja duša znova kliče po ustvarjanju. Je že tako, da si je tudi od hobija treba vzeti premor, vsaj deloma. Bolj kot ne, sem v kar dolgem preteklem obdobju ustvarjala v glavnem za Scrapping Cottage. Ravno toliko, da sem vzdrževala ustvarjalno kondicijo, hkrati pa se nekoliko odpočila.
Razne, trenutno zelo popularne tehnike z vodenimi barvicami, me navdušujejo že od kar sem videla prve tovrstne voščilnice in po ogledu tega videa, sem se morala preizkusit. In po dolgem času je bilo to tisto pristno ustvarjanje, samo zame, kot posladek za mojo dušo. Verjemite mi, bila je zelo vesela. Dawn ima kar nekaj dobrih videov na to temo, nedvomno je mojstrica in zelo sramežljivo sem se lotila zadeve in si zraven ogledovala video. Ob tem še vedno tipam, kateri izmed slikarskih papirjev bi bil najboljši. Ugotavljam, da mi prevec grobi ni všeč. Celo sem ugotovila, da sem najlažje delala na tem, ki je v bistvu namenjen za olje.
Za vazo sem uporabila štampiljko čajnika, nato pa za rože kombinirala različne stare in novejše štampiljke. Težko bo tole ponoviti in prvi preizkus se mi zdi kar dober in verjamem, da mu bo sledil še kakšen. Precej sem se držala barv originala in naslednjič se bo zagotovo treba lotiti zadeve z več poguma. Prav potihem, v copatih se premikam po raznolikih novih tehnikah in prav to odkrivanje me navdušuje. Dobro se je namreč vrniti k tistemu občutku nebogljenosti in strahospoštovanja, ki te spomnita, da ti veliko še manjka, ampak hkrati te spodbujata k temu, da zmoreš.
Želim vam veliko tihih premikov pri odkrivanju novega, ki bodo prerasli v odločne korake novih izkušenj!

P.S.
Ko sem izbirala, kateri napis bom odtisnila, se mi je ta Tinin pomensko zdel takoj ravno pravšni. Ampak šele, ko sem ga odtisnila, sem ugotovila, kako fonti prav perfektno pašejo zraven, kajne? 

29 komentarjev:

vilinke pravi ...

Lepa je, tako nežna ;)odlično ti gre od rok nova tehnika ;)) jaz se še ne upam spustiti v učenje, saj obvladujem komaj osnove "štempljanja" :( le pogumno naprej!!!

Helena pravi ...

Vauuu, kakšna mojstrovina! Nič ni videti, da bi šele začenjala s to tehniko.
Zanimivo, da ti je najbolj ustrezal papir za oljne barve :) Bom še sama preizkusila. Predvsem zato, ker mi je všeč videz papirja, ki ima prav posebno strukturo.

VSE DOBRO pravi ...

Tudi meni je nadvse, nadvse všečna ... in tako zelo je lepa, da bi jo jaz kar spravila v okvir in jo dala na steno - sicer pa so vse tvoje voščilnice takšne, da bi jih v trenutku okviril in jih postavil na vidno mesto v brlogu ... in všeč mi je dotik besed in lepih misli na njih ...

Najbrž potrebuješ čisto mikene ustvarjalne počitnice - potem pa bo boljše :o) Danes je Anja na Drobtinicah napisala, da je zaslišala šepet poletja ob morju ... mogoče pa tudi tebe kliče za par uric k sebi :o)

Vse dobro ...

Kefa pravi ...

Draga Vladka...s to si me zadela naravnost v srce...čudovita je...nezna...zelo zelo mi je všeč. A je lahko moja?

Hiška iz papirja pravi ...

Joj Vladka, to je to! Nikoli ne bi rekla, da gre za prvi poskus, meni se zdi NAJČUDOVITEJŠA! Struktura papirja tako lepo paše zraven, kot da bi gledal sliko na platnu. Šopek je prelep, vidim, da imaš krasne štampiljke majhnih cvetkov in listja, meni to manjka. Dawn je pa res carica, njene filmčke bi lahko gledala ure in ure, pa še zelo dobro zna razlagati. Komaj čakam na tvoje nove mojstrovine!

Vladuška pravi ...

Hvala vam, dekleta za vse te lepe besede. Kefa, rade volje dam voscilnice naprej. Ampak po pravici povem, da je to moj prvi tovrsten izdelek in bi ga rada obdrzala zase, ker mi je zelo ljub. Vem da bos to kot ustvarjalka se kako dobro razumela. Morda pa kmalu nastane se kaksen zelo podoben :)

Mojca pravi ...

oooooo tole je pa res noro lepo, zadiši po pomladi in tvoje prelivanje barv je res enkratno! lp

Klara pravi ...

