torek, 21. junij 2016

Babičino prvo leto z Nikom in izžrebanka 49-tega izziva Ko me inspirira

To, da je Darja postala babica tako veste že dolgo. Ne veste pa, da sem jaz potrebovala več kot preveč časa, da sem zanjo izdelala album. Kar en mesec zamude je imel. Ker pa je sreča ta, da babica ni počivala s fotografiranjem svojega vnuka prvi mesec, je lahko zadevo hitro nadoknadila. Sreča zame :) No, in če je album že nekaj časa tudi v njenih rokah, bo pa skrajni čas, da ga tudi objavim.


Idejo sem dobila pri Vanči in njenih tablicah, ki sestavljajo malčkovo prvo leto. Vsaka tablica namreč označuje en mesec. Najdete pa jih tukaj, pa tudi tukaj. Sama sem idejo prelevila v album in tako izdelala 12 strani, za vsak mesec eno. Začne pa se z aprilom in s spečim dojenčkom.


Poskušala sem tako, da sem za vsak mesec uporabila motive, ki označujejo dogajanje posamičnega meseca. Na vsaki strani se najde večji pravokotnik kjer je prostor za fotografijo ter manjši, kamor lahko babica napiše značilnosti oz. napredek malčka v tem času. In pa žepek v katerem se skriva tag s številko meseca. Tako kot je že Vanči napisala za svoje tablice, se lahko tudi tag doda zraven fantka pri fotografiranju, da se vidi na sliki in se takoj ve, koliko je bil v času fotografiranja star. Maj je naslednji nagajivi pomladni mesec, ki sem ga zaznamovala z zajcem junij pa s pikapolonicami:


Julij in avgust sta v znamenju morja in počitnic:


September je seveda jesenski s pisanim listjem. Oktober pa v znamenju noči čarovnic:


November prinaša nekaj gozdnega vzdušja:


Nato pa je že čas za prvi božič in vragolije na snegu:


Februar je v znamenju neizmerne ljubezni med vnukom in babico. Ter marec, ko mladi nadobudnež praznuje svoj prvi rojstni dan:


Sem pa celoten album izdelala povsem sama, se pravi tudi osnovo. Pomagale pa so mi seveda šablone CottageCutz in pa Najlepšega para oz. Rayherja. Vredno vsega truda, sploh ko so se babici zasvetile oči in to je odpihnilo tudi nekaj moje slabe vesti ob zamudi :)

Preden pa se za danes poslovim, naj objavim še izžrebanko 49-tega Ko me inspirira izziva. Hvala vam za 28 krasnih cvetličnih aranžmajev, ki so pomagali cveteti kljub vsemu temu dežju, ki nas spremlja v juniju. Dobitnica bona v vrednosti 10€ za nakup izdelkov Najlepšega para pa je pod številko 4 - Keti. Čestitke in piši prosim Tini, da se dogovorita za podrobnosti.


32 komentarjev:

Maja pravi ...

Waw, ni čudno, da je ostala obrez besed. Ob takem albumu bi jaz bila povsem solzna od ganjenosti. Kapo dol!

Nataša pravi ...

Vladka, resnično je prekrasen. Me je kar pustil brez besed. Lepo z mnogimi prekrasnimi detajli. Izjemno lep spomin.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Glede na to, da sem še vedno pod čudovitim vtisom 3 urne včerajšne delavnice pri Marini, kjer smo izdelovale album lahko rečem samo še "ojej"....blaženost se nadaljuje. Tole je pa res vredno besede prekrasno....ni kaj, samo umolknem lahko.
Keti ...tebi pa čestitke.

NinaS pravi ...

Waw, fenomenalen albumček. Vsaka stran tko luštno dodelana. Super darilo za babi.

Helena pravi ...

Album sem lahko videla in prešlatala v živo :) Kaj tako ljubkega in dih jemajočega že dolgo nisem videla. Vsaka stran, vsak mesec, je zgodbica in prava mojstrovina. Babica Darja je res bila vidno ganjena in nadvse navdušena.
Keti, čestitke za žreb!

Metuljčica pravi ...

Danes je prvi poletni dan in jaz sem imela ravno včeraj fotografiranje za mesec junij in sicer sva z Nikom pozirala med sivko, ki čudovito cveti in diši. Že dolgo se nisem tako zelo razveselila kot sem se tega čudovitega albuma. Že sam naslov mi je segel v srce, ko pa sem ga odprla in videla da je Vladka dodelala in to resnično dodelala vseh dvanajst mesecev, kot je prikazala v fotografijah sem bila prav ganjena. Celotni moji družini z Nikovo mamico je album več kot všeč iz zdaj me že oni opomnijo da pokažem album in jaz ga še vedno znova občudujem. Ja, res sem bila ganjena, Vladka hvala še enkrat!

