petek, 26. november 2010

Sova na svinčniku za rojstni dan

So izdelki, ki jih začutim še preden se izoblikuje popolna ideja in take izdelke vedno delam s srcem in velikim veseljem in ob tem neizmerno uživam. To je neprecenljivo.

Škoda, da smo načeloma ljudje maturantje samo 1x v življenju. Lahko bi to bili na vsak svoj rojstni dan, saj vsako leto prinese polno novih izkušenj, znanj, zavedanja:). Biti 70, pa vsekakor nosi s seboj tudi veliko modrosti. Ta čestitka je za človeka, ki rad bere in piše:
Naročilo zanjo sem že pred časom dobila od 'mavrično pisane' ustvarjalke Andreje in takšna naročila niso kar tako. Narediti nekaj za drugo ustvarjalko je velik, a hkrati fantastičen izziv in Andreja, hvala da si me izzvala ;))). Z veseljem sem naredila to čestitko in še bolj sem vesela, da je veselje vsestransko :)))

Sova, simbol modrosti, ki sem ji dodala maturantsko kapo (v originalu na šabloni ima božično, ampak to nekako ni šlo v kontekst :))). Posadila sem jo kar na svinčnik (sem si nazadnje v Ikei naredila zalogo, pridejo prav :)). Takšno uporabo pisala sem zasledila v eni knjigi.
In nekaj lističev, da se modre misli nikoli ne izgubijo.
Pa še tole za konec. Ko je moja mama videla končni izdelek, mi je rekla, da je pa to njej najlepše, kar sem do zdaj naredila in zakaj nisem njej naredila takšne za rojstni dan ;) No, zdaj pa imam :) Ampak saj je bila s svojo vseeno zadovoljna. Njena je bila zeliščarska, kar je njen hobi.

Želim vam pravljično-zasnežen vikend.

28 komentarjev:

Tanja E. pravi ...

Joj Vladka, kako izvirna, domiselna in sporočilna voščilnica. Polna vsebine in prejemniku gotovo v poklon. Zelo lepo si ujela barve, motiv in vse podrobnosti. Se strinjam s tabo, včasih v življenju kakšna preizkušnja terja od človeka več kot diploma, čeprav tudi tista ni bila ravno mačji kašelj. V glavnem tvoje objave so mega dobre! Lep pozdrav, Tanja.

Creatissimo pravi ...

Res izžareva modrost, tale učena sova. In ni lepšega veselja, če izdelek pohvali mama, a ne? :)
Ja, zasneženo pravljico pa že imamo - jupi!

Andreja pravi ...

Čisto verjamem tvoji mami, da bi imela tako lepo čestitko, vendar je bila tudi tista lepa, še lepša ker je bila zanjo :-))
Sicer pa so vse tvoje nekaj posebnega, čestitke z zgodbo, ki si jo v trenutku pričaraš ob tako lepih detajlih!

Marna pravi ...

Meni je prekrasne, kot vse tvoje!
Jaz se sploh ne morem odločiti, katera je lepša!

Tika pravi ...

Celo zgodbo skriva v sebi tale sova, krasno kot vedno!

Neža pravi ...

Krasna sova s krasno zgodbo. Takšno znaš narediti samo ti. Pa svinčnik je noro dober :))) Čeprav mi je tako smešno, ko tukaj pomislim na gospoda častitljive starosti, bogatega z modrostjo ... moj oči bo decembra prav tako 70, ampak njega sploh ne morem dojeti kot starega, zame bo vedno tam nekje ... pri petdesetih ;)

Helena pravi ...

Vedno, ko odprem tvojo stran, vem, da ne bom razočarana, ker bo nekaj, kar me bo navdušilo :)
Tale sovica je res že v letih, ker potrebuje svinčnik in listke, da si zapiše, kar noče, da pozabi :)
Čudovita voščilnica je!

Janja pravi ...

Oh kako je dobra.
Ne vem kako je pri tebi, vendar sama bi se od takih izdelkov kar težko ločila.
Še dobro, da je namenjena nekomu, ki zna, v to sem prepričana, ceniti take mojstrovine.

namo pravi ...

Spet ena umetnija:)

MarikaGabez pravi ...

