petek, 18. oktober 2019

Mala šola prazničnega ustvarjanja - pisana ozadja in obeski

Lepo pozdravljeni v moji drugi učni uri letošnje Male šole prazničnega ustvarjanja, kjer si bomo danes umazali prste z alkoholnimi inki in akvarelnimi barvami. Ste za? No, pa dajmo.



Pisana ozadja izdelujem zelo rada, vendar nato velikokrat ne vem kako jih uporabiti. Tokrat pa sem se domislila, da bi jih lahko krasno prelevila v zimske okrasne obeske. Tudi tokrat sem uporabila šablone in štampiljko snežinke in obljubim vam, da vam v naslednji učni uri pokažem še uporabo drugih pripomočkov Najlepšega para :) Ampak ne morem si pomagat, saj so mi snežinke tako prirasle k srcu. Res so uporabne.



Torej, v videu si lahko ogledate, kako lahko pisana ozadja izdelate iz alkoholnih inkov, barvnih sprejev ter akvarelnih barv. In pa seveda kako vse skupaj nato sestaviti v obeske.



Sem pa pozabila v video povedat 2 stvari in ju bom zato zapisala kar tukaj:
- alkoholne inke lahko po površini yupo papirja še lažje razporejate s pihanjem. Pri tem si lahko pomagate tudi s slamico
- pustite da se ozadja, predvsem tista iz alkoholnih inkov, zelo dobro posušijo. V nasprotnem primeru vam bo namreč nekaj barve pri izrezovanju ostalo na šabloni. Če se vam to zgodi z alkoholnimi inki, si nanestite malo "blending solution" na papirnato brisači in pobrišite šablono. Nato pa jo še dodatno obrišite z vlažno in suho krpo, da odstranite tudi sam "blending solution". V primeru akvarelnih barv je to seveda lažje, saj lahko odstranite barvo kar z vlažno krpo



Drage moje, sedaj pa ste ve na vrsti, da si umažete prste in ustvarite kakšno pisano ozadje in ga kreativno uporabite. To je namreč DOMAČA NALOGA te učne ure. Vaše izdelke lahko prijavite na Tininem blogu.



In ne pozabite, da vas po uspešno zaključenem razredu čakajo nagrade, kar 7 darilnih bonov v vrednosti 20€.



Do naslednjega tedna vas prisrčno pozdravljam. Vmes pa vas bo znova s kakšnim trikom razveselila Tina.

6 komentarjev:

moi pravi ...

Lušni obeski, se jih kmalu lotim 😁
Tudi jaz se ne morem ločiti od snežinke, toliko možnosti ponuja 😜

Ne-Ja pravi ...

Vladka, kako so lepe tele snežinke in tvoja ozadja. Pri tebi zgleda enostavno, pri meni pa bo zvrhan koš poizkusov...

oldpunca pravi ...

Vladka, hvala za vse nasvete. Zelo rada delam ozadja z različnimi mediji. Iz tvojega filmčka sem se marsikaj naučila. Sedaj moram to še prenesti v prakso. :-) Tinina snežinka je pa multi uporabna. Kot okrasek na smrekici bo res nekaj posebnega.

Helena pravi ...

Tinino snežinko sem si kupila z namenom, da bom izdelala okraske. Pa je šablona in štampiljka zaenkrat pristala le na voščilnicah. Tvoja objava me je spodbudila, da jih bom uporabila še v ta namen. Fantastične so in ta ozadja so prav mamljiva.

Biljana pravi ...

Super ideja in odlični praznično snežinkasti obeski.

Majda pravi ...

Čudovite praznične obeske si izdelala. Hvala za nazoren prikaz in predstavitev postopka. Najprej ga bom osvojila še sama, nato pa bodo moji pomagalčki v šoli izdelovali obeske za dobrodelni bazar - nadvse radi namreč packajo ;-)
Prijazen praznike ti želim, Majda