Vanči Ustvarja pravi ...

waw, Vladka navdušena sem nad tvojo izvedbo letnega albuma za dojenčka ... se ga kar ne morem nagledat :D Nekaj podobnega sem z mojimi karticami imela v mislih tudi sama :D dela se lotim kmalu, samo iztirit moram iz "upokojenske orbite" in se postavit v normalno obratovanje
Keti, čestitek za nagrado ;)

ArtMBR pravi ...

Fantazija

Valerija pravi ...

To je pa res prekrasen album. Navdušena sem.
Čestitke izžrebanki.
Lp

Janja pravi ...

Fantastično darilo, ki bo babici v veselje še vrsto let. Izredno lepo je oblikovan in ljubko okrašen. Izdelek za vikat! Lp

moi pravi ...

Videla babičine iskre v očeh, ko je videla album in ga nikakor ni mogla dati iz rok. Kar naprej ga je jemala iz darilne vrečke in občudovala. Nič čudnega, ko pa je res lep in uporaben, skrbno narejen z ljubeznijo.
Vladka, mojstrica si!

Hali pravi ...

Čudovit in kako krasen spomin bo... Bravo Vladka!

Klara pravi ...

Uau, kako čudovit album! In vsi detajli, za vsak mesec... krasen res!

Tina Z. pravi ...

res, ni besed za takšno mojstrovino, dih jemajoča je! tako so mi všeč te podrobnosti vsakega meseca in v takšnih krasnih barvnih tonih je ...
keti, čestitke!

leycika pravi ...

Res je prečudovit..temu se reče ta pravi otroški album :)

Renata pravi ...

Album za vikat. Če nisem prerolala desetkrat gor in dol, potem nisem nobenkrat. Album je fantastičen. Lepo si vse barvno uskladila in oblikovala.

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, saj ne bom povedala nič novega - album je več kot čudovit in sploh ni čudno,da so vsi navdušeni. Iz tvojega albuma bo po enem letu v njem nastala lepa zgodba:) Katarinci pa vse čestitke za žreb. Lep pozdrav, Andreja

oldpunca pravi ...

Ob občudovanju tega krasnega albuma imam ves čas pred očmi mlado babico. :-) Mislim, da jo slišim in vidim, kako vriska od navdušenja. Čudovitega projekta si se lotila in ga izdelala v nulo. Prva liga!
Četitke Keti za srečo pri žrebu. Komaj čakam nasledni izziv. :-))

helena pravi ...

Enkraten album in kar predstavljam si, kako je babica vriskala od veselja. Ne samo da si ga zelo natančno izdelala, zdi se mi, da je vsega ravno prav, da je vse tam kot mora biti, skratka " u nulo". Vaauuuuu, superca!

Suzy pravi ...

Čudovit album.

Anja Ž. pravi ...

Kok je pa tole krasno darilo. Čudovito od prve do zadnje strani. Meni bi bilo kar škoda kaj notr pisat in lepit :)

Damjana pravi ...

Keti, iskrene čestitke. Vladka, čudovit album in dvomim, da si bo Darja upala zapisovati notri, saj ga je kar škoda.

N-Eva pravi ...

Prekrasen album....kapo dol za tako lepo in natančno izdelavo.

Dusi pravi ...

WAW, WAW, WAW!
Ostala brez besed.

Nena pravi ...

čudovit album......tvoji izdelki mi vedno vzbujajo slabo vest

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasen album
čestitke nagrajenki
lp Tamara

VSE DOBRO pravi ...

Jaz sem čisto brez besed ... ta albumček je sanjsko čudovit ... ej kapo dol pred tabo ... res nimam besed :o))) Vedno znova in znova se presežeš ... Si umetnica z veliko začetnico Vladka ... moj poklon ...

Keti's Projects pravi ...

Joj, čudovit album. Sem kartice občudovala že pri Vanči ;-) ti pa si idejo tudi čudovito izvedla po svoje. In seveda, da ne pozabim, hvala za sečno roko pri žrebu.

Andreja pravi ...

Čudovit album in izdelala in mlada babica ga je bila sigurno zelo vesela, saj so tvoji izdelki res prava mojstrovina :-)) Super si ga zložila skupaj.

Marna pravi ...

Izjemno zanimiv album in tudi sama sem se pred kakim mesecem lotila izdelave spominskega albuma, zato mi je toliko bolj zanimivo, kako si ga ti "zvezala". Si bom zapomnila še to tehniko za drugič.

Anonimni pravi ...

Kako čudovito :-) Ostajam brez besed, kar se meni redko zgodi ;-) Postavila sem se v babičino kožo - neprecenljivo darilo!!! Vladka, vse čestitke iz srca, Majda

Marina pravi ...

Vladka fantastično, čudovito, enkratno,... <3 Hvala, ker si tole delila z nami, ker mi ideje že švigajo po glavi za naši dve mali pikici :) Hvala