torek, 28. julij 2020

Veliki metulj z nekaj zelenja

Verjetno poznate občutek, ko se razveselite novih ustvarjalnih pripomočkov, ko pa se odločite, da jih boste dejansko uporabili pa naenkrat več ne veste kaj bi. Meni se celo večkrat zgodi, da imam že ob nakupu idejo za samo voščilnico, ko pa dobim pripomoček, pa na to pozabim, ali pa se mi ideja ne zdi več dobra :) Morda vam današnji nasvet pride prav ravno v takšnih trenutkih. 


Torej, kar sama rada naredim s šablonami, sploh kadar imajo veliko različnih delov je to, da vse oblike izrežem iz ostankov papirja, največkrat kar iz belega. Tako sploh vidim, kako dejansko izgleda izrez in kako velik je. To sem storila tudi s temi novimi šablonami v moji zbirki. Sploh me je zbegala ta z etno vzorci, saj ima ogromno delčkov. Ampak prav to ji daje poseben čar, saj je izreze možno uporabiti na različne načine. 


Ko sem imela vse izrezano, sem pogledala katere izreze bi lahko skombinirala. Takoj sem vedela, da bom uporabila metulja, saj me pritegnila njegova troplastnost. Nato sem se odločila za okrasni kvadrat iz seta šablon z etno vzorci in želela sem dodati še nekaj zelenih vejic, ki sem jih vzela iz seta šablon Pomladna stebla


Ko sem torej vedela katere izreze bom uporabila, sem jih izrezala še enkrat. Prvotne pa pospravila v mini vrečke in jih nato spravila skupaj s samimi šablonami, da jih lahko uporabim znova naslednjič za kakšno drugo kombinacijo. Nato se je vse skupaj hitro odvilo. Pripravila sem si osnovo za voščilnico in naravnega kartona, iz katerega sem si izrezala tudi okrasni pravokotnik. Iz belega foto kartona in iz moos pene sem izrezala, s pomočjo iste šablone, odprtino za pravokotnik. Vejici sem pobarvala z dvema odtenkoma alkoholnih markerjev.


Preden sem vse zalepila, sem odtisnila še napis Vse najboljše v spodnji desni rob voščilnice. In tako sem znova zaključila v meni tako ljubi barvni kombinaciji. 


Želim vam čudovit dan.
Objavo pa najdete tudi na Beadsi blogu.


torek, 14. julij 2020

Rdeče mix media srce

Začela bom tam, kjer sem nazadnje končala in sicer sem že v prejšnji objavi pokazala 3D izdelano rdeče srce in obljubila, da vam v novi objavi pokažem, kaj sem z njim naredila. In končno svojo obljubo tudi izpolnjujem - tukaj je moj končni izdelek:


Po tem, ko sem izdelala srce, po eneakem postopku, kot sem ga opisala v predhodnji objavi, sem se lotila izdelave ozadja. Uporabila sem beli mix media papir in iz njega izrezala: pravokotnik velikosti, ki paše v moj okvir, manjši pravokotnik in še enega, ki sem ga izrezala s pomočjo šablone in ima obliko znamke.


V naslednjem koraku sem uporabila zabavno plastično šablono iz črk in s pomočjo paste in lopatice vzorec nanesla na pravokotnik, izrezan s pomočjo šablone iz prejšnjega koraka.


Medtem ko se je pasta sušila, sem sredinski pravokotnik ob robu pobarvala s patino, ki sem jo uporabila tudi na samem 3D srcu. Glede na to, da bom nanj nalepila pravokotnik obdelan s pasto in šablono, ni potrebe, da pobarvam več kot rob, saj se ostalo ne bo videlo.


Ko se je pasta posušila, sem posprejala površino z rjavim in rdečim sprejem in nato povrhu "malomarno" dodala še malo patine.


Zelo nežno sem s čopičem nanesla nekaj patine še na največji pravokotnik. Za konec pa sem s pomočjo gobice nanesla še malo bele tempere na površino obdelano s pomočjo paste.


Pripravila sem si še napis, ki sem ga izdelala s pomočjo šablon črk. Glede na to, da so črke manjše, je potrebno malo več potrpežljivosti, ampak se splača. Delo si lahko v prvi vrsti olajšamo tako, da šablone zložimo po vrsti na magnetno podlago in jih imamo tako shranjene. Tako veliko lažje izberemo vse potrebne črke. Poleg tega mi je zelo všeč to, da set teh šablon vsebuje več posameznih črk, kar omogoča, da lahko sestavimo in izrežemo več besed hkrati. Jaz sem si besede najprej sestavila, nato pa na hrbtni strani zalepila na lepilni trak. Tako sem vse skupaj postavila na papir in izrezala. Na koncu pa črke zalepila v besede na črn kartonček. Še ena informacija: za kljukico črke Š sem uporabila šablono ? in odreza iz njega  kljukico.

Na koncu sem izrazala še "utrip srca" in ker nisem potrebovala celega izreza oz. mi je bil predolg, sem na sredini odrezala besedo "love".


Nato pa je sledil še zadnji korak, ko sem vse skupaj zalepila. In sicer sem zalepila pravokotnike po velikosti enega na drugega. Zadnjega sem podložila z moos peno, da je malo višji. Na vrhu sem zalepila prikaz utripanja srca in srce. Na spodnji del pa še napis, ki sem ga malo  podložila z dodatnim papirjem, da je ta malo višji. Končni izdelek sem postavila še v okvir.



Želim vam čudovit dan!
Objavo pa si lahko pogledate tudi na Beadsi blogu.