sobota, 12. september 2009

Ko Vladka veze

Pred odhodom na dopust sem se odločila, da bi se malo lotila vezenja. Tega prej še nisem počela. Zato sem pograbila 2 knjigi, kos blaga, nakupila nekaj raznobarvnih niti in vse skupaj nastavila med prtljago. Nato sem si na morju prerisala motive in na ležalniku lepo vezla, vmes pa si odpočila oči s pogledom na morje. Preizkušala sem več vrst šivov in eni so mi uspevali bolj, drugi manj. Naredila pa sem tole:

Najprej dva čudna stvora, ki sta se mi bila zelo všeč:

Nato barčica, pri kateri se mi ne zdijo najbolj posrečene barve, ampak OK:

Pa balon med oblaki:

In rdeča kanglica z metuljem in rožicami - ta mi je osebno najljubša:

In še nekaj križnih vbodov, ki sem jih preizkusila na papir. Izkazalo se je, da je to precej naporno za prste, ker je v šeleshamer precej težje šivati, potrebno bi si bilo predhodno narediti luknjice, pa še papir se mučka. Blago pa lahko lepo napneš čez obroč:

Moram priznati, da mi je bilo to kar prijetno delo in definitivno se še kdaj lotim tega, tudi z namenom, da nato uporabim kakšen motiv za čestitko. Nekaj idej že imam :-)

8 komentarjev:

Mojca - Artemma pravi ...

Tole vezenje pa ti gre res dobro od rok, skoraj ne bi rekla, da si začetnica na tem področju. Zelo, zelo lepi izdelki. Pridna. Lp!

Maja pravi ...

Vem katero knjigo si pograbila ;) Za nastale izdelke pa nikoli ne bi rekla, da so delo "začetnice". Bravo!

McCrafty /Klavdija pravi ...

Lepo si vezla, ampak pazi, ker te vezenje lahko prav zasvoji:)

Simona pravi ...

Dva čudna stvora sta moja favorita, ful sta mi všeč. :-) Sicer pa, če so to komaj začetki, se že veselim nadaljevanj!

MarikaGabez pravi ...

Zelo lepo si tole izvezla. Kot prava vezilja, ki to že dolgo počne. Tudi meni sta stvora simpatična.

Maja pravi ...

Ptički so me spomnili na otroštvo in dotično knjigo, ki je počivala na polici. Ob njej sem si cedila sline, kaj vse bi znala, kaj vse bi rada naredila. Ptički so mi bili na prelogi motivov daleč najbolj všeč, zato mi tvoj prvi izdelek deluje tako domače! Bravo.

BojaMoja pravi ...

Super si tole izvezla :) kar veselo nadaljuj!

Špela pravi ...

Jaz tudi vem, katero knjigo si uporabila. Na ene prevleke za blazine sem tud jaz dolgo nazaj izvezla tele čudne stvore :)