sreda, 16. november 2011

Dragi Božiček...

Marko je 8 letni deček dolgih nog, velikih ušes in skodranih las. Zelo rad se smeji, skače in se igra s prijatelji. Tu in tam zna biti tudi zelo nagajiv in včasih čisto malo poreden. Če vprašate njega, vam bo povedal, da je v resnici zelo priden, tisto malo porednosti pa je nekaj, kar si otroci tu in tam lahko privoščijo. Ampak vseeno ga je tale zadeva malo skrbela in to prav v trenutku, ko se je odločil, da bo čas, da piše Božičku. Razmišljal je o tem, kako starši kar naprej govorijo, da mora biti priden, če želi, da mu bo Božiček prinesel darilo. In tudi o tem, kako ga starejši non stop sprašujejo, če je kaj priden. To mu gre res že pošteno na živce. Vendar pa se je vseeno malo zamislil nad tem, da ga pa vendarle nekje iz daljave morda opazuje Božiček ali pa ima kakšno čudežno ogledalo, kjer vidi kaj počne. Ampak zakaj bi vendar opazoval prav njega, na svetu je vendar toliko otrok? Na koncu se je odločil, da je bil čisto dovolj priden in pričel s pisanjem. Začel je z naslednjimi besedami: 'Dragi Božiček...', 
In že se je ustavil. 'Kaj bi že sploh rad dobil? Mogoče kolo? Ne, to si bom rajši zaželel za rojstni dan. Pozimi ga tako ali tako ne potrebujem, pa oče točno ve katerega si želim in je bolje, da mi ga on kupi. Kaj pa, če bi si zaželel kakšen novi vlak, na primer? Ne, ali pa raje kocke? Pa počasi bi že lahko dobil svoj računalnik...,' je razglabljal sam pri sebi in ob tem grizel svinčnik in opazoval pajka, ki je ležerno lezel po steni. Bolj kot je razmišljal, bolj sta besedi samevali na papirju: 'Dragi Božiček...'
In ko je že mislil, da je odkril pravo darilo, ga je znova malo zaskrbelo, da zanj ni bil dovolj priden. Pa je vstal od mize in šel v kuhinjo do mame: 'Mama, se tebi zdi, da sem bil dovolj priden, da bom dobil darilo od Božička?' 'Kar se mene tiče, bi lahko bil včasih tudi kaj bolj priden, ampak bom zadevo prepustila Božičku,' mu je odgovorila. Pa se je napotil do očeta, ki je ravno obračal stran časopisa: 'Oče, kaj sem bil letos dovolj priden, da bom dobil vse kar si želim?' 'Vse zagotovo ne. Vsak otrok lahko dobi le eno darilo, sicer Božičku ne bi uspleo razdeliti vseh daril,' je modroval oče. S tem se Marko ni povsem strinjal, ker je dobro vedel, da pomagajo Božičku še jeleni in palčki, pa še kdo, ampak OK. Vrnil se je do svoje pisalne mize in znova začel žvečiti svinčnik. Verjetno bi začel dalje opazovati tudi pajka, pa se je nečesa domislil in začel pisati:
'Dragi Božiček!
Čeprav nisem vsaki dan priden, pa sem zagotovo več dni priden in manj dni poreden. Upam, da to šteje! Oče mi je povedal, da mi lahko prineseš samo eno darilo, ker je preveč otrok, vendar sem razmišljal. Spomnil sem se namreč, da si mi lani prinesel eno darilo domov, eno k dediju in babici in eno k drugemu dediju in babici in še eno k teti Metki. Se pravi, da res dobim samo eno darilo, ampak eno darilo pri vsakomur. Torej, tukaj je moj seznam:
- prosim, če mi domov prineseš tisti rdeči vlak iz sosednje trgovine. Je najlepši v izložbi in mama pravi, da se ga splača kupiti tik pred prazniki, ker bo takrat znižan.
- Potem te prosim, da mi k prvemu dediju in babici prineseš knjigo in čokolado z lešniki. Tista z rozinami, ki si jo prinesel lani mi ni bila preveč všeč.
- K drugemu dediju in babici mi, prosim prinesi DVD z risankami. Ja, pa za Nodija sem že prevelik.
- K teti Metki pa prinesi nove barvice. Če ne veš točno katere, kar njo vprašaj, ona ve. 

Hvala Božiček in srečno pot.

