sreda, 4. avgust 2010

Prve kvačkarije

Tokrat sem se podala v svet prejic in kvačk. Povsem novi svet zame. Odkrivam ga počasi, s pomočjo moje krasne učiteljice I., ki me potrpežljivo spremlja in uči. Najina prva učna ura je potekala še v tistih vročih dneh in skrile sva se v senci bezga na našem vrtu, kjer sva hlepeli po sapici vetra, da bi nama vsaj malo ublažil vročino. Ampak ko je začela peti kvačka, je bilo vse pozabljeno. To je enostavno droga, vam rečem.

Tako imam sedaj doma celo vrečo raznobarvnih prejic in jih z veseljem prelagam in razmišljam ter sanjam, kaj vse bi lahko naredila iz njih :). Sem si našla kar nekaj zastonj navodil za izdelavo različnih zadev. Tako je sedaj na meni, da pridno poslušam učiteljico in vadim. Ta teden sem imela drugo učno uro in na tej sem dokončala s pomočjo I. moj prvi izdelek - oblekico za moj novi telefon.

Čeprav nisem za razne roza variante, pa sem tokrat padla pod težo te barve, ker je tudi moj telefon podobne barve in moram rečt, da sem zadovoljna. Sploh ne morem verjet, da je to nastalo izpod mojih prstov.
Učiteljica je rekla, da sem pridna učenka in da mi gre zelo dobro od rok. In ker se sem na prvi učni uri naučila delati te rožice...
...sem se na drugi učila seveda malo bolj zahtevnih, drugih rožic. Pa sem doma vadila in eno naredila čisto po svoje, drugo pa približno takšno, kot bi morala ;) Imata kar nekaj napak, ampak za prvič sem povsem zadovoljna in ju ne dam iz rok ;)
Še ena fotografija moje torbice in rožice, ki jo je zame nakvačkala I. in iz nje naredila knjižno kazalo. Kat tako mimogrede, vam povem.
En kvačkarski pozdrav do naslednjič, ko se znova vračam med papir! Tebi I. pa en velik HVALA, da deliš z mano svoje znanje. Obljubim, da bom na morju pridno kvačkala ;))

28 komentarjev:

Nataša pravi ...

Bravo bravo bravo! Za odločitev, da probaš še kaj novega, in za izdelek. Zelo fajna torbica ti je uspela in rožice tudi.

Neža pravi ...

Super torbica, pa zelo luštkane rožice. Zdaj ti ni rešitve, pozimi boš zabubljena na kavču, okrog tebe pa polno prejic in skodelica dišečega čaja na mizici proti mrzlim prstkom :)))

Ivanjščica pravi ...

Iii, kaka lepa oblekca za telefon! Pa rožici sta tudi zelo lepi :)

Andreja pravi ...

Oooo kavačkanje, kvačkanje :-)) Tudi jaz si pravim že dolga leta, da se moram naučiti, a kar odlašam. Sedaj me zopet močno prijemlja, ko sem začela s papirčkanjem in vidim kako nekatere uporabijo rožice na čestitkah!!!
Oh tako so lepe ta kvačkane rožice in tudi ti si naredila prav fantastične. In tole torbico si si naredila, pohvalno!
Želim ti veliko kvačkarskih užitkov :-))

Kristina pravi ...

Še ena, ki izziva z vedno novimi stvarmi!!! Znam šivat in znam kvačkat, sam upokojit se še ne morem, da bi vse to izvajala.Tvoja čudovita torbica me je spomnila na užitke tega konjička. Kar zamišljam si tvoje neverjetne čestitke s kvačkanimi dodatki. Komaj čakam, da pokažeš, kaj bo nastalo na morju.

moi pravi ...

Super ti gre od rok vse, česar se lotiš. Je pa res, da je tud učiteljica fajn in ti verjamem, da sta uživali v senčki s kvačkami v roki. Za torbico pa ne bi nikoli rekla, da je tvoj prvi izdelek. Super zgleda in lepo je izdelana.

Goga pravi ...

Kvačkanje je res čudovita ročna spretnost in z njo si lahko popestriš čas in hišo.Čestitam ti za novo pridobljeno znanje in prepričana sem, da boš kmalu svojim čudovitim voščilncam dodala tudi kakšen kvačkan dodatek.

Alenka pravi ...

