petek, 3. avgust 2012

Ko me inspirira...#4/ I'm inspired by...#4

Čestitka od Nichol Magouirk me je že na prvi pogled inspirirala z motivi rož in barvitostjo, ki jo premore, pa še ozadje pisave je dodalo svojo piko na i. Tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj jo uporabim kot inspiracijo na kakšni svoji čestitki. Na tem linku boste našle tudi video njene izdelave, tukaj pa sta Tinin in moj izdelek, ki obdajata svojo inspiracijo na sredini:

The card in the middle, made by Nichol Magouirk is this month inspiration for Tina and me, and I'm the host. The first time I saw this card, I was amazed by it and it was just matter of time, when I will use it like my inspiration. Here you can see, how Nichol made it. 

On the left side is my card and on the right side is Tina's really great card. You have 14 days to participate to the challenge and get the prize which you can see at the end of this post. All you have to do is, that you make card or LO or something else based on Nichol's card. I have included inlinkz button at the end of the post that you can add link to your project. Have a great weekend.  
Sama sem za motiv izbrala mak, ki s svojo rdečo barvo izraža samozavest in moč, ki je ni mogoče prezreti na travniku ali polju in tudi na čestitki jasno zavzema svoj položaj. Eno fotografijo sem naredila na soncu, kjer se še najbolje vidi perlasti odsev, ki sem ga dosegla tako, da sem Perfect pearl prah dodala v vodo in poškropila po čestitki.
Rdeča je tako barva krvi kot ljubezni, zato ni nič čudnega, da rdeči cvetovi maka nosijo podobo ljubezenskega ognja na eni strani in prelite krvi na drugi. V Egiptu je cvet veljal za zelo priljubljeno ljubezensko cvetlico. Šopke maka ali posušenih glavic naj bi zaljubljenci podarjali svojim izbrankam.
V krščanstvu pa barva cvetja spominja na svežo kri oz. na Kristusovo kri, kar skupaj s pšeničnim klasjem, kot simbolom Kristusovega telesa, predstavlja misterij evharistije. Oblika spodnjih venčnih listov v podobi križa pa predstavlja Kristusov pasijon. Simbolike je še več in o tem si lahko preberete tukaj, od koder sem tudi sama črpala besedilo.
Če se čutite nagovorjene, vas vabim, da se pridružite. Imate 14 dni časa in tokrat sem sama gostitelj. Vse kar morate narediti je, da izdelate svoj izdelek na podlagi Nichol-ine čestitke, ki je inspiracija tega meseca, izdelek nekje objavite, ali na blogu ali v kakšnem spletnem albumu in se vrnete na ta post ter kliknete na gumb na koncu objave in se prijavite na izziv. Podarjam pa tole nagradico, kvačkan prstan in nekaj mini tag-ov:
Ne prezrite krasnega Tininega izdelka, kjer je združila zelo lepe odtise peresa in ozadja iz teksta. 

Želim vam čudovit, razposajen in vesel vikend.

9 komentarjev:

Mojca pravi ...

OOhhh res sta naredili lepi čestitki...če se česa domislim sigurno sodelujem. LP

Marina pravi ...

Vladka.... Joj kako enkratna=) In tudi vem zakaj te je Nicholina čestitka tako prevzela... Tudi mene so vse tri in se bom prav potrudila, da najdem čas in ustvarim voščilnico, ki me asociira na zgornje tri=) Do takrat pa se imej super lepo=) Pappa

moi pravi ...

Vse 3 so krasne. Upam, da me ujame navdih, da se vama ridružim, po dopustu sem padla čisto ven :)

Ana K. pravi ...

Kaj naj pa še povem...ti si majstrica,...Tina je majstrica...običajno sta vajini voščilnici itak boljši od originala... Vladka tebe je užitek "brat"..vedno narediš objavo zanimivo, pa naj bo kri, ljubezen, ali kaj drugega.

Helena pravi ...

Zopet vse "štima": izdelek, opis in predstavitev voščilnice na čudovitih fotkah. Zanimiv izziv in mislim, da si bom vzela čas, da še mene navdihne.

Klara pravi ...

Se strinjam z Ano. Res sta vajini voščilnici boljši kot original. Ampak, kot sem že Tini napisala, izziv je zanimiv in upam, da mi ga bo uspelo narediti. :))

Andreja pravi ...

Zelo mi je všeč tvoja verzija :-))

Metuljčica pravi ...

Tole je enkratno, čisto vse verzije so mi všeč.

Tina pravi ...

Krasno si uporabila make ob robu in zelenega metulja - njegova barva mi je naravnost mega. Krasna voščilnica.