četrtek, 20. november 2014

Topel dom po moje

Če bi združili vse voščilnice z motivom Tinine hiške na en kup, bi verjetno imeli že eno veliko naselje. Zelo zanimivo je pogledati kako različno se lotevamo te enake štampiljke. Moja je povsem lesena in po dolgem času sem se znova lotila desk. Nekaj časa se mi zdi, sem prav bila obsedena z izdelovanjem le-teh - iz papirja seveda. 
Zadeve sem se lotila tako, da sem na eko karton 2x odtisnila hiško in oboje izrezala. En odtis mi je služil kot osnova, drugega pa sem izrezala na trakove in jih s pomočjo distressov in bele tempere prelevila v deske. Le-te sem nato prilepila na prvi izrezan odtis. Na en košček eko kartona sem 2x odtisnila samo vrata in ponovila postopek od prej, le da sem tokrat deske pobarvala rdeče. Okna sem nadomestila s srci in za piko na i dodala še pentljo. V hiši prijetno diši po peki piškotov. Da je delo opravljeno z ljubeznijo, pričajo tudi srca, ki se vijejo iz dimnika.
Kaj pa s snegom? Sem tuhtala kako in kaj in se na koncu odločila za tekočo belo barvo, ki se posuši na zraku. Podobno Liquid Pearls, samo da ni taka perlasta, ampak povsem mat bela. Ostali sneg pa sem izrezala s pomočjo Tinine šablone in ustvarila hrib, na katerega sem odtisnila tudi voščilo.
Pa lep četrtek vsem skupaj, kateremu naj sledi krasen vikend!

36 komentarjev:

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ma dobro ženska ...s kom nas boš še presenetila. Ne morem verjeti, da lahko samo z distressi in eko papirjem narediš take lepe dilce. Neverjetna si. Božanski les...čisto prava pajcana češnja. čao

Tamara pravi ...

Čudovita v vseh pogledih! Les je noro dobro izpadel, pošteno povedano prvič vidim kaj takega oz slišim za to tehniko.
Lp, t.

Maja pravi ...

Res noro lepo!

NinaS pravi ...

Fantastična hiška.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O kako prisrčen topel domek
kar voham medenjake.
Meni je nadvse všeč imitacija snega
tako hladno ledeno izgleda streha in dimnik
lp Tamara

Tamara pravi ...

Najprej pogledam sliko in si mislim kako za boga narediš les. Neverjetno kakšne super ideje imaš. Pozdravček, Tamara

Hiška iz papirja pravi ...

Prav zadiši z ekrana, ko gledam tvojo toplo, prijazno hiško. Sneg izgleda kot glazura iz sladkorja, izredno mi je všeč. Se kar ne morem nagledati, tako noro dobro si izdelala tole hiško!

Danica pravi ...

Noro dobra voščilnica. Hiška zgleda kot bi bila res narejena iz lesa.
Tole je res ...WAUUU
Lp Danica

SaraS pravi ...

Tele deske so... izgledajo čisto prave. Res si mojstrica. Gledam in prebiram, pa mi še vedno ni čisto jasno, kako ti uspe... kako so lahko tako resnične. Bravo!

Pa hvala za tvoj odgovor glede eko papirja. Če je tak, kot je na sliki, je ravno pravšnji. Malo me samo skrbi v kakšnem stanju bi prišel po pošti do Ljubljane. :)

Keti's Projects pravi ...

Čudovita je. Ful mi je všeč tale tvoja imitacija lesa in sneg na strehi izgleda kot preliv na keksih. Za pojest dobro ;-)

Andreja pravi ...

JoJ Vladka :-)) kako prisrčno hiško si naredila in ta "les" iz katere je narejena je zelooo lep! Krasno si jo sestavila in voščilnica je čudovita!

Barbara GR pravi ...

Ohhh Vladka, tvoja čisto pravljična božična hišica me je kar prevzela!!!!
Krasna je!!!!
Pozdravček, Barbara GR

oldpunca pravi ...

Veš, da sem danes razmišljala o tem, kako lepo bi bilo zbrati vse te Tinine hiške na enem mestu. :-)) Koliko idej in izvedb z eno samo ljubko štampiljko! :-)
Tvoja imitacija lesa je nekaj posebnega. Se spomnim, da si pisala o tem že lep čas nazaj, ampak takrat je bilo to za mene znanstvena fantastika, sedaj mi je pa že malo bolj jasno. :-))
Tvoja voščilnica pa je sanjsko lepa. In sneg na strehi tudi :-))

Goga pravi ...

