torek, 7. september 2010

Kako je bilo, le kaj bo, o knjigah in kvačkanju

Duša in telo sta si odpočila. Misli so se prečistile. In ko se to zgodi, je tako, kot da bi ti prej nekdo sedel na prsih in bi ga neprestano nosil s seboj. Še dobro, da grem enkrat letno na pošten dopust, da odvržem ta, čedalje težji tovor in naredim prostor za novega, ki se mi bo nabiral skozi leto. Med tem ko so mi misli in podzavest prve dni še delali s polno paro in sem sanjala službene in vsakodnevne probleme in jih premlevala, sem nekje 4 ali 5 dan dopusta začela sanjati samo še o kvačkanju in o knjigah, ki sem jih brala čez dan. In verjemite mi, da je naporno tudi, če celo noč sanjaš o kvačkanju in eni zanki :))))


Ko sem brala vaša razmišljanja in podoživljanja dopusta sem ugotovila, da nekatere izmed vas počnete podobno kot jaz in na dopustu naredite pregled od prejšnjega dopusta do danes in si postavite cilje za naprej. Ob novem letu enostavno nimam časa in ne dovolj miru za to, da bi to naredila. Dopust, ki pa mi za kratek čas odvzame vsakodnevne probleme in mi dopusti, da se moja duša poglobi in razmisli o tistih bolj globjih in bolj skrivnostnih zadevah, je idealen čas, da lahko realno razmislim o vsem kar se mi je zgodilo, kar me je razveseljevalo ali žalostilo. Skristalizirajo se cilji in želje za v naprej in tako z veseljem stopim tudi v podopustniški čas.

Bilo je lepo, bilo je umirjeno, vroče in zadnje dni sveže in vetrovno. Lotila sem se kar nekaj knjig in se pri dveh spraševala zakaj ju sploh berem; pri eni za to, ker je bila preveč pocukrana, pri drugi pa zato, ker je imela tako neverjetno izrazitega antijunaka, da je bil že pravi napor. Vendar sem se lotila tudi nekaj fantazijskih knjig in nekaj takih z vsakodnevnimi problemi, ki so me povrnili nazaj na realna tla.
Obogatena z osnovami kvačkanja, sem se z dvema odličnima knjigama spopadla s kar nekaj zadevami in moram reči, da sem kar ponosna nase, saj sem se precej naučila. Tako sedaj celo znam prebrati 'kvačkarski zemljevid', tako jaz namreč pravim tistim križcem in krožcem, ki ponazarjajo potek kvačkanja ;) in tudi navodila z vsemi kraticami mi niso več tako tuja (kajti v začetku mi je tole bila čista kitajščina: ch 6, work 2 tr in same ch-4 lp as last 2 tr....).

Če ste začetnik ali pa potrebujete kaj dodatnega znanja o kvačkanju toplo priporočam ti dve knjigi:
Tukaj pa je nekaj mojih izdelkov, ki so nastajali ob valovanju morja in preletu galebov. Najprej 2 oblekici za telefon po naročilu:
In pa seveda rože...:
...rože...:
...in moja lepotica Roža...:
...ter moj projekt v prihodnje - samo košček:
Lepo je bit spet v blogovskem svetu. Čeprav še nisem nič kaj dosti pokomentirala, sem pa že vse pregledala kar ste ustvarilie v času moje odsotnosti. Sem mislila, da se bodo prsti po treh tednih le s težavo lotili tipkovnice, pa ni bilo nobenih težav ;)

Ja nič dekleta, zdaj pa začnemo drvet proti božiču :))))) Mi smo danes že malo zakurili, preveč mrzlo je že v hiši. Pa prvi vroči čaji so tudi že prišli na vrsto. Kdo bi si mislil.

P.S.
Maja, na daljavo sem ti pobožala Hvar in sicer z najvišje otoške točke na Jadranu - z Vidove gore na Braču. Prekrasen razgled na Hvar, Korčulo, Vis in Biševo.
Moi, sem se 2x vrgla v morje - za ziher ;)

24 komentarjev:

Maja pravi ...

