torek, 24. marec 2015

Pomlad ustvarjena za ustvarjanje - 2. dan

Res sem že komaj čakala, da s Tino začneva najine pomladne ustvarjalne dni pod naslovom "Pomlad ustvarjena za ustvarjanje" in verjetno ste že zasledile včeraj na Tininem blogu, o čem govorim.  S Tino in njenimi novimi dobrotami sva vam pripravili izdelkov in videov kar za dva tedna (pri tem sta izvzeta vikenda), se pravi vsaka od naju je pripravila 5 videov, ki vam jih bova predstavili izmenično dan za dnem, na vsak delovnik. In to še ni vse. Že včeraj se je pri Tini začel tedenski izziv, ki kliče, da ustvarite nekaj otroškega oz. za otroke: voščilnico, vabilo, darilo, karkoli vam pač pride na pamet. Več o tem si lahko preberet tudi na Tininem blogu, kjer svoje izdelke tudi prijavite. Časa pa imate vse do nedelje.
Jaz vam danes predstavljam krasne Tinine štampiljke orhidej, za katere lahko kupite tudi šablone, vendar sem slednje uporabila na izdelkih, ki pridejo na vrsto drugi teden. Najprej štampiljke in barvanje, tudi tokrat z Distress Inki. Poleg tega sem napis, ki je sicer dolg in v eni vrstici, odtisnila dvo-barvno v treh vrsticah. Če vas zanima kako sem vse to storila, si poglejte video (če želite ogled večjega formata videa, kliknite na Youtube v spodnji vrstici in prišli boste direktno na video na sami Youtube strani):
Naj bo ta pomlad res ustvarjena za ustvarjanje in upam, da vama bova s Tino hkrati tudi navdih za nove izdelke izpod vaših rok. Naj se ustvarjalna zabava začne. In ne pozabite: jutri se znova vidimo pri Tini!
Za konec pa še vsi uporabljeni materiali Najlepšega para:
Štampiljke Najlepši par:

Distress inks (Ranger): 
Tattered Rose, Victorian Velvet, Dusty Concord

Ostali pripomočki:
Versa mark blazinica, fini beli prah za embosiranje, grelna naprava ali pištola za embosiranje, škarje ali rezalnik za papir, čopič, lepilo ali dvostranski lepilni trak, kozarec z vodo, akrilni blok, akvarelni ali risalni papir, beli šeleshamer ali osnovo za voščilnico v beli barvi, dva odtenka barvnih blazinic za štampiljke: roza in vijolični

27 komentarjev:

Helena pravi ...

Joj, Vladka, kakšne lušte mi delata s Tino :)
Tvoja uporaba štampiljk orhideje mi je fantastična. Voščilnica je zelo nežna in deluje krhko. Všeč mi je papir, ki si ga uporabila - krasna struktura. Misel v dveh barvah pride lepo do izraza.

Metuljčica pravi ...

Se kar pridružujem Heleni. Orhideje pravzaprav zbiram, saj jih imam že celo okno, zato prav občudujem tvoj prefinjen efekt na voščilnici. Čudovito.

oldpunca pravi ...

O, kako lepo si tole predstavila in seveda pobarvala orhidejo. Hvala za nasvet maskiranja štampiljke. :-) Pa ne bo več popacanih prstov. :-) Nujno pa moram v bližnji prihodnosti preizkusiti tudi tole špricanje s čopičem. :-)

moi pravi ...

Res so prekrasne te Tinine orhideje in ti si jim dahnila življenje, saj zgledajo kot prave.
Bravo obema.

vilinke pravi ...

Se strinjam s puncami, enostavno čarobna je ta tvoja orhideja ;) komaj čakam kaj sta nama še pripravili ;)

Sapfina (Barbara) pravi ...

Krasno si nam predstavila barvanje in kako lepo si pobarvala! Super! A veš, da si mi z maskiranjem štampiljke znova odkrila Ameriko :)) Sama navadno tako precizno nanašam črnilo na notranje besede in kot obsedena drgnem štampiljko, da se mi ne bi odtisnilo tisto, česar ne rabim ... Rešitev pa je takooo preprosta! Hvala, hvala! :))

Tanja pravi ...

Super papri si izbrala. Deluje kot, da ni akvareni, bolj je podoben platnu. Kateri papir je to?

Vladuška pravi ...

Tanja, ta papir je pravzaprav za olje in zato ima nekoliko drugačno strukturo. Na njem se barva tudi manj vpije, kot na pravem akvarelnem. Je pa to ta: http://www.bead.si/slikanje/papirji-in-bloki/slikarski-bloki/slikarski-akvarelni-blok-fabriano-torchon-extra-rough

helena pravi ...

Oj, Vladka, spet si me iztirila s tem barvanjem. Noro fajn in lepo. Razmišljaš o kakšnem tečaju, da bi nas nevednice kaj naučila? Se že kar postavljam v vrsto :):) Voščilnica pa je preprosto čudovita.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Wow, kakšen krasen efekt si dosegla z načinom, ki si nam ga zelo nazorno predstavila.
S Tino sta pa enostavno carice. Najbrž se vse že veselimo naslednjih objav. HVALA za ves trud.

