četrtek, 28. januar 2016

Večer za filme/Movie Night

Bil je že skrajni čas, da se malo poigram z barvami in da končam svoje delo z rokami, povsem popackanimi od barve, lepila in še česa. Z gobico sem na osnovo nanašala belo in svetlo modro akrilno barvo in sicer tako, kot bi želela narisati črte. Pri tem sem bila previdna v toliko, da nisem imela preveč barve na gobici in da nisem preveč pritiskala na površino, saj sem želela, da se nekaj eko kartona vidi skozi barvo. Ko se je ta del sušil, sem si iz šablon izrezala vse potrebne dele, ki so tokrat iz Lights, Camera, Action SC izdaje šablon in perfektne za izdalavo vabila za filmski večer. 

Vse dele, razen besede Movie, ki je izrezana iz rdečega foto kartona, sem vse ostale dele izrezala iz črnega.  Da bi tudi tukaj dobila bolj zarjaveli videz, sem izreze prav tako popackala z belo in modro barvo. Ker to še ni bilo dovolj pacanja, sem vzela košček scrabook papirja, potiskanega s tekstom, ga raztrgala na manjše kose in le-te z Antique Matte Mod Podge lepilom (ta je bolj rumenkast, da da starinski izgled) znova zlepila skupaj na en drug košček papirja, da sem dobila ta dodatni kvadrat. Ko se je vse posušilo, sem robove posenčila še z rjavimi distressi in končno sem bila tako daleč, da vse dele zalepim. 
I like to experiment at card creating sometimes and this was one of my little experiments. Every time I'm surprised how I enjoy such things. My hands, dirty because of the different colors, make me feel like artist, which I'm not, but we can feel like it sometimes, don't you think? :)

So, I took light blue and white watercolor tubes which I added on my working surface and with a little sponge I started to tapped and drawing lines on my peace of kraft paper. But I was careful not to press too much, because I didn't want to cover the whole surface. This was my base. Then I cut out all my die pieces, for what I used dies from Lights, Camera, Action release. Special set which I like very much and it's perfect to create invitations for Movie Night. 
I used following dies: Film Reels, Film Strip and Movie Night and Ticket.  Except word Movie, which was cut out of red paper, everything else was cut out of black paper. Also on these pieces I applied some white and light blue colors and after that distressed them with brown distress ink to get more rusty look. I needed something more, so I took a little piece of scrapbook paper with text, tore it apart and glued all pieces back together with Antique Matte Mod Podge glue, which gave me yellow look. After it was dry, I also distressed it with brown Distress ink. I glued everything together and here is the finish look. I hope you like my mixed media experiment.
Zelo sem uživala v vseh teh mešanih tehnikah in voščilnica je bila presenetljivo hitro končana.  To je to z moje strani in obiščite nas kaj tudi na CottageCutz blogu.

24 komentarjev:

Valerija pravi ...

Uau, krasna, prav posebna voščilnica! Lahko bi služila za reklamni plakat za večer filmov v starih časih.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Joj, kako je čudovita in ta pridih starinskosti tako paše zraven. In zdaj se spomnim, kako dolgo že nisem bila v kinu in kako je včasih to bilo fino ... :)

moi pravi ...

Ujej, koliko packanja in dela. Ampak se je splačalo.
Kaj greva gledat? V kino mislim :)-

Hali pravi ...

aaa tole packanje me spominja na moje zadnje poskuse slike v mixmedia tehniki...Jao barva ta, barva ona, pa papir čez pa spet barva pa mi ni bilo všeč pa malo papirnatih brisač gor...Skratka cel teden sem hodila z barvo za nohti. Krasno je tole tvoje vabilo za kino večer :-)

Janja pravi ...

Izredno lepo povabilo na filmski večer. Le kaj bo na sporedu :). Krasne barve, tehnike in čudovita postavitev. Lp

Tina Z. pravi ...

tole je pa fantastično povabilo za kino večer, neverjeten pridih starinskosti, me spominja na zlate čase filma!
no, sem se ravno dogovorila za jutrišnji kino večer, kar obožujem zadnja leta in je čisto fajn nadomestek pravega kina, nam je tako lažje zaradi malih otrok.

Maja pravi ...

Zelo lepa in domiselna voščilnica.

Goga pravi ...

Ooo, kok lepo. Sama sicer nisem filmska navdušenka a takšnemu lepemu vabilu se ne bi mogla upreti <3.

Nataša pravi ...

Vau, krasna je in super packanje :)

Mateja pravi ...

Kot iz filma... res čudovita!

Zvonka pravi ...

Prav posebna je, dobro si packala, super si ustvarila starinski videz.

oldpunca pravi ...

Živo si predstavljam tvoje prste po tem pacanju. :-)) Čudovito filmsko zgodbo si ustvarila. Mojtrovina na kvadrat. Samo VAU lahko še dodam. :-))

Metuljčica pravi ...

Čudovito packanje, uspel ti je tisti pravi starinski videz. En takšen nostalgičen film mi prosim zavrti.

Dusi pravi ...

Aaaaaa, kolk hudo dobro. Še pa še všeč. Ko bom velika, bom znala packati tako kot ti. Super, super!

Trenutki kreativnosti pravi ...

Vladka, tole si čudovito napackala. Zelo mi je všeč.

Andreja L. pravi ...

ja res krasno packanje in čudovit končni izdelek :-))

Helena pravi ...

Uh, si si dala duška s packanjem. Ampak se je splačalo. Super je!

Kirena pravi ...

Zelo lepa voščilnica. Tole "packanje" je zelo pomirjujoče.

SaraS pravi ...

Vladka, super voščilnica in tele šablone so noro dobre! Mi je spet ušel en vzdih... "Mela bi!" Čeprav že sedaj vem, da mi ne bi uspelo nikoli narediti take voščilnice, kjer bi izrezki tako lepo zaživeli kot na tvoji.

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, tudi "packanje" je umetnost in ti jo dobro obvladaš. Ne vem, kako sploh prideš do ideje in potem odličnega končnega izdelka:), čestitke. Lep pozdrav, Andreja V.

N-Eva pravi ...

Najprej ti želim lep dan ....sem prav vesela, da sem te tudi v živo spoznala in bila deležna tvojih nasvetov glede fotografiranja naših izdelkov :-)
Prav veselje je držati tvoje čudovite izdelke v rokah.V živo so res prekrasni in izdelani zelo natančno.


HRANDICA pravi ...

Čudovito sestavljena voščilnica/vabilo.Se pa potrebuje kar nekaj različnega materiala, da lahko dosežeš tak efekt.

Tina pravi ...

Jej, kako je pa tole čudovito!!! Izjemno lepo si dodajala barvo tudi na izreze.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Kino...kaj je že to??? S tole si me pa presenetila...nekako te ne najdem v takem žanru ...čeprav je vse krasno, te raje gledam v tvojih "risankah" in zgodbicah in venčkih in....lepo te je bilo spoznati. čao