Wauu, krasna. Hišica spominja na velik medenjak s sladkorno glazirano streho.
Prav siliš me, da končno uporabim štampiljko :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

aaaaa, kar vstopila bi vanjo in popila topel kakav in poslušala presket ognja...
krasna je, dovršena, še posebej mo je všeč sneg.

Martina pravi ...

Prekrasna je. I jako mi se sviđa kako napraviš drvene daske.Odličan efekt. A boje su kombinirane perfektno.
Lp, Martina

moi pravi ...

Res kako različne so naše predstave teh štampiljk in vsakič sem znova navdušena, ko vidim kakšno. Tvoja interpretacija je tako ljubka in domača. Te deske so res zakon in dajo hiškki toplino.

iris-irena pravi ...

vladka, sem se čisto zaljubila v tole hiško! kako čudovita je, kot iz pravljice.
lp

Tina pravi ...

Draga Vladka....pa če tole ni nekaj najlepšega kar sem kdaj videla iz papirja! Hišica je tako zelo lepa, da z besedami ne znam dovolj nazorno povedati. Hvala <3

Helena pravi ...

Tale lesena koča bi bila idealna za kakšne zimske počitnice v krajih, kjer imajo sneg vsaj tri mesece. Tvoja voščilnica me kar ogreje in odnese v zasneženo pokrajino.

Janja pravi ...

Popolno ♥. Navdušena sem nad čudovito zasneženo streho in leseno izvedbo hiške. Lp

Tanja E. pravi ...

Iii, Vladka tole je pa tako cart in fenomenalno izdelano. Že ozadje tako posebno lepo, hiška pa vrhunska po izdelavi in barvah, ideji. Všeč mi je kako iz dimnika puhajo srčki in da ima streha tako snežno glazuro, kot da je mnjami:)) Deske so fantastične, kar slišim vrata, kako tako leseno zaškripajo, ko se odprejo. In čeprav je zimski motiv, deluje tako zelo toplo, toplo, LP:)

Hali pravi ...

Pogrešala sem tvoje "lesene" izdelke. Krasna hiška je nastala :-)

Suzy pravi ...

Ista štampiljk,a podobna tehnika, pa tako drugačen rezultat. Čudovito :)

Cvetoči travnik pravi ...

Tako realistično lesena hišica je, da sploh ne morem verjeti, da se da kaj takega ustvariti s pomočjo distresov. Fantastična je z vsemi svojimi dodatki, prava pravljična hišica gozdnih škratkov. LP Andreja V.

Mojca pravi ...

Ohhhh waw kako krasna hiška in pentljica ji krasno pristoji! lp

Metuljčica pravi ...

Tale čudovita hiška je pa resnično vsestranska. V tvoji varianti je kot prava lesena praznična kočica, s prazničnim pridihom. Enkratno.

AndrejaM pravi ...

Samo odprla bi vratca in vstopila v čudežno deželo, ki jo obljublja pogled na hiško!

Unknown pravi ...

jaz rečem pipi:) to pomeni zelo lepo:)))

Klara pravi ...

Kaj naj še dodam...vse so že povedale predhodnice. Pravljična, čarobna in tako zelo lepa. Meni se zdi kot hiška marljivih Božičkovih palčkov. Joj Vladka, res si mojstrica. :)

Zvonka pravi ...

Prekrasna je, popolna.

Adrijana Knez pravi ...

In v skrinjici me je pričakalo še zadnje presenečenje ;))) lesena hiška! Super si pričarala lesene deske in sem o tem brala, ko še nisem imela bloga. Hišica ima zelo lepo zasneženo kapico. Sama uporabim 3D pasto, ki da podoben učinek snega...le da ima eno slabost. Pasta namreč deluje z barvo in se zelo rada obarva. Naredim pa en majhen trik: ko je suha, jo še enkrat nanesem in zakrijem pobarvane dele.
In zdaj zapiram tvojo skrinjico in ti želim lep teden, Jana

Ne-Ja pravi ...

Vladka tole je zopet ena pogruntavščina da jo vikaš... Fenomenalno si oblekla hiško v deske in ji dodlala ljubezen :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Oh ja, je sploh možno pogledati tvoj blog in ne ostrmeti od tvojih prečudovitih, ljubkih mojstrovin. Mislim, te deske! Kaj znaš ti izvabiti iz papirja s svojimi zlatimi rokami. Že res, da si vse lepo opisala, ampak tako lepe deske lahko narediš samo ti. Hiška je dragulj.

vilinke pravi ...

Čudovitoooo ;)

Martina pravi ...

uau, prava mojstrovina!