Vladuška pravi ...

Hvala, dekleta :) Helena, nisem še razmišljala o tečaju, ker se mi zdi, da sem še sama en velik nevednež :) Enostavno se igram z barvami, čopiči in vodo. Pri tem je res dobro imeti kvaliteten akvarelni papir in pa nanesti na površino pošteno vodo, ki ti omogoča, da se ti barve prelivajo.

Ne-Ja pravi ...

Super sta zopet združili moči tako da nas razvajate s prečudovitimi izdelki. Tvoje orhideje so prekrasno pobarvane in voščilnica res deluje pomladno 100 na uro :)

Klara pravi ...

Vladka, tvoje barvanje te čudovite Tinine orhideje je fantastično in zelo navdihujoče. Super efekt si dosegla s prelivanjem barv. In voščilnica ne potrebujem čisto nobenih dodatkov...popolna je. : )

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, sploh ne bom komentirala, ker sploh ne vem, kaj bi človek še rekel, na vse tvoje čudovite izdelke. Sem pa zelo vesela, da sta se s Tino združili in nam nudita te čudovite učne ure, hvala vama:)) Lep pozdrav, Andreja V.

Marija pravi ...

Krasen video vodič, posebna tehnika in zato tudi posebna voščilnica. Krasna je. Super sta se tole s Tino dogovorili. Komaj čakam da vidim kaj vse nam bosta predstavili. Tinini novi izdelki so pa itak že na seznamu želja😄.

Goga pravi ...

Ahh, krasno cvetje. Orhideje so res lepe v tvoji izvedbi so še lepše kakor originalne.
Super, da sta se s Tino odločili takole razvajati nas z filmčki idejami in izdelki <3
Pozdravček L.

Maja pravi ...

Prekrasne orhideje, skupaj s Tino sta ustvarili prave mojstrovine.

Andreja pravi ...

ooo Vladka, kako čudovito voščilnico si naredila in fantastično pobarvala orhideje :-))
Zelooo elegantno!

Janja pravi ...

Skodelica kave, udoben stol in predvajanje se lahko začne :). Tako pripravljena, si bom naslednje dni z veseljem in zanimanjem pogledala, kaj lepega sta nam s Tino pripravili. Nad videnim sem navdušena. Lp

Hali pravi ...

Navdušena sem nad sodelovanjem med tabo in Tino.Sta Najlepši in najboljši par. Tinini izdelki, tvoja roka za sestavljanje kombiniranje, barvanje. Orhideja nežna kot dih, prekrasno pobarvana. In ja za materinski dan sem si kupila štampiljko in nožek orhideja. Ker se nisem mogla upreti in ker si zaslužim :-)

Nella pravi ...

Čudovito!

Valerija pravi ...

Čudovita voščilnica, prav mojstrsko pobarvana orhideja in to našpricano ozadje ter dvobarvni napis ji data piko na i.

Sonja pravi ...

Orhideje sem takoj prepoznala, saj nam jih je Tina pokazala v soboto v živo :) Luštno jo je bilo opazovat ob ustvarjanju in škoda, da ni še tebe sabo pripeljala.
Ti pa si z njenimi štampiljkami izdelala čudovito voščilnico, še bolj všeč mi je, ker je v meni ljubih barvah.
Res lepa, ravno prav vsega in lepo pobarvana. Prava mojstrica si in veselim se novih objav. Čeprav včasih kakšno pozabim komentirat, ko na hitro preletim bloge.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Ohh, Vladka, vse kar ustvariš je čudovito. Z velikim veseljem min hvaležnostjo spremljam vajin projekt :) Toliko znanja nimaš možnosti dobiti vsak dan. Zelo sta prijazni, hvala!

Tina pravi ...

Kako lepo te je poslušati :-) in barvanje si zelo lepo predstavila. Jaz rabim veeeliko takšnih inštrukcij :-)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ta orhideja je gotovo 100 x lepša kot moja, ki je žalostno končala v kontejnerju (ne morem pomagat, če mi vse orhideje pocrkajo, pač ne znam z njimi)....
Vladka najprej opravičilo, ta mesec ni bilo nič z mano (razen 2x gripa), zmozgana in ožeta kot suha brisača, tako da moram vajin projekt v miru pregledat. S 1. delom sem navdušena, sedaj pa hitim naprej k Tini, da vidim, kaj je ona pripravila. čao

SaraS pravi ...

Tole tvojo voščilnico občudujem že nekaj dni in vsakokrat, ko sem začela pisati komentar, nisem naša pravih besed s katerimi bi izrazila svoje navdušenje...
Vladka... gledam jo in gledam, pa se ne naveličam... tako nežna, tako lepa, tako... veličastna! Neskončno zelo mi je všeč. :)