Uau!!
1. Hvala, ker si mi pozdravila enega mojih najljubših kotičkov na svetu. Mojadva že sanjata, da bi se kar tja preselili! Onadva bi lovila ribe, jaz pa bi prodajala fimo maso (povzeto po mojem sinu).
2. Take rože bi tud jaz znala delat, pa se v vseh tistih skicah in opisih čist zgubim! Mi boš enkrat pokazala v živo!
3. Sebično sicer, ampak fajn, da si nazaj, je bilo zelo dolgčas brez tvojih čudovitih stvaritev!

Renata pravi ...

Vidim, da si spočita in polna energije padla v kvačkanje. Super izdelki! Tudi jaz bi rada znala take rožce delat ... a kaj, ko sem že pri tvojem povzetku 'krošetščine' obupala :-)

Andreja pravi ...

Ooo lepo te je spet brati in gledati tvoje umetnine :-))
Po pravici povedano, ti kar zavidam tele res, res čudovite kvačkane rožice. Toliko in tako lepe si naredila.
Kvačko, knjigo in prejo že imam, sploh ne vem kaj čakam, kar odlašam :-((
Dobrodošla nazaj!

Alenka pravi ...

Lepo je prebrati, kako si popolnoma odklopila, napolnila baterije, uživala, se spočila!!!!Pa v kvačkanju si abnormalno napredovala!!!!!!Zelo, zelo pridna!!!!Vsi izdelki so v nulo natančni in lepi!!!
Aja, pa vse najboljše za rojstni dan:):):)

Klavdija pravi ...

Lepo te je spet brat...vesela sem da si se znebila teže na prsih in si odpočila.
Kvačkanke so pa ful luškane...me že firbca, kaka lepota se skriva na zadnji slikici :P

Helena pravi ...

Mene veseli, ker so kvačkanke vedno prisotne - v mladosti naših babic, ko so se znašle na prtu ali posteljnih pregrinjalih ter danes kot modni dodatek za naše mobitelčke ... Krasne rožice si naredila.
Lepo, ker si zopet nazaj, brez odvečne prtljage in teže.

mimoza pravi ...

Dobrodošla nazaj! Zelo pridna si bila na dopustu, saj so nastale prekrasne stvari. Jaz žal drugega od navadne zanke s kvačko ne znam narediti, mogoče enkrat v prihodnosti zberem pogum in se lotim še česa drugega....

HRANDICA pravi ...

Pozdravljena, delovni dopust s sproščujočim kvačkanjem je tole, kar vidim:).
Prekrasne izdelke si naredila. Čudovite barvne kombinacije in že si začela z naročili. Ja čestitam.

moi pravi ...

Če ne bi vedela, da si res zdaj začela, ti niti ne bi verjela, da si popoln začetnik. no, nič več. Pri takih mojstrovinah si že lahko učiteljica. In vidiš koliko ponudb si dobila za učenje ;)
Jaz sem še vedno imuna na kvačko, pa če bosta vi2 tako pridno kvačkali, mogoče me pa le okužita ;)
Res je lepo, da si spet v blogosferi, komaj čakam tvojih novih idej, s katerimi nas vedno znova presenečaš.
Pa hvala za vse skoke v vodo ;)

Marna pravi ...

Pozdravljena! Sem te kar malo pogrešala ... ampak zdaj si mi napolnila, ampak zdaj je vse OK, ko si pokazala tako krasne izdelke. pridna, koliko si se naučila in veselim se že vseh novih!
O, ja ... "proti božiču" - vso leto imam rada, ampak to obdobje, ki pa prihaja zdaj je pa nekaj posebnega! :)

Jana pravi ...

Lepo, da si nazaj med nami in da so tvoje baterije zopet polne energije.
Vidim, da si pri kvačkanju zelo napredovala, saj so tvoji izdelki že na pol umetnost. Rožice so res zelo luštne.Čakam na še. :)

Hali pravi ...

Krasni izdelki, super za počitek in lepo da si nazaj ;-)

Andreja pravi ...

