petek, 17. april 2020

Venček v okvirju kot pomladna dekoracija


Prejšnji teden sem spreminjala dekoracijo v stanovanju in ugotovila, da mi manjka še kakšen kos pomladne dekoracije. Pa sem se je lotila. In kar rada naredim je to, da vržem na kup različne šablone. Lahko so od različnih proizvajalcev in ko si jih ogledujem tako vržene na kup, počasi nastaja ideja, kaj bi izdelala. Tega se večkrat poslužujem, tudi takrat, ko zmanjka inspiracije. Kadar gre slednja po svoje, jo počasi priklicujem nazaj tako, da izdelam kaj znanega, le da malo obrnem stvari. In venčke zelo rada izdelujem, torej eden več ne bo škodil. 



Še en nasvet, kadar brskate med materiali, sploh šablonami. Ne izpustite kupa prazničnih šablon, saj lahko velikokrat uporabite kakšno božično za drugačne priložnosti. Tako sem tudi sama tokrat uporabila božično šablono od Cottage Cutz in večkrat izrezala zelenje, ki se mu na končnem izdelku prav nič ne pozna, da je zgolj praznično, kajne? S Sizzixovo šablono sem še dodatno izrezala dva venčka. Vsi izrezi so iz akvarelnega papirja, saj sem jih pobarvala z akvarelnimi barvami. Ker pa je krog zelenja nekoliko manjši kot sam venček, sem ga odrezala na pol in tako lažje razporedila kasneje na sam venček.


V naslednjem koraku sem si izrezala in pobarvala še nekaj dodatnega zelenja in cvetove. Izrezi cvetov lahko služijo za izdelavo božične zvezde ali pa takšnih belo-rumenih cvetov, ki sem jih jaz izdelala.


Prav tako iz akvarelnega papirja, sem si izrezala cca A5 velikost papirja (pač takšnega, ki paše v okvir) in ga na sredini v obliki kroga posenčila z modrim distress inkom. 3x sem si izrezala še okno in enega potapkala z gobico namočeno v belo tempero. Ko se je le-ta malo posušila, sem gobico namočila še v svetlo rjavo akvarelno barvo in povlekla po izrezanem oknu. Lahko pa bi seveda uporabila tudi rjavi distress ink.



Ko je bilo vse skupaj že zalepljeno, sem s pomočjo čopiča in bele tempere, ki sem jo malo razredčila z vodo, poškropila nekaj kapljic bele barve. Kar tako, za malo veselja :) Vse skupaj sem nato dala v okvir.



Želim vam lep dan. Preživite ga čim več na soncu!
Objavo pa si lahko pogledate tudi na Beadsi blogu.

5 komentarjev:

Klara pravi ...

Uau, kako lepa slika! Lepo si okrasila domek!

oldpunca pravi ...

Dober način si iznašla, kako priklicati nazaj pobeglo inspiracijo. :-) Krasna dekoracija. Venčki so itak celo leto in. Super si kombinirala šablone različnih proizvajalcev.

Helena pravi ...

Vladka, kakšna mojstrska pomladna umetnina krasi tvoj dom. Zelo lepo skombinirano in ravno prav vsega!

Cvetoči travnik pravi ...

Ojla Vladka, kako lepo je videti tvoje izdelke in seveda vse opise in priporočila, da kdaj naredimo tudi iz utečenih okvirov. Se velikokrat zalotim, kako ne znam ali pa se sploh ne spomnim, da bi pokomb.različne šablone.
Pripravila si si lepo pomladno sliko za okrasitev tvojega domeka. V njem se imej lepo, pošiljam ti velik objem in pozdravčke, Andreja

Metuljčica pravi ...

Prelep je tvoj venček v sliki in z njim si si lepo okrasila dom. Čudovita dekoracija.