sreda, 17. november 2010

Preprosto - božično-novoletne čestitke - bunkice

Ko sem začela svoj letošnji spopad z božično-novoletnimi čestitkami, sem se najprel lotila formata 10x10. Pa na koncu pristala pri raznih oblikah, samo 10x10 sem opustila :) Spopad pravim zato, ker sem se tako veselila trenutka, ko bom začela s to vrsto čestitk in ko je ta končno nastopil, sem se kar nekaj borila z oblikami, dodatki in postavitvijo. Želela sem namreč ustvariti nekaj preprostega, za serijsko izdelavo in hkrati nekaj kar vseeno ne bo vsakdanje.

Borbe in spopadi so trajali kar nekaj časa, z občasnimi pavzami in v moji glavi je bila prava vojna. Meči so se kresali, papirčki so leteli na vse strani, krvi pa hvala Bogu ni bilo :) Na koncu sem si izbojevala raznolike oblike in čestitko, ki je hkrati novoletni okrasek - lahko za novoletno jelko, ali pa obešen kjerkoli drugje. Vse čestitke imajo tako pripadajoče vrvice.  Format teh čestitk je manjši. Ideja je bila namreč ta, da večina ljudi itak napiše samo Srečno in zdravo Novo leto in zato pač ne potrebujejo A5 format, da bi to napisali :) Pa še manj možnosti je, da bi čestitka romala v koš.
Se tudi vam dogaja, da bi kdaj napisala na čestitko: če jo imate namen vreči v smeti, jo prosim pošljite nazaj :)))) Pa to ne zato, ker bi imela svoje čestitke za grde, ampak zato, ker nekateri pač ne cenijo takih stvari.

Skratka, v današnji objavi so na vrsti najbolj klasične - bunkice, predstavljam vam 3 primerke. Je pa z raznolikimi oblikami letos začela že Namo, prav tako pa kasneje tudi Mimoza.
Ena z nogavičkami:
Ena z rokavičkami:
In še ena s smrekico:
Da pa ne bodo na smreki samo bunkice, pridejo naslednjič na vrsto še žekeljčki in nato rokavičke in nazadnje še zvončki. So že poslikane, ampak zaenkrat še drugim očem skrite :) Ampak kmalu, res kmalu....

23 komentarjev:

moi pravi ...

Si me nasmejala s tistim zapisom, samo kar je res, je res. Take domače izdelave pri meni romajo v posebno škatlo in ne v koš ;)
Bunkice pa so tako lepo raznolike in naša smrečka bo presrečna, ko jih boš z žakeljčki in rokavičkami in zvončki prinesla sem.
Saj je vse to zame, ne?
:)-
Ptičja hišica v ozadju je krasna in tvoje fotke še krasnejše.
Komaj čakam nadaljevanja ;)

Tadeja pravi ...

Zelo lepe in originalne čestitke! Tista z rukavičkami mi je najbolj všeč! :)

Marna pravi ...

Ob vsem ti dajem prav! In meni so te male luštne bunkice zelo všeč!

Andreja pravi ...

Bunkice, bunkice, ... Čudovite si naredila, sicer pa je bilo za pričakovati nekaj posebnega. Komaj čakam rokavičke, žakeljčke, ...
In verjamem, da se tvoje misli o idejah ne morejo z lahkoto zediniti, kaj bi bilo pravo na vrsti :-))

Maja pravi ...

Čudovite bunkice si naredila, kot nalašč za popestritev smrekce. Tisti napis bi pa jaz v drobnem tisku kar dodala, za vsak slučaj, ker bi bilo res vsake škoda. Komaj čakam, da pokažeš še ostalo!

Helena pravi ...

Joj, Vladka, tvoja skrinja idej res nima dna :) Tako super ideja za novoletne čestitke. Mislim, da tele ne bodo romale v koš, ko bodo prišle do naslovnikov.
Komaj čakam nadaljevanje.

HRANDICA pravi ...

