petek, 11. marec 2011

Barčica po morju plava ali preprosti čestitki

Preproste a zgovorne čestitke so tista vrsta, ki meni predstavlja pravi izziv in so hkrati dober uvod po tednu dni brez ustvarjanja. Verjetno je to splošno odraz mojega odnosa tako do bele barve kot do preveč praznih površin. Enostavno belih sten ne prenesem in ne morem med njimi živet, zato ima v mojem domu vsaka soba vsaj 2 barvni steni, če ne celo vse. Bele stene mi delujejo preveč sterilno. Prav tako zelo rada zapolnim večje površine s kakšnim dodatkom. Tako je tudi z mojimi čestitkami, ponavadi detajle in glavne motive razporejam po sprednji strani čestitke tako, da zavzamejo skoraj celotno površino. Čiste beline pri meni ne boste našle, ker bodo vsaj robovi osenčeni.
Tako sem tokrat samo sebe izzvala in skušala narediti clean and simple čestitko oz. voščilnico. Morski motivi se nadaljujejo še s prejšnje objave, če pa so takooo lušni. Le s težavo sem pustila vsaj polovico čestitke prazne. Kompromis sama s seboj sem sklenila s pregibnimi črtami, s katerimi sem ustvarila okvir. Pa seveda malo senčila robove, čisto malo, miceno :)))
Prva z rešilnim obročem je za nekoga, ki bi mu poslala kartico kar tako, za lepši dan. Zakaj pa ne?
Druga pa me ponese malo med sanje, tja daleč na morje, ko valovi nežno butajo v skale in se jadrnice nežno pozibavajo po morju - aaaaaaaaa, kako bi bilo lepo sedaj ležati na plaži z možgani na off in s knjigo v roki.
K temu lastnemu izzivu me je spodbudil krasen blog z izzivi Less is More, vendar čestitki nista primerni za tokratni izziv, saj zahtevajo pastelne barve, moje pa so malo premočne. Zakaj pa si ne bi kdaj tudi sami sebi pripravili izziv, če ne druga smo itak zmagovalci, tako ali drugače :))) - ker smo to zmogli in se nekaj novega naučili. Mislim, da se bom še vrnila k izdelovanju tega tipa čestitk, saj pridejo zelo prav ob kakšnem nenadnem naročilu, da so na voljo ali pa jih vsaj hitro naredimo (beseda 'HITRO' v ustvarjalnem slengu pomeni manj kot ena ura). Po drugi strani pa je lahko komplet takšnih petih čestitk s kuvertami tudi krasno darilo za nekoga, ki jih rad pošilja. 
Ko smo že pri kuvertah, na Ustvarjalni skrinji nasvetov vas čaka novi tutorial - izdelava kuvert. Najverjetneje nič novega, mogoče pa vseeno kakšen nasvet, ki vam bo prišel prav.

Lep vikend!

26 komentarjev:

Simona pravi ...

Spet ti je uspelo v svoje voščilnice "ujeti trenutek" Bi se ti kar pridružila na obali, saj bi šla na drugi konec, s svojo brisačo in knjigo in obljubim, da te ne bi čisto nič motila. ;o)

helena pravi ...

Zelo nazorno si prikazala tvojo željo po morju in ležanju na plaži. Jaz bi bila veliko raje na jadrnici kot na plaži in res komaj čakam, da spet grem.
Čestitki sta prav lepi, itak pa vse, kar se lotiš ti 100 % uspe. Bravo. Tudi delanje kuvertic sem si že ogledala:):)

Tadeja pravi ...

Što god ti mislila o tome, bijelo ti jako, jako dobro stoji! :)
Prekrasne su, a ovog časa bih dala kraljevstvo za izvaliti se na plaži, s mislima na OFF :)

Pravljičarka pravi ...

Ko sem vidla tole čestitko so me misli odpeljale direktno na morje. Prekrasna čestitka!

mimoza pravi ...

Krasni čestitki, je kar zadišalo po morju! Povej kdaj odrinemo, se takoj pridružim :). Lep vikend tudi tebi!

moi pravi ...

