nedelja, 14. november 2010

Preobleka za knjigo / New dress for the book

Obstaja čas za Prevzetnost in pristranost in obstaja čas za vse ostalo :) Za marsikatero ustvarjalko je v tej knjigi/filmu/nadaljevanki toliko inspiracije, da bi lahko samo na osnovi tega dela verjetno ustvarjala celo leto. Mene lahko kar mirne duše prišteje med te. Prav zato sem glasovala za ta film oz. nadaljevanko ob 100 izzivu pri Cinema Saturday Creative Challenge in zmagal je. Le zakaj? :)

There is time for Pride and Prejudice and there is a time for everything else :) We voted and we won! So ladies and gentleman, we are proud to present the 100th Cinema Saturday Creative Challenge with the one and only Pride and Prejudice :))
Glede na to, da ima moja izdaja knjige precej dolgočasno platnico, kar je verjetno posledica tudi tega, da je izšla leta 1969, sem se odločila, da ji dam novo preobleko. To je v glavnem ves material, ki sem ga ob tem uporabila:

My version of the book is from the year 1969 and has a really boring cover page, so I decided to make the new dress for it. Here is the most material that I used:
Tako pa izgleda platnica sedaj:

This is the new dress on the front side:

Pri izzivu želijo, da napišeno kaj naj se je inspiriralo poleg tega, da uporabimo tudi čipko. Pravzaprav me je inspiriralo več stvari: kot prvo sigurno ljubezen, o tem je v bistvu govora celi čas in zato srce; potem so to pisma, ki si jih neprestano pošiljajo in zatorej stara pisava:

What inspired me? First of all it is love of course, that is why I made this heart from the fabric. Then there are all those letters in the movie, so I use the stamp with the old handwriting and a bit of lace of course:
Tretja zadeva so rože, ki jih nabirajo, sušijo, razporejajo v vazah... Sama sem iz vejice naredila venec in ga obogatila z resjem:

The third thing are the flowers, I think that there is a lot of them in the movie. So I made this wreath and put a little heather on it:
Četrta inspiracija je scena, ko pridirja Darcyjeva teta in na Elizabetho vsuje polno žalitev. Vmes se podata na dvorišče, ki ga krasi ta prekrasen obok...

The fourth thing is the powerfull scene, when Elizabeth must defended herself against the Darcy's aunt. Do you remember this scene? Of course you do, because it is really full of the hard words and the moment of the truth for the Elizabeth. Here is the moment where they went to the backyard. I just love this arch...

...in tako sem se lotila oboka in ga postavila na zadnjo stran knjige: 

...so I made it on the back side of the book:
Še ena fotografija oboka: 

One more photo of the arch:
Ni dvoma, bilo mi je v veliko veselje to delati in ja, knjiga se še vedno lahko bere:) Želim vam lep skok v nov teden!

There is no doubt, I have a great time doing it! Have a great and romantic week!

28 komentarjev:

Čarobna hišica pravi ...

wow ... kako hudo zgleda nova oblekca knjige ... tudi jaz bi imela tako planico za to knjigo ... hmmmmmmmm ja samo prej bi mogla knjigo sploh imet ... hehhehehhe ... ni vrag, da je ne bom nekoč tudi imela ... ;o)

Marna pravi ...

Opa, to pa je projekt, ki mi je zelo všeč! Kapo dol. Spet!

Renata pravi ...

Super krasna preobleka! Prva stran prav spominja na začetno špico nadaljevanke in še vhod na tisti vrt ... se mi je kar odvrtel prizor pred očmi z zoprno lady Catherine de Bourgh :-) ... aja, pa knjigo imam itak na nočni omarici ...

namo pravi ...

Dober si ti to spedenala,:)čeprav ti moram priznat da men ta knjiga niti ni tok všeč.

Janja pravi ...

Čudovito, prekrasne male podrobnosti.
Sedaj bo knjiga tudi v okras, ne samo v veselje.
Pozdrav

Creatissimo pravi ...

Lepo si strnila izseke knjige na novi naslovnici. Držim pesti, da zmagaš na izzivu!

NinaB pravi ...

It was such a pleasure to meet you yesterday. I am so impressed with your works of art. You should be teaching me. :-)

MarikaGabez pravi ...

Velik projekt si izpeljala in knjiga je sedaj čudovita.