Fino si se domislila tovrstnih voščilnic in čisto verjamem ti, da je bila to prava kreativna vojna možganov.
Pri čestitkah je pa res tako, da moraš vedet komu kaj pošlješ, podobno kot z doma narejenimi darili. So pa redki tisti, ki bi hranili ročno izdelane voščilnice (mimogrede-jaz jih, že zaradi inspiracije:). Ko prazniki minejo, mine tudi čas razstavljenih voščilnic, Žal.
Mislim, da bodo te tvoje za več let in lepo shranjene v obloženi škatli z okraski za smrečico.
Objemček s severa.

Janja pravi ...

Zelo se mi dopadejo. Čestitke, ki so hkrati še novoletni okraski. Odlično.
Prav nestrpno pričakujem nadaljevanje :).

namo pravi ...

Čudovite so,zelo všečne barve in dizajn:)

Suzy pravi ...

Originalne ideje. Fantastična izveda. Vojni navkljub :P

Marjanne pravi ...

this looks so wondeful!

Hali pravi ...

Luštne, malo nostalgične.Take se sigurno ne vržejo v smeti :-)

Andreja pravi ...

Ja prav luštne so. Zelo všečne. Jaz se še borim sploh z idejo da bi jih začela delati. Kupim kakšno dodatno uro v dnevu, če ima katera še kaj fraj ☺

MarikaGabez pravi ...

Prav originalne so... čisto tvoje.
A veš, da so pri meni tud rokavičke na mizi .....? :) Pa nogavičke....

Všeč mi je tusi velikost, ki si jo izbrala. Sama nisem pristaš prav velikega in sedaj,ko moram narediti eno ala mali zvezek, se sploh ne spravim k delu.

Jana pravi ...

Zelo, zelo kjut! Všeč mi je tudi njena večnamenskost. Mogoče bi lahko še naredila kakšne manjše za imena na darilih.

Čestitk se pa res ne meče v smeti! Tisti, ki jih, naj se mu ne izpolni nobena lepa želje, ki je bila napisana na njih. :)

Tiara pravi ...

Čarobno lepe bunkice si naredila in tole zame niso niti malo preproste čestitke. Krasne so.

flo pravi ...

o za crknt. A ti si se tudi bunkice spravla delat???? Krasne so, ena lepša od druge.

Nena pravi ...

no vidim da je letos IN izdelava voščilnic-okraskov. bi lahko ustanovile društvo :)
jaz sem že lani razmišljala v to smer ampak nisem imela vseh pripomočkov (sizzix, nestiji...)
letos ko to imam sem se pa vrgla v "proizvodnjo"

Janja pravi ...

Čudovite bunkice so nastale! :)

Creatissimo pravi ...

Tudi jaz sem že dobila bunkico - voščilnico pred leti in je še vedno v arhivu naj voščilnic. Ah, drugače pa, kot da bi brala moje misli... Eni res gledajo na voščilnice kot na 'papir'. Krasne barvne kombinacije si ubrala - lepo se ujemajo med sabo, pa tudi kot samostojne so fajn. Še veliko ustvarjalne zagnanosti v naprej!

VSE DOBRO pravi ...

Andreja je zapisala "kupim še kakšno dodatno uro v dnevu" :o))) Ko zveste, kje je ta trgovina še meni izdajte to skrivnost - jaz bi jih kupila kar nekaj :o)))

Čestitke so krasne in še uprabnost mi je nadvse všeč, kajti jelka samo iz takšnih okrskov bi bila prav posebna - sicer ne poznam veliko ljudi, ki bi mi poslali takšno čestitko - okrasek in da bi posledično s tem lahko imela na jelki veliko teh okraskov, tako, da bom ponižno tiho čakala na tvojega in še kakšnega od Moi :o)))

Dekleta super ste, jaz še čakam, da me okuži kak "zimski ustvarjalni" virus, se pa bojim, da me zadel pozno in ko me bo so podočnjaki zagotovoljeni :o)))

Vladuška pravi ...

Ja, tudi jaz kupim, takoj! Pa zraven še malo energije, da še zdržim te dodatne ure. Spet je namreč čas, ko se spravljam počasi k zimskemu spanju :)

Jana, hvala za idejo, super si. Je že nekaj časa na moji mizi, samo nisem še uspela vsega pripravit.

BojaMoja pravi ...

Krasne bunkice ♥ ♥ ♥ tokrat je moja favoritka smrekica :))