AAaaaaaaaaaa, jaz bi tudi morje!
Kakšne lušte mi (nam) delaš ;)
Pa čestitke, si šla čez sebe in zmogla!

Maja pravi ...

Me veseli, da je tudi tebe navdušil blog Less is more in da si poizkusila tudi na ta način narediti čestitko. Obe sta ti krasno uspeli in se že veselim tvojih naslednjih čestitk - pa naj bodo bogato okrašene ali v KAS stilu.

AllyRose pravi ...

Veš, da tako izčiščene kreacije pri tebi res še nisem videla. Ampak vseeno daje vtis igrivosti, in mi je zelo, zelo všeč. :)
Lepo se imej!

Tina pravi ...

kako sta lepi. Tako brezskrbno delujeta, kot je poletje. Tudi z minimalističnim stilom razturaš!

Suzana pravi ...

Oh, kako lepo se je, pa četudi samo v mislih sprehoditi po plaži!

Jana pravi ...

čisto nič se ne bi branila v tem trenutku temperatur nad 25C, bolj samotne plaže in toplpega čistega morja. Ampak, bo potrebno počakati še nekaj mesecev. No pa takrat slajše, ane? :)

Čisto preprosti čestitki, se strinjam. Ja, pa ja!? :) Čudoviti sta.

Janja pravi ...

Super sta, barčica se mi še posebej dopade.
Lepo si se spopadla s to belino :)) in zmagala. Lp

Mojca pravi ...

čeprav sem navdušena nad stilom, ki ga sicer uporabljaš, sem tudi ob tehle lepotičkah kar okol padla. prelepo. resnično.

Helena pravi ...

Jeee, bi se kar za kak dan preselila nekam na toplo, da me vroč pesek pregreje do kosti in sonce malo obarva bledico na obrazu :)
Čeprav ti čestitki nista čisto v tvojem običajnem slogu, sta prepoznavni z "made by Vladka" stilom. Se pravi - čudoviti!

HRANDICA pravi ...

In si zaplavala v modrino mimo vse zelene rumene, roza in še katere druge pastelne pomladne barve. Luštna ideja s kompletkom voščilnic.
Lep vikend ti želim in hvala za komentar, ki me je nasmejal :)♥

namo pravi ...

Itak da so čudovite :)

Andreja pravi ...

Kako sta čudoviti!!!
Kar sedla bi na barčico in zajadrala v neznano :-))

petrovka pravi ...

Karkoli narediš je čudovito.

Alenka pravi ...

Res je veliko beline, ampak so pa motivčki zelo, zelo obdelani. Ja, točno tako kot zna Vladka!Pa tako so lepi,...morje, vroče sonce,...oooohhhhhh!

Suzy pravi ...

Tudi tidve sta čudoviti. Kot vse ostale :)

Marna pravi ...

To je zate preprosto? Čudoviti sta!

Tanja E. pravi ...

Morje nam je pa res vsem en neizčrpen vir, mar ne? Čudovito sta ti uspeli, včasih je res izziv narediti kaj bolj "čistega" in tebi je to dokazljivo uspelo. Lepo je prejeti tako čestitko, kar tako... LP:)

VSE DOBRO pravi ...

Nadvse prija to tvoje žgečkanje po skominah po morju :o))) Čestitki sta krasni in če zaprem oči lahko slišim morje ...

VD

MarikaGabez pravi ...

Prekrasno!!!
Meni je ta stil zelo všeč.... prav paše nekaj čistih barv, večjih praznih ploskev....
In ti praviš preprosto. Meni se ne zdi tako.

Hali pravi ...

UAUUU... veter v jadra in naj nas ponese nekam, kjer bomo uživali in s eimeli lepo. Ja, vse premalo si pošiljamo voščilnice/čestitke ali kartice kar tako...a vendar je tako lepo odpreti poštni nabiralnik in odpirati kuverto!

čarovnička pravi ...

tvoje ... papirčkanje, je vedno neki oh in sploh .. zakon so ...:)))