sreda, 3. april 2019

Ko me inspirira #71 - Modro cvetje

Če je marec spodbudil drevje in pomladno cvetje, da je začelo rasti, potem je april prinesel že popolni razcvet. Imam čudovit razgled na sosedovo češnjo, ki se je obdala z neštetimi belimi cvetovi. Glede na vse to, je tema tokratnega izziva kot naročena in se imenuje: MODRO CVETJE.


Navdih lahko torej najdete prav na vsakem koraku. Še posebej pa vas vabim, da si pobliže pogledate krasno Marjetino voščilnico, ki jo je izbrala Tina kot inspiracijo tega meseca. Marjeta je ustvarila prekrasne modre cvetove in jih skupaj z zelenjem sestavila v zelo lep venec.


Tudi sama sem se poigravala z idejo, da bi izdelala venec. Nato pa se mi je utrnilo, da potrebujem pomladno dekoracijo za dom in tako prišla do ideje, da iz vej izdelam drobno gnezdo, ga obdam z modrimi cvetovi in vanj položim ptico. Vse skupaj pa bi dala v okvir, da lahko razstavim. In tako je nastalo tole:


Vse skupaj je kombinacija izrezov različnih šablon, ki jih je oblikovala Tina. Vse sem izrezala iz belega akvarelnega papirja in pobarvala z akvarelnimi barvami. In ker sem želela prav vso pozornost dati gnezdu, sem podlago samo malo osenčila z Tumbled glass distress oxide inkom. Na sam okvir pa sem zalepila še izrezano besed Spomini in nanjo dodala še en moder cvet.


Na tokratni izziv se lahko prijavite vse do 17.4.2019 na Tininem blogu
In ena izmed vas bo nato prejela tudi bon v vrednosti 10€ za nakup izdelkov Najlepšega para, ki ga podarja Tina.


Jaz vam želim lep preostanek srede in uživajte v daljših dneh. 
Če pa vas ponese v ustvarjalnico pa ste prav lepo vabljene, da se nama pridružite. In zdaj bo že skrajni čas, da si pogledamo, kaj je tokrat pripravila Tina.

11 komentarjev:

Ne-Ja pravi ...

Vladka, tole je pa svetovna ideja z dekoracijo doma. Čudovito si poudarila gnezdo z nežno modrino in belim okvirjem. Modri cvetovi pa res dajo piko na i celoti :).

Helena pravi ...

Vladka, to pa je božajoče nežna dekoracija. Kar raznežila sem se ob motivu in barvah. Krasno vse skupaj in prav gotovo bo vsako oko obstalo na njej. Okvir si kupila?

Vladuška pravi ...

Ne-Ja in Helena hvala za lepa komentarja :) Helena zate pa še odgovor glede okvirja. Ja, kupljen je in že dolgo se potika naokrog po mojem stanovanju, tako da je bil skrajni čas, da ga razstavim :)

Tina pravi ...

Oooo Vladka, kako je pa tole ljubko!!!! Čisto sem navdušena nad drobnim gnezdecem!!!!

oldpunca pravi ...

O, Vladka, kako lepo! Čudovito pomladno dekoracijo si izdelala. Navdušil me je minimalizem motiva, ki s svojo ljubkostjo privabi vsak pogled. :-)
Torej tokrat modro. Z veseljem. :-)

Hali pravi ...

aaa noro, sveže, tudi jaz bi imela takšen okvirček :-) Kadarkoli bi ga pogledala, bi se umirila in slišala ptičje petje. Čudovito!

Zvonka pravi ...

Kako lep pomladni okras si si izdelala. Čudovito in ljubko.

Janja pravi ...

Joj, kako lep motiv si postavila v okvir. Tako nežno in lepo. Lp

Nella pravi ...

Krasna dekoracija.

Cvetoči travnik pravi ...

Kakšna nežnost, ti znaš z veliko beline in malimi dodatki pričarat prave ustvarjalne mojstrovine-navdušena sem. Naredila si odlično dekoracijo. Lep pozdrav, Andreja

helena pravi ...

Čudovito. Oko se spočije, duša pa pravi, še.