torek, 30. oktober 2018

Avto z darili na "art journal" ozadju


Čeprav zunaj jesen veselo meša svoje barve, pa je za nas ustvarjalke to hkrati že čas, ko se začnemo spogledovati s koncem leta in z izdelovanjem tovrstnih voščilnic ter daril. Tako sem izdelala eno dokaj preprosto praznično voščilnico. Njen nazahtevnejši del je pravzaprav sestavljanje izreza, kar pa je hkrati tudi zabavno. Mene namreč vedno znova navduši, kako lepo vedno izpadejo izrezi od CottageCutz. Poleg tega sem ji dodala še nekaj "art journal" pridiha na način, da sem ozadje obdelala z vodenimi barvicami in ga poštempljala z različnimi napisi.


Vse skupaj sem začela tako, da sem iz akvarelnega papirja izrezala sam avto in vse dele pobarvala z akvarelnimi barvami. Pri tem sem uporabila različne odtenke akvarelnih barv JSC, ki so meni zelo ljube saj so zelo pigmentne, kar sem še posebej lepo vidi na avtomobilu, ki sem ga pobarvala z Scarlet odtenkom.


Da so izrezi dobili nekaj globine, sem jih ob robovih še dodatno posenčila z distress inki:


Avto sem nato sestavila in s tekočim lepilom zalepila vse dele. Naslednji korak je ozadje. Le-tega sem izdelala tako, da sem iz akvarelnega papirja izrezala kvadrat v velikosti 12,5 x 12,5 cm. Ozadje sem pošteno namočila z vodo in nato "nemarno" prebarvala s svetlo modrim distress inkom. 


Ko se je ozadje posušilo, sem s čopičem pokapljala nekaj modrih kapljic (enaka barva kot sem z njo barvala ozadje) in še nekaj belih, ki sem jih dobila z mešanjem bele tempere in vode. 


V naslednjem koraku sem odštempljala več štampiljk iz Artovega novega seta božičnih štampiljk. Pri tem sem uporabila sivi distress ink, saj namenoma nisem želela povsem čistih odtisov. Poleg tega sem uporabila tako imenovano drugo generacijo odtisa. To pomeni, da sem štampiljko najprej odtisnila na odpadni kos papirja in šele nato na ozadje. S tem barva odtisa več ni tako intenzivna. Poleg tega sem iz koščka akvarelnega papirja s škarjami izrezala še zasneženi hrib.


Nato sem vse skupaj zalepila na osnovo iz foto kartona, velikosti 15 x 15 cm. Še pred tem, pa sem kvadratu za ozadje natrgala robove. pri tem sem si pomagala s posebnim strgalom za papir. Avto sem zalepila s 3D lepilnimi blazinicami. Na zasneženi hrib sem odtisnila še napis "srečno". Za piko na i, pa sem nekaj belih kapljic nakapljala še za konec, da zgleda, da avto vozi skozi zasneženo pokrajino.


Želim vam en čudovit dan in se beremo kmalu znova! Me pa danes najdete tudi na Beadsi blogu.

P.S. In ne pozabite na Malo šolo prazničnega ustvarjanja. Že včeraj je Tina prikazala izdelavo tresočke, že danes pa vas razveseljuje z novim videom in z novo tresočko


Nova učna ura bo znova na sporedu v petek na mojem blogu. Vabljeni!



8 komentarjev:

Goga pravi ...

Čudovito. Ti si res kraljica cottage šablon in mislim, da jih prav ti uporabiš najlepše na svetu.
Avtek je krasen in ozadje tudi. Moji možgančki že delajo, bog vedi kako bi bilo, če bi prek napisa posula še malo bleščič??

Ne-Ja pravi ...

Občudujem tvoje barvanje in "folsanje" ozadja. Tebi to uspe s tako lahkoto... :) Fantastična voščilnica in avto res poka po šivih od vseh teh daril - je skoraj kot božičkova vreča :)

oldpunca pravi ...

Meni pa je tvoja voščilnica tako zelo všeč, da sem čisto očarana nad njo. :-) Avto je fantastično senčen in zgleda, kot da se pelje skozi zasneženo pokrajino. Ozadje je sanjsko lepo.

Zvonka pravi ...

Vse na voščilnici je super, pa naj bo avto z darili ali ozadje.

moi pravi ...

Krasno ozadje in avto živih barv tako lepo pride do izraza. Noro kaj narediš iz te CC šablon.

Helena pravi ...

Ja, tudi jaz pogrešam več tvojih voščilnic s SC šablonami :) Vedno me prevzameš, kaj narediš z njimi.
Všeč mi je tista fotka, kjer pokažeš, kako pobarvaš vse delčke, ko so še "ujeti" v podlago :)
Tudi ozadje je nekaj posebnega. Res zelo lepa voščilnica.

*Urška* pravi ...

Kot prvo sem se nasmejala,ko sem prebrala preprosto voščilnico.Meni se namreč prav nič preprosta ne zdi.V njej je toooliko enih detajlov in lahko ti samo čestitam za vrhunsko izdelavo.
In kot je že Helena napisala...tudi sama pogrešam tvoje voščilnice z CC šablonami.

Janja pravi ...

Lahko napišem samo popolno. Lp