četrtek, 28. oktober 2010

Ustvarjalno-pravljični copati in ustvarjalna soba

Se sprašujete kaj pomenijo ti copati? Začetek zgodbe najdete v prejšnji objavi, ko sem nekaj govorila o pravljičnih in ustvarjalnih copatih. In kot darilce za novo sobico sem med drugim dobila copate in pripomočke, da jih naredim ustvarjalne in tudi malo jesensko-pravljične :)))
Pa sem se še kar isti večer lotila dela in končni izdelek je takšen:
 Ko bo listje odpadlo, pa pride na vrsto zimska dekoracija:)
To pa še ni vse, poleg copat sem dobila tole prekrasno skrinjico iz papirja. Sem zelo zelo navdušena nad njo in resnično je lepa. Tako imam sedaj pravo ustvarjalno skrinjo, ki je polna novih, svežh idej. Hvala Moi še enkrat.
Tukaj pa je še nekaj slikic iz nove ustvarjalnice, ki še ni povsem končana. To ni navadna ustvarjalnica. Ima namreč svoje kotičke. Prvi kotiček, s pridihom starega in domačega, je kvačkarski kotiček. Ta vsebuje skrinjo, kot zaščitni znak, gugalni stol, košarico s prejicami in sliko, ki bo v prihodnje dobila mesto na steni.
Kvačkarski kotiček se nadaljuje v ustvarjalni kotiček, ki obsega mizo, vse obešanke in regal s policami. Ta del še ni povsem dokončan. Manjka mu nekaj poličk in še kaj.
Tretji kotiček pa je sizzix kotiček. Tukaj se na veliko reže in je zelo zanimiv zaradi te mize z 8 nogami. To je stara miza, ki sem jo želela obdržati v prostoru. 
Žal je soba v kleti in so v njej tudi cevi od centralne po stropu in cevi za internet, kot je ta na fotografiji. Morda mi jih kdaj uspe ustvarjalno preobrazit :)
Četrti kotiček pa vam žal še ne morem pokazat, ker še ni urejen. To bo J-jev kotiček, samo mu manjka miza za računalnik. Prav je, da četrti steber drži on, jaz imam dovolj tri :))))

Za konec pa še nekaj, kar se je počelo medtem, ko se ni ustvarjalo. 
Prešalo se je:
In sadilo se je (obožujem jesensko resje):
Pa lep večer vsem skupaj !

20 komentarjev:

Janja pravi ...

Prav huda je ta soba! Verjamem, da bo v njej nastalo še veliko prečudovitih izdelkov, ki nam jemljejo dih...

Andreja pravi ...

Kar tri vogale podpriraš! Ja, zakaj jih pa ne bi tudi ti :-)))))
Sobica je videti super prostorna in mislim, da se bo s časom počasi napolnila. Želim ti veliko lepega ustvarjanja, kar pa pri tebi ni problem .-))
Papirnata skrinja pa je FANTASTIČNA!

namo pravi ...

Krasna bo tale tvoja ustvarjalnica in rožice tudi:)

Helena pravi ...

Soba je s takim pridihom topline in domačnosti, da bo prostor vedno novih in novih čudovitih izdelkov. In še laminat/parket je v stilu s sobo. V kvačkarskem kotičku pa si te kar težko predstavljam, čeprav izdeluješ čutovite kvačkanke :)
Copatki, skrinja - super!
Ste dovolj dobro sprešali, da boste imela kaj piti do naslednje sezone? :)
Fotke so (kot vedno) krasne!

moi pravi ...

Sobica je res krasna in te vzpodbuja k ustvarjalnemu razmišljanju in ponuja še nešteto možnosti. Pa vse je tako lepo urejeno, vse z določenim namenom.
Krasno sobico imaš Vladka, ti kr malo zavidam, samo od srca privoščim ;)

HRANDICA pravi ...

Superska sobica, urejena in domača. Vse je na svoje mestu.Copatki pa prav pašejo tja noter. Upam, da ti prinesejo neizmerno domišljijo in motivacijo.
Moram še pohvalit slikico s prešanja. Fenomenalna je! :)

Lepo se imej.

Kristina pravi ...

Lepa sobica, čisto o mojem okusu ;) Mizica z osmimi nogami zmaga. Hej, tudi jaz ljubim vrtnarit in kar naprej kaj brskam po zemlji.

Alenka pravi ...

Čudovita sobica, sem ti kar malo fouš!Pa copati- mega(tudi fouš):):):) Skrinja je pa res lepo narejena, res prava ustvarjalna skrinja!

moi pravi ...

Ej, pa moja pozabljivost ;) Sem pozabila pohvalit kako si šponsko stilsko preuredila copate. Bučka je sploh fenomenalna. naj ti dobro služijo ;)

Vladuška pravi ...