Super osvojeno znanje! Je tako zanimivo nova znanja osvajati, a ne?Tebi super uspeva.Sploh ne bi rekla, da je tole prvo kvačaknje.Moje je bilo kot sračje gnezdo:):):)
Komaj čakam nadaljevanje:):)

Mojca pravi ...

hvala bogu! še ena... da se ne bo dogajalo samo meni - početi, česar nikoli nisem "znala". kvačkat. in zdaj? droga, kot si rekla:)) kdo bi si mislil, da prinaša toliko zadovoljstva?
kar vidim tvoje kupe in tudi tiste, ki jih boš pritovorila z morja:) če si začela s tako krasnimi izdelki - kaj še bo?
veliko užitka ti želim - morskega in kvačkarskega.

petrovka pravi ...

res si talent, vse ti rata česar se lotiš.
tudi jaz komaj čakam morske izdelke

Helena pravi ...

Ko pomislim nate in na tvoj motor ter na kvačke in prejice, mi gre kar na smeh. Motoristka, ki kvačka :) Res si zelo zanimiva v vseh pogledih, s tisoč interesi ...
Česar se lotiš, ti uspe in to perfektno. Tudi tvoji prvi kvačkani izdelki so super lepi.
Tisti okvirček za ozadje fotk mi je pa znan. Mislim, da bo kmalu iz njega nastalo kaj novega. Razen če ti je ful všeč originalna slika :)

Vladuška pravi ...

Helena, te slike imam že kar par let. Se spomnim, da si jih ti predelala, meni pa zaenkrat ustrezajo tako kot so, vsekakor pa ne dam roke v ogenj, da si ne izmislim kaj novega za njih :)) Hvala za pohvale in včasih se res sama sebi čudim, kakšne različne stvari me zanimajo. Bi bilo pa zanimivo na kakšnem motorističnem srečanju, da bi jaz malo kvačkala :)) Mogoče pa si izmislim kakšne motoristične motive, pa bodo enega lepega dne začeli vsi motoristi s kvačkanimi zapestnicami okrog hodit, ha ha.

Andreja pravi ...

Ja ni kaj talent v vseh pogledih in če ne bi bila to ti, ne bi verjela da je ta izdelek naredil nekdo ki je prvič držal kvačko v roki. Jaz kvačkati sicer nekaj znam - samo kroge- prava umetnica kvačkanja je moja mamica in ja, to je res kot droga, vsaj ko vidim njo kako uživa in ja, ko gledam naše zaloge prtičkov in nogavic in ostalih kvačkarij. Še enkrat bravo da si se tega lotila in komaj čakam da pokažeš kaj novega boš še nakvačkala. Sigurno bo nekaj posebnega.

VSE DOBRO pravi ...

:o))) Zdaj moram vsem nekaj napisati :o)))

Najprej tebi draga Vladka, da si rojena za kvačkanje in da imaš v tej smeri neizmeren talent - resnično - bom takoj razložila zakaj :o)))

Ko si me prosila, če ti pokažem kako se dela tista micena rožica na oblekici mobitela nisem vedela, da ne znaš niti zazankat prve niti, da sploh začneš ... kaj šele osnovo, verižne, goste, polšibične, šibične pentlje - saj si videla, da je to resnično abeceda kvačkanja in ko si mi povedala, da ne znaš resničn ničesar - sem ti rekla, potem pa bova danes težko kakšno rožico naredili. Greva najprej na osnovo in ko boš pridno vadila osnovne pentlje bova pa drugič rožico - ampak rožico sva naredili še isti dan :o)))

Tako odlično ti je šlo za prvič od rok, da se ne da opisati. Abecedo pentelj si osvojila v eni uri - takoj razlikovala katera je katera, super zategovala pentlje in prešli sva na rožico, ki si jo prav tako v istem mahu naredila do potankosti takšno kot jaz :o)))

Resnično ti lahko izrečem samo besede občudovanja in pohvale za vztrajnost in vselje do te prastare note naših babic ...

No pri naslednjem druženju si me pa presenetila z osnovo oblekice za gsm, ki si jo prav tako naredila odlično. Samo obrobo sva skupaj naredili - to pomeni, da jaz govorim kaj naj Vladuška dela, ona pa to izvaja - ni moje roke zraven :o)))

Za ostali dve rožici pa si itak carica, ker sem ti samo govorila ob moji izdelavi kako nastaja in si si pisala - pa sem bila skeptična, da boš znala ponoviti - pa ti je tudi to odlično uspelo - BRAVOOO VLADKA - ne dvomim, da bom ob naslednjem najinem druženju nadvse presenečena nad še in še tvojim izdelki, ki bodo nastajali ob šumenju valov morja ...