Joj .... kolk so mi lepe. Ma kaj lepe .... ZMAGOVALNE!!!
Sem jih prvo videla na FB, pa potem zaradi hčerinega rojstnega dne pozabila in sedaj sem prišla semle.
Kot Helena piše .... vedno vem, da bo tvoja objava nekaj posebnega: tako v sliki in besedi, da o samem izdelku sploh ne govorim.

Janja pravi ...

Lepa čestitka je nastala! Sova mi je fenomenalna! :)

Andreja pravi ...

Prekrasna je! Sama sem si tudi zadnjič privoščila eno tvojo zeliščarsko v Vili z darili. Ko sem jo izbrala, sem vedela komu bo namenjena, ko pa je prispela k meni, se nisem mogla ločiti od nje. Za voščilo je odšla druga, tvoja pa me še vedno razveseljuje na polički. Prekrasno je tole tvoje delo!

moi pravi ...

Sem že slišala za sovico, samo si v sanjah nisem znala predstavljati kako je lušna. Pa s to kapo, skratka, toliko simbolike. Ta gospod je moral biti res presrečen, da ima tako umetnino.

Vladuška pravi ...

Andreja hvala in zelo ljubo mi je, da si čestitko kar obdržala in da te razveseljuje. Tako resnično vem, da moje delo doseglo svoj namen.

Maja pravi ...

Uau, uau in še enkrat uau! Kaj vse ne sproducirajo tvoji fenomenalni možgani! Ali lahko samo en dan, prosim, samo en dan gostujem v njih? Bom čist pridna, ne bom nič motila!!! Obljubiiiim!!!

Suzana pravi ...

Takšnega izdelka bi bil vsak zelo vesel! Kombinacija zopet fenomenalna, čisto v tvojem stilu!

Biljana pravi ...

Tukaj je pa čisto vsaka beseda odveč. Fenomenalna čestitka.

Mojca pravi ...

sem že nekajkrat povedala, pa bom tudi tokrat - tvoje voščilnice daaaaleč presegajo ta naziv - so direkt za v okvir. tak, z odmikom stekla, iz starega lesa.

mimoza pravi ...

Spet je nastala krasna mojstrovina! A veš, da mi je po glavi rojil motiv sovice z maturantsko kapo, pol jo pa zagledam pri tebi, hahahahaha.

HRANDICA pravi ...

Dobra ideja tole s svinčnikom. In spet tvoje barve in kup majnih delčkov, sestavljenih v celoto. Lepo.
Noro, kako nam sneg prinese kreativno pravljico, a ne?(le, da ni treba na pot)
Pozdrav tudi tebi.

AllyRose pravi ...

Pismo, ti delaš dobre voščilnice. Res so nekaj posebnega.

Hali pravi ...

Cela zgodbica na eni voščilnici.Prekrasno!

mimoza pravi ...

Na mojem blogu te nekaj čaka!

VSE DOBRO pravi ...

... da se nobena modra misel ne bo izgubila ... kako lep šopek besed, ob prekrasni sovici me je očarala tudi nota spisanega in tudi meni je ta motiv sovice med vsemi tvoji motivi nekako ne znam opisati, ljub, všečen - ne vem drugačen od ostalih - drugače mi odzvanja v srcu ... vedno ne gre zapisati točno v odteku čutenja v besede ... ajd približek pa sem napisala :o)))

Janja pravi ...

Pokukaj na moj blog...te nekaj čaka... :)

Alenka pravi ...

Kaj???A tole bi mi pa kmalu ušlo???Pa tako dobro izgleda tale sova- zelo učeno, kar malo naveličano že:):)
Pri meni te čaka nagradica:)

Andreja pravi ...

Ja in ko sem jo šla dvignit na pošto, sem jo "poštarci" kar izpulila iz rok, saj sem komaj čakala da vidim vsebino. V resnici je še lepša! Slavljenec je bil prezadovoljen in že ima častno mesto v dnevni sobi. Vladka hvala še enkrat da si se tako hitro odzvala in v tako rekordnem času izdelala in ta prečudoviti izdelek spravila do mene. Hvala, hvala, hvala...

Gypsy pravi ...

fantastic work!

Many greetings from Germany
Reni