nedelja, 24. januar 2010

Omara za male in velike punčke


Že nekajkrat me je prešinilo, da bi lahko sedaj, ko sem se naučila narediti predalnik, pa obešalnik, pa vrata itd., začela izdelovati papirnate hiške za punčke :-). Verjetno bi imela nekaj težav z umivalnikom, bano , ampak bi se že znašla :-) No, pa vsaka punčka potrebuje omaro. Torej, glede na to, da so me pri Just Us Girls dekleta izzvala z uporabo 3D template-a, sem izdelala template za omaro (če ga katera potrebuje, naj se javi, pa ga lahko dobi, morem ga samo zrisati na računalnik). Naloga je bila uporabiti katerikoli template. Sicer jih imam nekaj na zalogi, saj sem jih nabrala z brskanjem po netu, ampak vseeno me je imelo, da si za ta izziv naredim svojega.

Time for another challenge Just Us Girls and it seems that I have to participate every weekend :-). But it is fun and I never used 3D template before, so it was the perfect opportunity to try it. So, I decided to make one template by myself and so I made the closet for a little doll.


Podobe na omari so že znane, ampak zdelo se mi je zanimivo izdelati punčkasto omaro, ki ima svojo zimsko in poletno stran. Saj poznate tisto vsakoletno sortiranje poletnih in zimskih oblačil :-). Edino gobice še niste videle. Te sem pred časom izdelala za eno zelo prijetno osebo in za njeno pravljično deželo in že takrat mi je bilo jasno, da jih bom slej kot prej uporabila tudi na kakšnem svojem projektu.

The closet has the winter and the summer side. You know how you have to sort winter and summer clothes every year :-)


Seveda pa je bilo nujno potrebno izdelati tudi notranjost in zašiti na hitrco dvoje oblačil iz filca, en puloverček in eno krilo in vse skupaj obestiti v omaro. Obešalniki so delo mojega fanta, ker mi to oblikovanje iz žice ne gre preveč :-)

I also made some clothes from the felt - a little pullover and the skirt. My boyfriend helped me with the hangers and I hung both of it in the closet.

Precej dela je bilo s tem, priznam. Ampak je bilo zabavno. In omaro se lahko na primer napolni z bonboni in podari kakšni majhni deklici. Ali pa se kupijo kakšne oblekice za punčke in se jih podari skupaj z omaro. Lahko pa je enostavno omara za hišo za punčke ali pa kar tako za igranje. Torej je tudi uporabna zadeva. Pa da vidimo kaj bodo rekle pri Just Us Girls.

It was a lot of work, but it was fun. The closet could be use like package for the bonbons. Or, if the birthday girl likes dolls, you can buy some clothes for the doll and put them in the closet and give all like the birthday present. Or, it could be the part of the doll-house. So, it is useful too :-)

40 komentarjev:

Nena pravi ...

HUDO!!!!

Mojca pravi ...

o mašinca... ja, hudo!

Papirolina pravi ...

vauuu, umetnica si, da veš!!!

Helena pravi ...

Joj, Vladka, sploh ne vem več, kaj naj še napišem ob tvojih umetninah :) Se mi zdi, da so vse besede prerevne in ne morem opisati mojih občutij ob tem :) Zdaj si še dragega vpletla v to :) Bosta lahko počasi začela z družinskim podjetjem :) Verjamem, da bi vama posel šel.
Se vidi, da nimaš otrok in imaš čas za takšne otroške stvari :) Le tako naprej. Sigurno bo kakšna deklica vesela lepega darila in bo skakala od veselja :)

Damjana Ž. pravi ...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa! Mi je padla čeljust nekam dol. Noro ja!

Alenka pravi ...

Hudo, hudo in še huje!!!!!!!!Kaj ne bo nastalo pri tebi?Noro, noro in še bolj noro!!!!
Pravim: Kdor zna-ZNA!!!!!!!!!

Unknown pravi ...

To ti je pa projekt, da dol padeš. Česa se vse ti ne spomniš. Vse pa ti zelo dobro uspe.

moi pravi ...

Kako dobra omara! Tako bi tudi jaz imela. Takoj!
Super ideja z zimskim in poletnim razdelkom, sem sama ugotovila preden sem prebrala. ;)
Gobice so svetske, pa tisti mahek spodaj, super ;)
In na strani šal in rokavičke. Pol pa še notranjost in itzy-bitzy puloverček in krilce ;)
Super detaili, sicer pa se pri tebi več ne čudim ;)

Suzy pravi ...

Noro! Noro! In še 1oo x noro! Noro dobro, seveda :)

Maja pravi ...

Haloo!!! A je to sploh možno in resnično. Se popolnoma podpišem pod Helenin komentar. Kakšne Babi kič hiše in stanovanja s pohištvom: to je omarda se šika!

Maja pravi ...

Barbi na Babi.sorry!

McCrafty /Klavdija pravi ...

aaaaaaaaaaaaaaa!

Andreja pravi ...

