nedelja, 3. maj 2015

Ko me inspirira #36 - Nekaj zlatega

Vesolje me vedno navdušuje s svojo prostranostjo, skrivnostnostjo, in z nešteto vprašanji na katere še nihče nima odgovora in z večnimi vprašanji kdo vse oz. če kdo, živi tam nekje, daleč. V zadnjem času sem si ogledala kar nekaj dokumentarcev na to temo in vedno znova mi je zanimivo in vedno znova kot mali otrok sprašujem svojega J. naj mi spet in spet razloži to z zvezdami, galaksijami in še kaj. In tako sem si tokrat ustvarila povsem svojo galaksijo in del vesolja prenesla na papir s tehniko, ki jo je v svojem videu prikazala Kristina in se je z njo poigravala tudi Ana.
Verjetno sem vas s tem sedaj, kljub naslovu, malo zavedla, saj najverjetneje mislite, da je stvarjenje papirnatega vesolja tokratna tema Ko me inspirira izziva, pa ni :)) Tema je "NEKAJ ZLATEGA". In ker me poznate in veste, da se pri meni le redko kaj sveti, blešči ali ima pridih zlatega, je dobro začeti previdno in če tole zgleda kot majhnen korak, je kljub temu velik za Vladko ;) in tako sem tokratni izziv fokusirala na eno samo zlato zvezdo. Le-ta je simbol za prijatelja in se lepo združi z napisom, ki bi lahko prevedla nekako takole: "Prijatelji so kot zvezde - čeprav jih ne vidiš zmeraj, veš da so zmeraj tu." Ampak preden nadaljujem z opisom izdelave, naj vam pokažem še, koga je Tina izbrala za inspiracijo. To je Andrejina voščilnica z zlatim ozadjem, ki ji res daje eleganco.
Priznam, da mi je tokratna moja voščilnica zelo pri srcu in najverjetneje so tudi vam pri srcu prav tiste, ki izpadejo veliko bolje, kot ste pričakovali. Najprej sem se lotila samega vesolja in mislim, da naredila kakšnih 5-6 primerkov. Pri tem sem testirala različne akvarelne paprije (z gladko in bolj grobo teksturo) in se na koncu odločila, da najbolje izpade na platnu, ki ga imam v listih. Barva distress inkov se je najlepše prelila in dobro je res narediti več stopenj med katerimi posamezno plast posušite. Uporabljala sem 3 Disstress inke: Broken China, Black Soot in Dusty Concord. Sem pa si sama otežila delo s svojo idejo, da naj bo vesolje samo na sredini papirja in da bom le-tega nato na osnovo nalepila pravokotne oblike.
Na koncu sem pristala pri krogu, ki sem ga nalepila na črni šeleshamer, pošprican z belo barvo. Napis sem oblikovala v Wordu in ga natisnila na paus papir, ker nisem želela prekriti vesolja. In tako je na koncu izpadlo, kot bi bilo moje vesolje hkrati luna. Zdi se mi prav odličen efekt in morala sem si priznati, da so tokrat bile roke bolj spretne kot moja ideja :) Pa da ne pozabim zvezde. Le-to sem najprej s pomočjo Tinine plastične šablone in bele paste prenesla na platno in dokler je bila pasta še mokra, sem jo posula z zlatim embosing prahom in vse skupaj posušila s pištolo, ki piha vroč zrak.
In zdaj še k današnji nagradi, ki vam jo podarja Tini in pri katere najdete gumb za prijavo. To je plastična šablona Razmetane pike:
Preden pa se odpravim na njen blog pogledat kaj lepega nam je pripravila, pa so tukaj še 3 izžrebanke, ki bodo prejele 3 bonbončke iz moje objave ob 6. obletnici bloga.


Prvi bonbonček prejme, s komentarjem pod številko 26, Damchy:
Drugi bonbonček prejme, s komentarjem pod številko 12, Sonja - Oldpunca:
Tretji bonbonček prejme, s komentarjem pod številko 15, Lili:
Sonja in Lili vajine naslove imam in vama pošljem. Damchy tebe pa bom prosila, da se mi oglasiš na moj mail vladka.serbinek@gmail.com

Še enkrat hvala vsem za vse komentarje. Resnično sem jih brala z ganjenim srcem, z nasmeškom na obrazu in z veseljem v duši.

Zdaj pa je res že skrajni čas, da pokukamo k Tini.

27 komentarjev:

Nijina dežela pravi ...

Uff...perfekcija! :)

Ne-Ja pravi ...

Vladka tokrat pa bi lahko rekla, da si zopet presega samo sebe :). Fenomenalna si anredila tole luno/vesolje in jo vklopila na našpricano ozadje. Tista mala zvezdica pa da velik pomen celoti, saj je pika na i in s svojo barvo super izstopa ter hkrtati poveže celoto :).

