torek, 15. marec 2011

Biljard miza in vožnja skozi življenje

Odraščala sem ob dveh bratih in mogoče je to bil vzrok, da sem se v preteklosti precej zanimala za športe. Ne v smislu izvajanja, ampak gledanja :))) Redno sem spremljala še takratno jugoslovansko košarkarsko ligo, rokomet, tenis, atletiko, z očetom hodila na oglede odbojkarskih tekem in se bila celo sposobna vstati sredi noči in gledati tekmo NBA. To je bilo, nekoč, pred davnimi časi :))) Potem so prišli drugi interesi. Je pa res, da še danes rada gledam predvsem atletiko. 

Z očetom sva občasno hodila k sosedu, ki je v kleti imel biljard in oba sanjala o tem, da bi ga imeli tudi v lastni kleti, ampak kakorkoli sva merila, prostor je bil premajhen. Tako so se začeli moji prvi biljard koraki. Naučila sem se toliko, da uspem premagati kakšnega moškega in sem dobila titulo 'prave babe', nikakor pa ni moje znanje primerno za kakšno tekmovanje :) Še zdaj tu in tam greva z mojim J-jem na partijo in rezultati so tesni, a na koncu vseeno izgubim :))
Z naročilom te čestitke, namenjene za nekoga, ki zelo rad igra biljard, se vračam k svojim ustvarjalnim koreninam. Delala sem jo z barvnim šeleshamerjem in škarjami, pa še s kakšno štanco, to je to. Nič uporabe raznih strašnih pripomočkov. Je bilo prav zabavno ponavljati vaje iz svojih začetkov. 
 Dve kugli, ena z 4 in ena z 0 kažeta na leta tistega, ki mu je čestitka namenjena in na njem je, da ju zadane direktno v luknjo.
Druga pa je sicer naročena z iste strani, vendar namenjena nekomu, ki ima v svojem življenju rad vožnjo, takšno in drugačno in zato simbolika vožnje kot vožnje skozi preostala leta v življenju.
Kadar končam moške čestitke, sem kar ponosna nase, saj so vedno znova posebni izziv.

Pazite nase in uživajte na sončku!

33 komentarjev:

Marna pravi ...

Nenormalno dobre ideje ... polne simbolike so tvoje voščilnice!
P.s.: pa tudi jaz imam dva brata. ;)

HRANDICA pravi ...

Moške so pa res pravi izziv! Tako, kot moška darila. Tebi je uspelo. Tako kot vedno!
Objemček!

Andreja pravi ...

In imaš razlog da si lahko ponosna. Biljard miza je fenomenalna, avtek pa itak☺ Vedno znaš zadeti tisto pravo bistvo.

Jana pravi ...

In vedno znova ti uspe! O biljardu nimam pojma, ampak čestitka je res huda. Avto je čudovit in najbolj mi je všeč napis Birthday boy.

Tina pravi ...

Joj, prva me je pa res takoj spomnila na tvoje prve izdelke. Krasna biljard miza in spodnja mi je tudi zelo všeč. Res je izziv delati moške čestitke in ful lepo ti je uspelo.

Mojca pravi ...

kakšne svetovne ideje! in kako izvedene! perfektno, ni kaj. že sama čestitka je darilo.

helena pravi ...

Fenomenalno dobre ideje, tako biljard kot avtomobilčki. Super, ni kaj.

Janja pravi ...

Zelo lepo. Prva tudi mene spominja na tvoje začetke. Druga mi je izredno lepa. Lp

Suzana pravi ...

Obe sta čudoviti! Tebi verjetno nobena tematika ne povzroča težav. Vedno imaš na zalogi kopico dobrih idej!

Helena pravi ...

Moške voščilnice so res pravi izziv in obe sta ti maksimalno uspeli. Ideja z biljardno mizo je super, avti pa tako vedno "zažgejo" :)

Andreja pravi ...

Čudovito, biljardna miza je fenomenalna in ja, res si zopet stara Ti :-))
Tudi druga z avtomobilčki je carska!
Mi smo se kopali v oblakih :-))

Renata pravi ...

Hja, miza za biljard v lastni kleti je menda v sanjah vseh možakarjev :-) Tudi moj J. je nekaj sanjal o njej, a bo na koncu hiša kar brez kleti ... Sicer pa je čestitka super!!!

Suzy pravi ...

Iz vsake voščilnice narediš pravo remek delo. Wow.

namo pravi ...

Waw super ideja:):):)

namo pravi ...

In seveda izvedba:):):)

Simona pravi ...

Ponovni dve super ideji in dve super izvedbi.

Alenka pravi ...

Megastično!!!!! Ja, to je prava beseda:):):)

Mil pravi ...