P.S.
Oprosti, da ti čez leto nisem nič pisal, ampak za rojstni dan mi darila kupijo starši, dedka, babici in teta. Imaš ti vsaj nekaj časa za počitek. Zdaj pa res moram iti, mama me kliče. Danes bova pekla piškote in odločil sem se, da ne bom preveč trosil moke naokoli po kuhinji. Čisto priden bom. Če ne verjameš, poglej v ogledalo. Saj ga imaš, kajne?'
Tako, malo sem vas posladkala z zgodbico, ki sem si jo namislila eno večer pred spanjem :))) Vem, da ste že zelo nestrpne glede štampiljk in naj vam prišepnem, da še čisto malo, samo ščepec potrpežljivosti in že bodo tu. Do takrat pa vam predstavljam še en napis, ki ga lahko uporabite za čestitko...,
...ali pa svojemu otroku izdelate tako starinsko pismo, ki ga bo napisal Božičku. Jaz sem ga starinila kar z staro dobro kavico, malo osenčila robove še z distressi in to je to. In ker mi je bilo pisemce všeč, sem izdelala še eno mini varianto in ga dala ne čestitko.
Si pišemo kmalu. Če pa katera želi priti na delavnico na Primorsko, pa je še na voljo kak dan za prijavo. V soboto se viiiidiiiimooooo!

25 komentarjev:

moi pravi ...

O, kako luškana zgodbica in prav nasmejala sem se ob mamini pripombi, da je pred Božičem znižano ;)
Tako pismo pa je vredno 2 darili pri Božičku ;)

Simona pravi ...

Zgodbica sladka - za pojest. Kaj ti nisem enkrat že napisala, da si prava mojstrica pisane besede in seveda ustvarjanja.
Prav sladko bom zdajle zaspala.

Barbi pravi ...

To zgodbico je bilo pa res luštno prebrat. Pa še fotke so fantastične. Te štampiljke so res odlična ideja. :)

Janja pravi ...

Tako simpatično in ljubko si nam danes prikazala v sliki in besedi nove napise. Super pismo ♥. Lp

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Hvala za luštno zgodbico. Mi je prav pašala pred spanjem ;)
uživajte na delavnici, jaz žal v MB ne bom mogla priti, ker je v MBju na prvi adventni vikend in mi imamo priprave na dvent in pa Miklavža..takrat, ko si objavilatermin se nisem zavedala, da je to že v adventnem času-
v soboto bom pa v Bcu z Moi fimale nakit ;)

Jasna pravi ...

z zgodbico si zadela glavni problem otrok v tem času. še sama sem v dilemi. sem bila dovolj pridna? koliko daril mi bo prinesel? ha ha

Creatissimo pravi ...

Simpatična zgodbica - tudi mene je spravila v dobro voljo in mi prebudila domišljijo. Tale Marko ni kar tako! ;)
Izdelka pa sta tudi zelo domača. Lepa barvna kombinacija, pa tudi vse, kar je v zvezi s pismi, dobi pri meni avtomatično plus pike :). Prisegam na ročno pisanje pisem... in po mojem bi res izgledalo čudovito, začetek pisma tvoja štampiljka, potem pa na roke, z otroško pisavo napisano pismo... Izdelek za 10!
(PS: hvala za konstruktiven komentar na mojem blogu :))

Helena pravi ...

Po dolgem času si nas pocartala z eno luštno in fajn berljivo zgodbico :) Zraven pa dodala krasne fotke tvojih umetniških stvaritev. Super za dobro jutro in lep dan.
Komaj čakam objave, da so štampiljke pripravljene na to, da pridejo k nam domov :)

Pravljičarka pravi ...

Po branju te zgodbe bi se najraje usedla in pisala Božičku. Zelo luškana zgodba!

Božiček pa bi bil sigurno zelo vesel pisma na tako lepem papirju kot si ga pripravila. Tako pismo prav vabi po skodelici vroče čokolade.

Marina pravi ...

Vladka res super zgodbica... sem jo z veseljem prebrala in se čisto zares vživela vanjo=) Tudi mene pred božičem pogosto še vedno zamika, da bi božičku ali pa dedku mrazu napisala pismo, kaj si želim... ker se še prav dobro spomnim občutka na silvestrov večer, ko nisem mogla zaspati, saj sem se vedno spraševala kaj mi bo dedek mraz prinesel pod smrekco=) Voščilnici in pa pismo za Marka so pa tudi zelo zelo lepi=)

Lepo se imej in veliko uspeha na delavnici na primorskem=)

pappa

Andreja pravi ...