Hvala dekleta za vse prijazne komentarje. Helena, vina bo dovolj za domačo porabo :). Ta kvačkarski kotiček pa mi je osebno zelo ljub in je zelo prijetno sedeti v tem gugalniku (verjamem pa, da se mi je težko predstavljat v njem :)). Sploh to rada naredim, ko zaključim ustvarjalno delo in vse pospravim, potem pa se vsedem v gugalnik in malo gledam po sobi in razmišljam. Vse to počnem z nasmeškom, ker mi je v sobi zelo prijetno, čeprav sem se malo bala. Bila sem vseeno navajena na svojo ustvarjalno sobo na Muti in tam sem že vnesla svojo ustvarjalno energijo. Ampak sem jo uspelo uspešno prenest sem, sedaj v to :)

Anonimni pravi ...

Čudovita ustvarjalna sobaje nastala. In sploh nisem opazila kakih cevi. Ob vseh lepih stvareh, ki so in še bodo tu notri...

Suzy

Andreja pravi ...

O koliko zadevic. Copatke si lepo opremila in mislim da tole lepo listje ne bo tako hitro odpadlo. Tvoj ustvarjalni prostor pa je fenomenalen.. ni mi pa jasno, kako lahko dosežeš tak red.. jaz mojega niti ne upam pokazati, saj ga ne znam več pospraviti.

Renata pravi ...

Copati so res pravljični, pa ustvarjalni kotiček prav tako.

Vladuška pravi ...

Ja, Andreja, to pa je pri meni tako, da moram imeti red, ko začnem delat. In tudi stvari po končanem delu vedno pospravim. Čeprav mi seveda vedno ni, ampak vseeno naredim, ker mi je naslednjič najbolj zoprno, da pridem na nadevano mizo. Če pa bi prišla k meni ob koncu projekta, ko še ni pospravljeno, pa verjemi da imam tudi jaz še samo kakih 30 x 30 cm prostora, vse ostalo je naloženo :)) Poskušam imeti zadeve čimbolj praktično pri roki, tako so večinoma stvari kar na steni ali pa v tistih mini predalnikih na mizi. Tako jih hitro pospravim, pa še vse imajo svoje mesto. Sicer bi tako ali tako vse pogubila :)

Nena pravi ...

super sobica. upam da ti s časom ne postane premajhna, tako kot meni moja :)

MarikaGabez pravi ...

Čudovito ustvarjalno sobico ustvarjaš. Všeč mi je ta pridih preteklosti, ki se prepleta z nekaj stvarmi sedanjosti. AMpak še vedno pridih preteklosti ostaja dominanten.

Copatki so pa takšni, da bi se pri hoji po listju kar zlili z podlago. Super!

In skrinja od Moi.....ravno pravšnja za tebe in in ta del tvojega življenja. Čudovito Moi!

Creatissimo pravi ...

Kako domače je pri tebi! Copati, ki se sprehajajo med listjem, 'babičin' gugalnik z volno, rjavi (tvoji) odtenki, prava ustvarjalna skrinja in prijazen red. Ah, kar mislim si, da nekje v ozadju prasketa ogenj in jaz kot majhen radoveden otrok bingljam ob tebi in ti kukam pod prste. Le kaj bo spet nastalo?
Fino imaš, Vladka, in super, da si poleg stvari, uspela preseliti tudi ustvarjalno energijo :). Želim ti veliko lepih in kreativnih trenutkov v ustvarjalni sobi...
PS: Tudi jaz obožujem resje in če bi bilo po moje, bi ga imela kar vsepovsod!

VSE DOBRO pravi ...

Joj kaj sem zamudila in iiiiiiii kaj bom nadoknadila :o)))

Imaš krasen ustvarjalni prostor zase in kotički so mi nadvse všečni - sploh tale prvi z guganikom - ga bom preizkusila obljubim in tudi kaj spletem lahko ali zakvačkam :o)))

Pravljični copati pa so tudi jesenska zgodbica zase - krasni so in vsi ti listki in nova oblekica tvojega bloga - nadvse je všečna :o)))

Upam, da mi boš dovolila pokukati v skrinjico, ki ti jo je podarila Moi, mogoče pa bo ob odprtju tudi mene zadela kakšna ustvarjalna puščica :o)))

In en velik velik poklon Jeseni me je sedaj zaobjel v tvojem blogovskem kotičku sveta - naj bo vsem vse dobro ...

BojaMoja pravi ...

♥ ♥ ♥ čudoviti pravljični copatki za ustvarjanje :) pa še barvno pašejo v ustvarjalno sobico, ki si jo tako lepo uredila ♥ ♥ ♥

Stefiart pravi ...

Čestitam! Prelijepe stvari i puno kreativnosti,ozračuju ovaj blog.