Opaziti je, da si bila nekam nesigurna glede tvoje MOJSTROVINE, ker so slikce tako majhne, da sem morala kar povečati zadevo, da sem lahko občudovala vse detajle. Prekrasna je...tako mila in polna hkrati. In res ne bi nikoli rekla, daje to tvoj prvi poskus. Očitno imaš žilco. : )

Simko pravi ...

ČUDOVITO!!! Hvala ti tudi, da si dodala še link do papričkov in videa... Pa še hitro kakšno NOVO voščilnico objavi na blogu... :).
Pozdravček,
Simona

iris-irena pravi ...

te čisto razumem, da bo ta ostala pri tebi. prvi "otrok" kot lahko poimenujemo prvi izdelek vedno tako konča.
prečudovita je! krasena akvarel slika bi bila.
lp

Simona pravi ...

Res prava mojstrovina ti je uspela. Prelepo.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Čudovita slika - ravno za današnji dan. V te vode se pa sama ne upam spuščati. Raje ostanem pri tistem, kar znam. Pri tej mojstrovini moraš imeti malo slikarske žilice. Tu sem pa mrzla. Me pa veseli, da si spet našla nekaj novega, kar ti je pisano na dušo. Uživaj v ustvarjanju. čao

*Urška* pravi ...

Česarkoli se lotiš,ti 100% uspe.Tudi ta vrsta voščilke ti je super uspela.Všeč mi je še pa še!
LP,Urška

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prekrasna
pozdravček Tamara

oldpunca pravi ...

Čudovito, nežno in z veliko mero občutka za barvno kombinacijo. Že v prvem poskusu je videti, da odlično obvladaš tehniko barvanja z vodenimi barvicami. Štampiljka pa res paše zraven, kot da bi bila narejena samo za tole voščilnico :-)

Martina pravi ...

Tvojo današnjo misel pa sem prepisala in obesila kar na steno.Kot bi bila napisana zame - prav potihem v copatih, odkrivanje novih tehnik, strahospoštovanje, veliko še manjka, spodbuda, da zmoreš... - čudovito! Prav tako kot tvoja "prvorojenka". Najlepša hvala za navdih in napisane besede.

Martina pravi ...

Jao Vladka, ova čestitka je predivna. I meni se sviđaju te tehnike sa vodenim bojama, ali nikako da započnem nešto...imam osjećaj da je to nešto vrlo komplicirano, i da neću savladati..:) Tebi je uspjelo jako jako dobro.
Lp, Martina

helena pravi ...

Aaaahhhhh..... zaenkrat zmorem samo to. Prekrasna je. jaz bi ji dodala samo še okvir in obesila na steno, da bi jo lahko večkrat gledala in gledala. Prav nič ni videti, da je prvorojenka. Čudovito!

Janja pravi ...

Izbrala si lep motiv. Končni izdelek mi je zelo všeč.
Glede papirja, barv in čopičev, boš sčasoma sama videla, kaj ti najbolj ustreza. Mi je pa ta papir, ki si ga uporabila tu, za voščilnice zelo lep. Lp

Ana K. pravi ...

Joj Vladka, koliko časa me že ni bilo na obisk in koliko prelepih izdelkov sem zamudila, čeprav si imela "pavzo"...čas me je čisto povozil...reši me samo 7 na lotu, da grem v "penzijo"...
Tale z vodenimi barvicami je "najkrasnejša"..nikjer ni videti, da je prvi poizkus...res zelo lepo...bom prišla kar k tebi na učenje, saj bi se tudi sama rada naučila :) Lepo bodi!

Adrijana Knez pravi ...

Draga Vladka...s tem prekrasnim motivom pa si me popeljala v babičine čase...in prav ničesar ne bom dodala...bom raje samo občudovala. Hvala za prekrasno objavo :) Pozdravček iz sončne Koroške, Jana

Ne-Ja pravi ...

Fenomenalna voščilnica. Akvarel ti zelo leži, tako da ga kar z vesljem uporabljaj še naprej. Voščilnica je pa res za v okvir in na steno :)

Marna pravi ...

Mmmm, kako lepa, nežna.

AndrejaM pravi ...

Zelo lepo!

Metuljčica pravi ...

Všeč mi je, da si poizkusila nekaj novega, nekaj kar te je mikalo že dolgo. Čudovit motiv, z okusom izbran napis in seveda osrednji motiv. Zelooooooooo lepo.

Hali pravi ...

Jaz bi jo dala v okvir in na steno. Tako lepa, nežna in topla je! Bravo, nikar ne nehaj :-)

Biljana pravi ...

Waw, prava mojstrica si!!! Čudovito tihožitje, res, kar ne morem nehat gledat!!!

Biljana pravi ...

Waw, prava mojstrica si!!! Čudovito tihožitje, res, kar ne morem nehat gledat!!!

ana pravi ...

Zelo lepo!!