Izdelek je krasen, a me je danes pritegnila tvoja športna izpoved. Veliko imava skupnega, atletika je bila v mladosti moj šport, skakala sem v višino in imele uspehe na državni - jugo sceni. Danes pa gledam vse - tudi boks. Da ponoči vstanem, pa poskrbi budilka.

Maja pravi ...

Fenomenalni sta!

Creatissimo pravi ...

No, jaz pa nikoli nisem razumela športa... - no, gledanja športa. Če že, potem se je treba s športom ukvarjati, ne pa ga gledati, mi je govorila in mi še pravi moja domača logika. Gledanje mi je dolgočasno in sploh ne tako vznemirljivo kot ga doživljajo nekateri (sploh kakšni TV komentatorji).
Tvoji izdelki pa so, kot vedno, pisani na kožo in s tistim starinskim (rjavkastim) pridihom, da bi jih takoj posvojila.

flo pravi ...

o mati mmila. Ne vem katera mi je bolj všeč. Dodelani pa u nula vsaka posebej

AllyRose pravi ...

Obe sta fantastični in primerni za praktično vse moške v moji družini. Šport, pa avti... ;) Če dodaš še kakšno čestitko z računalnikom imaš vse. :)

moi pravi ...

Ha, kar biljard mizo bo dobil? ;)Super izdelana in full forasta ;)
Pa tudi tista z avti ni od muh. Te za moške so res same zase izziv.

mimoza pravi ...

Vau!!! Zopet perfektno narejeno, polno simbolike, čisto tvoje! Zelo sta mi všeč!!!

Jana pravi ...

Kot ponavadi di zadela v polno. Neverjetna in nikoli prej videna - čudovita!!!!!!!

Goga pravi ...

Marička, ti pa znaš. Ker o biljardu res nimam pojma (Nisem prava baba ???), mi je samo zato majčkeno bolj všeč avtek. Ne, ne obe sta čusoviti, čisto tvoji.........

Vladuška pravi ...

Veš da si tudi ti Lili prava baba :))), ampak na kakšnem drugem področju. Ta prava baba ima seveda nujno zelo pozitiven pomen, tako kot pravi ded in to v najboljšem pomenu besede :)))

VSE DOBRO pravi ...

Krasni sta obe in res neverjetno domišljijo imaš ... sploh ta z avtki je tako domiselna - kapo dol res si prava baba :o)))

Tanja E. pravi ...

O Vladka spet dve prečudoviti čestitki, pisani na kožo prejemnikoma, je lahko kakšno lepše darilo? Obe sta izdelani prelepo, s totalnim občutkom za barve, razmerja, vsebino, superca! LP:)

Škorčica pravi ...

Tvoje voščilnice so res lepe in polne simbolike, tokrat pa mi je še posebej zaigralo srce, saj sem z biljardom praktično zrasla.

Narejen je po očijevih načrtih, prav tak "tazaresen". Takrat sem bila še predšolska in so pri mizarju naročili posebni palici za naju s sestro - pomanjšani verziji, he, saj sva komaj videli na mizo. Kakšni lepi spomini! Koliko smo preigrali, z babi vred, ki je prav "razturala". :)
Zdaj ga igramo le še poredko - ko priredimo kakšen vsedružinski turnir. :)
Res si mi polepšala dan! Moram kdaj naraditi kakšno objavo na to temo! :)

Lep pozdrav in navijam, da ti ga uspe kdaj tudi premagat! :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Ej, Vladka ponovno kapo dol!!!Biljard miza v bistvu enostavna in vendarle hudo izjemna, prav tvoja, in samo tvoja ;)
avtički so tdui zakon!
šport- hja, najbrž je res zanimivo rasti ob bratih.sama sem igrala odbojko, atletika mi je tudi kar šla-doma, tekmovala pa nisem.haha, tekmovala pa sem v košarki, ker sem bila majhna, a strupena, dobro sem kradla žogo.skoraj sem pozabila, ker je to že taaakooo daleč nazaj. kot otrok pa nisem zamujala hokeja. najbrž je bilo krivo,da sem rasla v Skandinaviji.

Andreja M. pravi ...

O kakšne dobre ideje ! Super .
Tole z biljardom mi je znano. Sem tudi sama imela obdobje biljardirana in strašne želje po mizi v kleti. Hmm si me zdaj spomnila , morda pa še ni prepozno. :) :) :)

MarikaGabez pravi ...

Ko že mislim, da sem videla že vse .... Ti spet presenetiš. Tale ideja z biljardom je..... noro dobra. Me je spomnila, ko sem neki dan gledala, ko so mojstri ustvarjali torto ruleto .... čisto tako, da s eje tudi kolo vrtelo.