O ti naša ustvarjalna skrinja :-)) pa ti si neverjetna, kakšna lepa omara, prekrasna je in ti se še sprašuješ kaj bodo rekli pri Just us girls, le kaj, da je fenomenalna. Moj poklon!

Prodamo stanovanje pravi ...

Tokrat si me pa pustila brez besed! Kako hudo!

Sonja pravi ...

Waauuuu, jaz hočem tuuud tako omaroooo :) Ti si čist nora, ampak pozitivno nora.. ker tole je res super videt.

Goga pravi ...

Ohhhhhhhhhhhhhhhh.prekrasna omara:))!!

Mona Pendleton pravi ...

Oh my Vladka! You are so creative! This wardrobe closet is fabulous! I love all the detail especially the coo coo clock embellishment! Thanks so much for playing along with Just Us Girls template challenge - it is great to see you back! I hope you join us Saturday for an all new challenge!

Marna pravi ...

Oooooooooooojej! To pa izgleda tako zelo originalno. Ne morme si niti zamislit, koliko dela si imela s tem! definitivno pa se je splačalo, ker izgleda totalno fenomenalno!!! Eh, pa saj je še "fenomenalno" premalo!
Aaaaaaaaaaa, kar drla bi se od navdušenja!

Marjanne pravi ...

Wonderful!! how cute

Sue Lelli pravi ...

So many FAB details! Just love it! Every picture showed a new treat! LOVE the little birdie!

Kathryn B pravi ...

What an awesome and unique project! I LOVE IT!

Lisa Kind pravi ...

Oh my goodness, this is so clever! I LOVE it! That must have taken you all day and night to create! Thanks so much for playing our JUGs challenge! Love to see you playing so often!

Alicia Weiman pravi ...

This is too adorable.....what detail! You did a great job with this!

MarikaGabez pravi ...

Kot je napisala Marna....tokrat si tudi mene pustila bre besed. Kar ne morem verjeti.

Renata pravi ...

Hudo!! Super omara, z vsemi dodatki ... pa na strani še obešalo za rokavice in šal, mušnice so svetovne ... jst bi tud tako imela!

Tina pravi ...

Izjemno delo, s krasnimi barvami in detajli...in male oblekice, rokavičke...PREKRASNO. Pa to, da je polovička zimska in polovička poletna mi je tudi zelo všeč. Res cel projekt.

Jana pravi ...

Neverjetna si! Kaj vse se ne spomniš in česa vsega se ne lotiš. Ne morem verjeti, da si celo oblačilca naredila. Bravo!

blackwoman pravi ...

Prou nora omara!

Hali pravi ...

Ajoj česa vse se ne lotiš.Prekrasno, vsi ti detajlčki, noro!

DODO pravi ...

O jebela, pri čist vsaki tvoji stvaritvi ostanem z odprtimi usti. Od vsake podrobnosti naprej...še mah je dala pod gobe....

Barbara pravi ...

Waw!! To bi bilo ravno za mojo nečakinjo. Če bi se prej spomnila, bi ji lahko podarila...namesto tega je (zaenkrat) dobila samo obešalničke in oblekce.

Maria pravi ...

WOW WOW! This is awesome! LOVE that little closet amazing and clever! Thanks so much for playing along with us!

Tiara pravi ...

Omara in celo zimsko letno stran ima, pa cotke tudi. Ej, res vse pohvale, ker tole je pa noro lepo.

C pravi ...

My goodness...this is just so ingenious and beautiful as well. Love all the little felt details and the way you hung them, not just on the inside but on the sides as well.

Gabby pravi ...

WOW...this is gorgeous! I love your box!

Thanks for playing along with us at JUGs!

VSE DOBRO pravi ...

Jaz imam očke čisto na pecljih od te krasote od omare :o))) In nikakor je ne bom pokazala medolini, ker take omare pa ne bom znala zakvačkat :o))) Če pa tvoja omara potrebuje kakšno mini pleničko pa se lahko zdilava :o)))

Ej prelepa je - ma nimam besed :o))) Resnično je ne upam pokazat medolini, da ne dobi kakšne ideje ali želje po njej :o))) Razen, če obrt povečaš in jih začneš delati po naročilu :o))) Po moje bi bila kar dolga vrsta in jaz bi si najbrž naročila kakšno rdečo z belimi pikami :o)))

Ptičja hišica mi je tudi tako cart - ej vse je tako pravljično - ti neponovljiva in edinstvena Vladuška :o))) Lepo si je spočiti očke na teh tvojih lepotah ... aja gobice - mega so ...

Objem in to močan, močan :o)))

Čarobna hišica pravi ...

Mater ampak ti pa res nisi čist gladka ... ooooooooooo ... še kr iščem en uč po parketu ... če ga ne najdem si ti kriva ... Res izvirno predvsem pa orng dodelano tako kot vedno vse kar pride iz tvoje delavnice ...

Renata pravi ...

I thank too inspiracjie and I invite for award for I on blog. I salute from poland Renata

Rastlinica pravi ...

Tale pohištvo je pa čist ADIJO; bi ga kar imela, pa čeprav brez punčk :-)

flo pravi ...

o mati mila kakšni detajli. Od sile si