Dobrodošla nazaj. Lepo da si si odpočila in da si polna delovnega elana zopet na štartni poziciji. Kvačkarije so prekrasne in takše rožice bi prav lahko lepo pasale na moje torbičke.. Saj veš zasvojena z rožicami. Komaj čakam da pokažeš še kakšno osvojeno skrivnost. Dobrodošla spet med nami, ki smo že daleeeččč od dopustniških dni.

Goga pravi ...

Dobrodošla doma, lepo te je preebirat po dolgem času in lepo si je pogledet zares lepo nakvačkane izdelke, priznam zasrbeli so me prsti, mogoče pa v prihodnjih dneh tudi sama primem za kvačko in nitke ;-)).

MarikaGabez pravi ...

Prav manjkala si nam Vladka.
Pa saj to veš, da smo te pogrešali in smo veseli, da si se vrnila. Pa ne, da ti ne privoščimo dopusta...Ne, ne!!! Le tvoje umetnine smo pogrešali, tvoje prijateljevanje s fotoaparatom in smisel za estetiko.
Lepo si tole kvačkala in postala že prava umetnica.

Nena pravi ...

tele kvačkane torbice za mobije so pa tako cort :) mene čaka kar nekaj volne in seveda kvačka ampak nekako imam tooolikooo drugega dela....če mi kdo vrjame. moram malo bolj redno začet pisat na blog, če drugega ne o današnjem drekastem vremenu :(

Suzana pravi ...

Kolk si pa ti imela dolg dopust! Pa ne da ti ga ne privoščim, samo manjkalo mi je tvoje pisanje in umetnine. Pri kvačkanju si pa že prava profesionalka!

Tika pravi ...

Neverjetna si, kolikor me spomin ne vara, si se te veščine začela učiti pred kratkim... in takole obvladaš, vse pohvale! Najbolj mi je všeč tista triplastna rožica v zelenkastih odtenkih..super :)

petrovka pravi ...

Neverjetna si, napreduješ s svetlobno hitrostjo. Še dobro, da si bila na dopustu, kako bo šele, ko boš zares zalaufala. No, kot vidiš smo vsi komaj čakali, da prideš nazaj. Tudi jaz.

Creatissimo pravi ...

Pozdravljena nazaj! Smo te pogrešali! T
o pa je bil dopust, da si uspela nakvačkati take mojstrovine! (aja, a kvačkati tudi znaš??). Krasne barvne kobinacije si izbrala - super krasno!
Moj dopust je pa vedno bolj aktiven, da ni časa ne za ustvarjanje (razen fotkanja), ne za kakšne samoanalize. Tako padem v raziskovanje kraja kjer se potepam, da čisto pozabim nase (spomnijo me le kakšne utrujene noge ob koncu dneva)... Bo treba podaljšati dopust se mi zdi.

Maja pravi ...

Dobdrodošla nazaj! Smo te kar malo pogrešali. Ampak kaj je vse nastalo pod tvojimi prsti ... brez besed! Rožice so fenomenalne, me res mika, da bi se jih lotila, ko jih gledam.

VSE DOBRO pravi ...

Dobrodošla nazaj in že včeraj, ko sem to vse videla v živo so me bila usta polna besed pohvale in občudovanja - neverjetna si in nadvse nadarjena za kvačkarske spretnosti :o))) Z veseljem bom še naprej spremljala tvoje nemirne prstke s kvačko in prejo ter volno v rokah in se s teboj veselila novih izdelkov ... in tudi jaz sem najbolj občudovala tisto krasno kožico - saj veš tista, ki bi tebi ali Moički tako zelo pristajala na kapici :o)))

Kličem ti še na mnoge kvačkarske podvige in naša prijetna druženja z ali brez kvačke v roki :o))) Se bojim, da se bo Moi začela dolgočasiti, če ji bova še dolgo mahali obe pred očmi s kvačko :o)))

Objem ...

Mojca pravi ...

aha, še ena zasvojena :)) neverjetno, kam vse takele rožce pašejo, a ne? :)

BojaMoja pravi ...

Superduper kvačkarija :) Moram tudi jaz nekje izvohati ti dve knjigi, vendar šele takrat, ko bom izvohala, kam se mi je skril g. Čas :))