Morala sem tako na dolgo napisati, ker takšnega navdušenja in pohvale ne spravim v en odstavek :o)))

Ponosna sem nate veš :o)))

Objem in to močan, močan ...

Vladuška pravi ...

Hvala draga I., te tvoje besede mi veliko pomenijo, ker vedno bolj čutim v sebi povezanost z ročnim delom naših babic, kot sama praviš, pa naj bo to vezenje, kvačkanje itd. Prav zato mi srce kar poje, ko kvačkam z nagubanim čelom in se mi ustnice premikajo v štetju pentelj. Mogoče izgleda, da se mučim zraven, samo v resici prav uživam :))))

VSE DOBRO pravi ...

Ko bo prišla jesen in zima bo več časa in ne dvomim, da bova velikokrat supaj popoldne sedeli boš videla - pa Moi bova zraven povabili, da nama bo med tem časom spekla kak štrudl in skuhala kavico :o))))

Jaz sem vsaki moji učiteljici kvačkanja tako hvaležna za vsako novo kvačkarsko ali pletilsko znanje še toliko bolj ker sem vizualen tip in moram nekoga videt kako nekaj naredi, da spravim tudi sama v odličnost potem to početje :o))) Jaz imam same starejše babice za učiteljice in uživam z njimi na tisoč :o)))

Ena me nauči splesti in skvačkati copatke, druga metulje, tretja rožice - ampak prvo rožico pa me je naučila po letih sodeč rosica dekleta in še tako daleč se je pripeljala k meni, da mi je to pokazala - sem ji nadvse hvaležna - je potem začela en tak projekt z rožicami kvačkanimi, da ko bo tako, daleč, da ga bo objavila - vas bom opozorila nanj - ker bo res odličnost v presežkih :o))) M, če to bereš upam, da sem te malo podrezala v tvojem krasnem kvačkarskem izdelku :o)))

Odmevčica

moi pravi ...

Seveda, seveda, štrudl in kavica in mogoče se še kakšna kvačka zame najde, baje je nalezljivo ;)
Dasici sta obe, pa to tako že vesta, samo je dobro včasih kaj ponoviti.
Tako da jeseni nadaljujemo z učnimi urami ;)

Marna pravi ...

Ah, ti pa res obvladaš. Prav ponosna lahko nase.
To je vse tipi top!
Krasno!

Suzana pravi ...

Vladuška, kapo dol pred tabo! Si resnično multipraktik!

Čarobna hišica pravi ...

Ja pa res je prou lepa oblekca in rožica ratala ... komi čakam nadaljevanje zgodbe ;o)

Rakica pravi ...

Bravo, resnično ste umetnice, kajti ne zmanjka vam inovativnih idej, bravo!!!

Mare pravi ...

ovo ti je preslatko:)))).....
pusa:)).....

McCrafty /Klavdija pravi ...

tudi jaz se "padla" v kvačkanje, le da sem se lotila perlic :)...lepo oblekico si naredila in super, da si že takoj poskusila malo po svoje:)

Teja pravi ...

Ooo, kako je lepa oblekica. Nisi le mojstrica papirčkanja ampak tudi kvačkanja (:

Tika pravi ...

Krasna torbica! Imaš spretne roke in res dobro učiteljico. Ja, toliko stvari nam v življenju pride naproti in celo življenje se lahko učimo, prijateljice na blogu nas pa znajo navdušiti :)

MarikaGabez pravi ...

Čudovito sta se se spoprijateljili ti in kvačka. Če ne bi brala vseh komntarjev, bi kar težko verjela, da ti je bilo to resnično prvič.
Bom nestrpno čakala tvojim naslednjih kvačkarij.

zabica67 pravi ...

A sem ti že napisala, da si fenomenalka? No,zdaj sem ti. Res, vsekar narediš mi kar čeljust na mizo pade. Fenomenale!

Hali pravi ...

Kvačkanje je ena izmed stvari, ki bi se jih rada naučila, o.k. ene osnove bi mogoče spravila skupaj. Tvoje kvačkanje je odlično!