Čestitke izžrebankam!

Goga pravi ...

Wauu, kako lepo si poustvarila širino vesolja .
Priznam, da so me takoj zasrbeli prsti, saj sem kaor sraka, bolj je kičasto in svetleče bolj mi je všeč. Zagotovo se vama pridružim :).

Cvetoči travnik pravi ...

Čudovita, resnično deluje kot vesolje in tista zvezdica je...., vsak ima nekoga, ki ga vidi v njej. Lep pozdrav, Andreja V.

Martina pravi ...

Prekrasna je. Kao da gledam u samo nebo.
Lp, Martina

Sapfina (Barbara) pravi ...

Res res krasna je! Pravo vesolje v malem! Čestitke nagrajenkam! ;)

Damjana pravi ...

Vladka, zopet si me navdušila s tehnikami dodelanimi do perfekcije. Vesolje deluje tako resnično, zvezdica in napis pa sta pikica na i.
Hkrati, ko občudujem tvoj prekrasen izdelek, pa najdem še sebe na seznamu prejemnic tvojega bonbončka. Tega si bom pa zagotovo zapomnila, ker je moj prvi in sem ga takoooo zelooooo vesela. Iskrena hvala. Ti že hitim pošiljati svoj naslov. Pozdravček. D.

Nella pravi ...

Wauuuu! Super je izpadlo tole vesolje :)

AndrejaM pravi ...

Vladka, tvoje vesolje seže do tja in še čez. Vse pa drži skupaj zvezda prijateljstva. Zelo lepo!

oldpunca pravi ...

Jupiiii! Najprej se ti moram zahvaliti za sladki bonbonček! :-) Zelo sem vesela. Hvala!
Tvoje vesolje me je popolnoma navdušilo, nasmejal pa "velik korak za Vladko". Čudovita voščilnica in krasna inspiracija. :-)

Keti's Projects pravi ...

Čudovito. Zlata zvezda se prav lepo (in nič preveč) sveti. Super simbolika v kombinaciji s citatom. Navdušena tudi nad novimi tehnikami!!!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čestitke zmagovalkama
tvoja galaktična je pa fenomenalna
lp Tamara

Tina pravi ...

Aaaah in ooooh!!!! Vladka, kako je to čudovita mojstrovina. Popolnoma živa...vesolje si nam prinesla na doseg roke. Svetovno!!!!

Metuljčica pravi ...

Tole je pa resnično vesoljsko. Čudovito delo.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

aaah...brez komentarja... enostavno PERFEKTNO!!!!
čestitke nagrajenkam & vse dobro

vilinke pravi ...

Nov korak v novo leto ustvarjanja ;)Enostavno perfektno ;)

Helena pravi ...

Čestitam vsem trem izžrebankam.
Tvoje ozadje je fantastično. Hvala za nasvet, kateri papir je bil najbolj primeren.
Zlate pri tebi res nisem navajena :) Ta zlata zvezdica lepo izstopa in je kot tisti tvoj srček.

Valerija pravi ...

Tvoja vesoljska voščilnica je prav čudovita, resnično te popelje nekam gor, med zvezde, med vse skrivnosti in vprašanja brez odgovorov...
Čestitke nagrajenkam.

Tina Z. pravi ...

tole vesolje je res čista perfekcija, neverjetna ideja!

moi pravi ...

Tole z vesoljem je spet ena super pogruntavščina in verjamem, da je bila zlata zate kar izziv.
Sem ti pa že pri bonbončku napisala komentar in mi ga je zbrisalo (slab internet) in potem sem bila tako jezna, da ga nisem še 1x pisala. Škoda no, da sem zamudila tvoje sladke bonbončke, zato pa čestitke nagrajenkam.

ana pravi ...

Wiiii, Vladka me je omenila na svojem blogu :D

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Uuu, strašno zanimiva voščilnica, Kar izgubiš se v njej. Prečudovito vesolje si ustvarila. Bravo roke, dobro ste prekosile idejo :)

Renata pravi ...

Čudoviti voščilnici!

Janja pravi ...

Uf kako znaš vedno presenetiti :). Fantastična je.
Čestitam nagrajenkam. Lp

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Saj vemo, da greš v skrajnosti, ampak čez mejo...v vesolje med zvezde. Ideja in pol, ki lahko zraste samo v tvoji glavi. Krasno.
Čestitam vsem nagrajenkam. čao

Klara pravi ...

Čisto upravičeno si ponosna na svoj izdelek. Prav neverjetno vesolje si ustvarila...realno pa vendar tako zelo pravljično. :)

Mojca pravi ...

Zelo mi je všeč kako si naredila napis! res lepo izpade in krasen planet oz luno si oblikovala ... in ja kaj pa veš, ko nas čaka tam zinaj ... obožujem SF filme in eden izmed mojih najljubših je prav Alien ;) LP