sreda, 17. junij 2020

Mix Media srca

Tokrat sem s prsti lepo zabredla med barve in moje roke so bile kot vesela paleta po končanem delu. Tudi to je del ustvarjanja, kajne? In tako je vse skupaj na koncu izpadlo.


Vse se je začelo z barvnimi spreji, bolj konkretno z dvema odtenkoma modre in enim rjavim. Pošteno sem posprejala mix media papir, pri čemer sem uporabila blok mix media papirja.


Ko se je vse skupaj posušilo (kar sem pospešila z grelno pištolo), sem izrezala 2 veliki in 2 manjši srci s pomočjo šablon geometrijsko srce.


V naslednjem koraku sem jih nato sestavila. Najlažje je to storiti tako, da prepognete po vseh nakazanih utorih in potem se bolj kot ne samo sestavi skupaj. Nekaj lepila nanesete na posamezne zavihke in vse skupaj zalepite. Najbolje je uporabiti tekoče lepilo, ker vam omogoča še nekaj premikanja in na koncu bolje prime. Sploh, ker je papir prekrit z barvo. Dodatno sem nato še robove pobrusila z brusnim papirjem.


Nato pa sem uporabila zlato patino in suh čopič ter predvsem po robovih nanesla le-to.


Odločila sem se, da veliki srci na hrbtni strani zalepim skupaj, da dobim obesek. Še pred tem, pa sem s pomočjo dvostrankega lepilnega traku, zalepila na hrbtno stran enega vrvico.Za manjši srci sem se odločila, da ju uporabim na tagih, ki sem si jih izdelala sama tako, da sem izrezala kartončke in sicer 4x iz foto kartona in 2x iz bele moos gume. 2 kartončka sem nato deloma prekrila s dekorativno pasto, pri čemer sem uporabila plastično šablono in lopatko. Ko se je pasta posušila sem nanesla tudi tukaj nekaj patine s suhim čopičem. Na enega več in na drugega manj. Na tistem, kjer je bilo patine več, sem s suho  gobico nanesla čez malo bele tempere.


Preostalo mi je še, da sestavim tage v sendvič in sicer tako, da je izrez iz pene med dvema papirnatima. Na vrhu sem izrezala luknjico, da sem skozi speljala vrvico. Za napis pa sem uporabila kar nalepko, ki sem jo zalepila najprej na foto karton, da je vse skupaj bolj trdno in nato še na tag.


Za konec še ena fotografija obeh dokončanih tag-ov.


Čisto za konec pa še ena varianta, kjer sem namesto modrrih sprejev, uporabila rdečega v kombinaciji z rjavim. Kako pa sem tega uporabila, pa vam pokažem kmalu.


Privoščite si poigravanje z barvami in uživajte v ustvarjanju.
Objavo in materiale pa najdete na Beadsi blogu in v Bead.si trgovini.

5 komentarjev:

Helena pravi ...

Ustvarjalno poigravanje z barvami, patino in teksturnim ozadjem. Zelo umetniški tagi.

OLga pravi ...

Lep pozdrav Vladuška!OLga

Ne-Ja pravi ...

Fantastično si se poigrala s srki in ozadji. OH, AH, in spoloh so tile tovji tagi in obesek. Me rpav zanima kaj bo nastalo iz rdeče-rjavega srčka...

oldpunca pravi ...

Fantastično si nasprejala ozadja in nam pokazala same super ideje in izdelke. Umazani prsti so pa stranski produkt ustvarjanja. :-)

Goga pravi ...

Do tvoje objave sem bila trdno prepričana, da inki niso zame. Ampak tale srca so me prepričala, da je vredno umazati prste.
Lp