Krasna zgodbica in prav lepo si nas popeljala v skoraj da že praznično vzdušje. Še dober teden pa se bo vse začelo s prižigom prve svečke :-))
Tvoje čestitke in pismo Božičku so čudovite!
Nestrpnost pa že narašča in upam, da bodo štampiljke res kmalu :-))
Imejte se lepo na novi delavnici!

Kirena pravi ...

Prelepa zgodbica, tako resnična. Pa tvoji izdelki in izredne fotografije zraven. Škoda, ker je sin že prevelik, da bi napisal pismo božičku. Imam pa vse prejšnje shranjene in se včasih prav nasmejem, ko jih prebiram.
Lep ustvarjalen dan

Goga pravi ...

¸Takšno lepo in pa iskreno pismo si pa zasluži vsa darila, doma, pri prvem in drugem dedku in babici in še pri teti Meti. Verjamem, da je Marko več ali manj priden fant, saj poredni otroci ne razmišljajo tako kakor Marko. Jaz mu verjamem, tako kakor verjamem v Božička :)).

Anja pravi ...

Čudovito... so me kar prsti zasrbeli :o)
Krasne fotke!!!!

Karla pravi ...

Čuvodita zgodbica :)še posebej, če verjameš v Božička ;) jaz namreč še vedno... krasne fotografije... upam, da Božiček ne bo šel mimo naše hiške, saj nimamo dimnika :)))) hahaha...

Tanja pravi ...

Kdja boš pa izdala knjigo pravlic?

Marna pravi ...

Luštna zgodbica, ki prav paše k tej lepi voščilnici in pismu.
Me prav presenečaš, od kod ti toliko idej glede besedila, ki ga vsakič napišeš v objave. Lepo. Jaz nikakor nimam te energije ali ... časa.

Vladuška pravi ...

Knjiga pravljic so še ene velike sanje, kot tudi knjiga o ustvarjanju. Morda, morda pa kdaj, nekoč, za devetimi gorami :))) Hvala za spodbudo in lepe besede dekleta. Inspiracija pa pride kar tako, včasih z izdelkom, včasih kako drugače. Sedem za računalnik in tipkam. Kadar mi ne gre, grem vstran in pustim. ;)))

Hali pravi ...

Iii kako luštna zgodbica, Marko je fejst fantič, kot vsi naši otročki :-). Krasno pisemce in čestitka!

McCrafty /Klavdija pravi ...

Luštna zgodbica in pisemce je zelo lepo dodelano, napis pa sladka češnja na vrhu...super

Nella pravi ...

Super zgodbica in tudi jaz sem mnenja, da bi se morala spustiti v pisanje kakšne knjige pravljic :) Fotke fantastične, pismo in voščilnica pa super dopolnjena z novimi štampiljkami. Lp

Klara pravi ...

Komaj zdaj sem jo uspela prebrati tole tvoje krasno zgodbico...res bi lahko pisala pravljice za otroke (tudi odraslim so všeč) in to ti garantira nekdo, katere praksa je vsakodnevno branje pravljic. Razmišljaj v tej smeri, sem sigurna, da bi ti uspelo. :))

MarikaGabez pravi ...

Spretnih prstov na vseh področjih in lepo si nam tole pričarala. Hvala.
In lepo kot vedno, posebno, samo tvoje.

Jana pravi ...

ha, ha - zelo luštna zgodbica. Moj nečak si je pri štirih letih zaželel gusarsko ladjo, ki mu je Božiček doma ni prinesel. Je klical babi in jo vprašal, če je Božiček pri njej pustil gusarsko ladjo. Babi mu odgovori, da ne ve, ker je darilo še zaprto, ampak, da se ji zdi, da verjetno škatli ni gusarske ladje. Mali ji odgovori, saj je ok, potem jo je pa k teti Jani prinesel. :) :) :) Še sreča, da jo je res in to brez, da bi teta Jana vedela kaj si mulc želi.


Čudovito pisemce.

VSE DOBRO pravi ...

Hmmm, če bi Božičku poslala takšno lepo pismo, bi mogoče palčki našli na kakšni polici rdečo kvačko in uro z belimi pikami ...