ponedeljek, 8. december 2014

Obeska z jaslicami in jelenom/Cards with Ornaments

V današnji objavi vam predstavljam dve čudoviti CottageCutz šabloni in dva načina uporabe. Tokrat sem presenetljivo uporabila izreza iz rdečega foto kartona (saj poznate mojo obsesijo z eko kartonom, kajne?), ki sem ju embosirala z nekoliko temnejšim rdečim prahom. Nastali sta "navadna" in shaker voščilnica ali kot bi rekla Tina: tresočka.
Na prvo voščilnico sem nalepila obdelan izrez s podobo jaslic in dodala še napis Peace on Earth, ki sem ga predhodno izrezala iz črnega foto kartona in embosirala z belim prahom. Ja, grelna pištola je tokrat veselo pela in prah se je vil vse naokrog:
Drugi izrez z jelenom sem namenoma prekrila z versamark blazinico nekoliko površno, tako da so ponekod ostali deli na katere se prah ni prijel. Tako sem dobila bolj starinski, oguljen izgled. Za lažjo izdelavo shaker voščilnice s tako delikatnim izrezom sem si tudi tokrat pomagala z moss gumo (kako to gre, si lahko pogledate tudi pri Tini). Uporabila sem rob izreza. Ker pa je guma zelene barve, sem jo pobarvala z rdečo tempero. Nasula sem nekaj zelo drobnih belih kroglic, dodala še prozorno folijo in vse skupaj previdno zalepila. Nato sem dodala še samo napis.
Hi, all. Today I want to show you two similar cards with two beautiful CottageCutz dies: Ornament - Nativity and Ornament - Reindeer. Both die cuts are embossed with red embossing powder. I just add "Peace on Earth" expression to the first card, cut from black cardstock and embossed with white powder. Second card is more special, is actually a shaker card. Because of delicacy of the die cut it would be difficult to use foam tape. So, I cut out the motive one more time from fun foam. But because I have it just in green color, I colored it with red. I used just edge of foam die cut. Also here I add expression, but this time "Happy Holidays". I hope you get inspired. I wish you all great week.
Jaz imam za vas še uporabljene šablone v slikah in vam maham v pozdrav ter vam želim lep začetek tedna.

23 komentarjev:

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Uh, spet ena huda stvar. Zdaj bo pa res treba poizkusit dvakratni posip praha, kot je svetovala Tina. In ta rdeča barva ...zmanjka besed, tako čudoviti voščilnici sta nastali, še posebno druga (tresočka) in zanimivo, da je prekrivanje s tempero pri moss gumi tako uspešno kot na papirju... ja ja ...tebi to itak vse rata, pa če bi štrihala s stepenimi jajci bi nastala krasna rumena barva:)) Lep ponedeljek in teden tudi tebi.

iris-irena pravi ...

vladka, spet dve karsni umetnini!
ena lepša od druge. čeprav jelenček za malenkost vodi!
lp

vilinke pravi ...

Vladka tvoje voščilnice so vedno nekaj posebnega ;)tudi te dve kar odajata pravo božično vzdušje ;) všeč mi je ta vintage pridih ;)

Helena pravi ...

Kar gledala bi in gledala ... Zaradi barv, malce oguljenega videza, motiva, delujeta prijetno toplo in domače. Tole z embosiranjem mi je enkratno. Tresočka pa je res nekaj posebnega.

Danica pravi ...

Prečudovite so. Barva motiv...zelo zelo lepo.

oldpunca pravi ...

...in jaz ti maham nazaj z odprtimi usti od navdušenja nad tvojima današnjima kreacijama. :-) Izraz tresočka mi je tako simpatičen, da bi ga bilo treba vključiti v naslednjo izdajo SSKJ. :-)) Tvoje embosiranje je popolno. Zelo mi je všeč "oguljen" videz okraska z jelenčkom.

Zvonka pravi ...

Vauuu, tole je naravnost čudovito. Obe sta krasni, druga še malo bolj zaradi svojega čudovitega videza. Moj poklon.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Ja kako tebi uspe dobiti tako prekrasne barve! Se čisto strinjam z Mojco, tebi itak vse rata :) Sem vesela, da si med nami, da delaš, da pokažeš, da ti ni težko povedati karkoli, te vprašamo. Meni je vedno največji užitek, ogledovati si tvoje nedosegljive mojstrovine.

Metuljčica pravi ...

Joj, kako so lepe, tiste prave, praznične. Človek bi se kar zaljubil vanje.

Ne-Ja pravi ...

Vladka ne vem kako tebi vedno uspe narediti tako umentino. Moji izdelki še ob najboljši izvedbi izpadejo kilavo napram tvojim. Res sta fantastični voščilnici in tresočka izpade fenomenalno :)

moi pravi ...

Res sta fletni in s tem starinskim videzom in pobarvano mos gumo si zadela v polno.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Obe sta prekrasni
toliko topline je v njima,
da kar puhti skozi moj računalnik
lp Tamara

HRANDICA pravi ...

Neverjetno! Všeč mi postajajo te "trešočke"! zanimivo je tudi to, da se mi sam izrez ni zdel nič posebnega, v tvojem izdelku in rdeči barvi pa je prav oživel. Bravo.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

ooo, to pa še pomislila nisem, da lahko tudi rdeča izgleda vintage.ampak dejansko izgleda starinsko. še le, ko sem prebral, sem videla, da je ena 'tresočka' in kot že mnogokrat že skoraj zavriskala od navdušenja nad idejo. simple WONDERful.

Janja pravi ...

Uh, res si dobra, da ti iz tako zahtevnega izreza uspe narediti shaker voščilnico. Prelepo. Lp

Hali pravi ...

Čudovito. Med nevemkoliko voščilnicami, bi prepoznala tvoje - ker so zmeraj perfektne, dodelane u nulo in ravno prav vsega gor ;-)

Hiška iz papirja pravi ...

Te šablone so res čudovite, noro mi je všeč embosirani jelenček! Dobro, da si slikala tako od blizu, da se bolje vidi lesket in drobne perlice. Prelepo ...

AndrejaM pravi ...

Zelo zelo lepo; tako praznično domače vzdušje si pričarala s to barvno kombinacijo, meni pa zares postavila izziv: uporaba mos-gume. Hvala za vzpodbudo.

Andreja pravi ...

Kombinacija eko in temno rdeče je čudovita! Zelo lepi so ti izrezki in čisto dovolj bogato si ju prikazala! Verjetno te pri CC zelo cenijo :-))

Tanja E. pravi ...

Uf, ti si res profi in pol z dušo za tele šablone, kaj ti znaš ustvarit lepote...Odličen videz izrezkov si uporabila, bravo za tresočko, ozadja pa so itak tako tvoja, da so na daleč prepoznavna. Super! LP:)

Tina pravi ...

Uh, Vladka...kako sta lepi! Pri tresočki sem sploh dolgo gledala, kako si uspela sploh uporabiti mos gumo pri tako drobnih robovih. Mojstrica, prav res!!!

Adrijana Knez pravi ...

Obe voščilnici sta prelepi, ki izžarevata toplino in ljubezen!
Prejemniki bodo navdušeni :))

BojaMoja pravi ...

Meni so letos ornamenti zelo všeč :) vendar tale, s sveto družino, prekaša prav vse ♥♥♥