Helena pravi ...

Zdaj ima knjiga tako lepo preobleko, da je kar za dekorativni izdelek v domu.
Morala sem dobro pregledati oblekco, da sem videla, kje si uporabila ono štampiljko levo zgoraj. Ker mi je takooo lepa :)

Vladka pravi ...

Čudovita preobleka za knjigo, zdaj jo boš verjetno še z večjim veseljem vzela v roke :)

moi pravi ...

Krasna preobleka in vidi se, da obožuješ knjigo, saj si dodala polno majhnih detailov in vse skupaj ovila z ljubeznijo.

Andreja pravi ...

Sploh ne vem kaj naj napišem, prečudovito. Še posebno ker imam sedaj ko sem tvoj izdelek še v živo videla, še toliko boljšo predstavo o kvaliteti in vseh izvrstno izdelanih detajlih. Res si mojstrica - moj poklon.

Jana pravi ...

Bi lahko imela svojo oddajo - Pimp up my book :) :) Krasna je.

Sonja pravi ...

Že takoj, ko vidim prvo fotografijo, točno vem, da je to tvoj blog. Knjiga je dobila čudovito preobleko in taka sodi nekam na poličko, kjer bo vidna. Nikakor ne v kak skrit kot ali v vrsto med druge.
Lepa, res lepa ♥

Hali pravi ...

Luštna preobleka, knjiga naj bo ves čas na očeh, noro, noro lepo je!

McCrafty /Klavdija pravi ...

Kkašne nore ideje, izvedba pa prekrasna!

HRANDICA pravi ...

Unikatna oblekica.
Knjiga je gotovo zadovoljna:))

Tanja E. pravi ...

Vladka vse pohvale za ta izdelek, tudi na izzivu je za moj okus daleč najlepši. Bravo!!!

Suzana pravi ...

Tvoji drobni detajli! Vedno narejeni z veliko mero potrpežljivosti in ljubezni. Tega jaz nisem zmožna, zato se vedno rada vračam k tebi, da se naužijem lepot, ki jih ustvariš.

Andreja pravi ...

Prečudovito!!!
Ne morem verjeti kako lepo si polepšala knjigo!
Obok je čudovit :-))

VSE DOBRO pravi ...

Ej ti ljuba knjižna vila, pa saj si čist neverjetna :o))) Jaz pa bom tako napisala, a si lahko jaz TVOJ izvod knjige v ljubki preoblekici izposodim? Pa ne samo zaradi knjige same, ampak tudi zaradi njenega posebnega izgleda :o))) Kaj praviš bi šlo?

Brooke S pravi ...

ABSOLUTELY BRILLIANT!!!! I {heart} your project... You found sooooo many elements of inspiration... I loved looking at all the pictures as your project developed... If you were like Sankari and I... We had such a hard time limiting our inspiration elements.. We could have a card a week based on this movie alone...

SOOO glad you joined us...
HUGS
BROOKE

Maja pravi ...

Tvojo kreacijo bi prepoznala med tisoči, ma kaj tisoči, sto tisoči! Čudovita je, starinska z dušo, vsebino, angleškim pridihom...
Tudi jaz sem ljubiteljica Prevzetnosti in pristranosti, Jane Austen na sploh. P in P pa mi je najljubša v obliki angleške nadaljevanke, kjer je Mr. Darcyja upodobil Collin Firth. Ni mu para...

Nicole pravi ...

How amazing. What a wonderful project you put together. I love all the inspiration pieces.

BojaMoja pravi ...

Še ena velika ljubiteljica prevzetnosti in pristranosti s Colinom Firthom sporoča, da je oblekica nadvse čudovita ♥ ♥ ♥

Alma7 pravi ...

What a great idea! Your design is so romantic!
Good luck!
Here's mine:
http://alma7challenges.blogspot.com/2010/11/pride-and-prejudice.html
Yael

Уранија 3811 pravi ...

Posebna knjiga,posebne korice...prelepo.Kao i svi ostali radovi jako lepi.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

pravkar prebrala objavo cinemasaturdaycreativechalenge o uvrstitvi s to lepo knjigo. Kaj naj rečem- ČESTITAM, ČESTITAM, ČESTITAM!!Tvoje stvaritve so res nekaj posebnega. Všeč mi je mehkoba v tvojih izdelkih. Kar tako naprej!!