sreda, 1. december 2010

Delavnica z otroki

Tako kot lani, sem se tudi letos podala malo bolj vzhodno, kjer uči moja prijateljica Jasna. Tudi tokrat me je prosila, da bi skupaj speljali delavnico novoletnih voščilnic. Pripravila sem več stvari, z namenom, da lahko izberemo kaj bi delali, saj smo imeli časa le 2 šolski uri.
To sem pripravila. Gledala sem predvsem na to, da se dajo zadeve čim hitreje  izrezati in sestaviti. Škornje, rokavičke in bunkice sva imeli že prej pripravljene, ostalo pa so rezali sami s pomočjo papirnatih šablon, ki sem jih izdelala ali pa smo še kaj sproti naštancali.
Otroške roke so tako hitele delat, da so na koncu nastali super izdelki in bilo nam je kar malo žal, da je že konec. No, vsaj učiteljici je bilo :))))
Poleg samega izdelovanja, sem jih želela naučiti tudi kakšen trik, kako združiti različne naštancane stvari na primer, kako senčiti (nad tem so sploh bili navdušeni), pa štampiljke so jim bile neizmerno všeč ;)))
 Smrekice tukaj še niso uokvirjene, pa tudi ni nujno, da bodo.
Pri teh venčkih pa smo se naučili kako izrezati tak venček in kako narediti mašljo iz papirnatih trakov:
Za ptičjo hišico žal ni bilo več časa, prav tako ga je zmanjkalo za 2 pripravljeni čestitki: poštni nabiralnik in božička. Verjetno jih bodo še delali skupaj z Jasno. Smo pa na koncu še hitro sestavili že narezane kroge in rokavičke in dobili še nekaj čestitk. Za razliko od lani, smo letos delali po korakih in delala sem skupaj z njimi, tako da sem jim lahko sproti razlagala in je hitreje steklo vse skupaj. Mislim, da je bil to dober način.
Pa rečite, če niso bili pridni in ustvarjalni? So pa bili starostno mešana skupina, 15 otrok, celo 2 dečka. Upam, da mi je uspelo prenesti malo znanja in katerega izmed njih spodbuditi do ustvarjanja. Jasna, hvala za povabilo in drugo leto se vidimo spet!

25 komentarjev:

Maja pravi ...

Kako čudovite voščilnice! Iskreno, bi se čisto z veseljem pomešala med te otročke in sem prepričana, da bi se ogromno naučila. Srečneži :)

Renata pravi ...

Super krasne voščilnice ste naredili! Bravo, tršica :-)

AllyRose pravi ...

Se strinjam z Majo. Čudoviti izdelki so nastali.

Kristina pravi ...

Prav škoda, da nisem več učenka. Zelo lepe voščilnice ste naredili!

Špela pravi ...

Bravo, da deliš svoje znanje! Otroci so take spužve, ki se hitro navdušijo in v zameno dobiš nazaj koš pozitivne energije. Lušne voščilnice ste sestavili ;)

Alenka pravi ...

Super čestitke so naredili. Pa se ne čudim , ker so imeli super dobro "tršico".

Marna pravi ...

Definitivno vse pohvale za tako delavnico!

Andreja pravi ...

Se strinjam s Kristino, takoj bi bila učenka :-))
Zelo lepi urici si poklonila otrokom, saj ste naredili čudovite voščilnice!

Jana pravi ...

iiiiii, pravi mojstri! Pa saj ob takšni tovarišici ni bilo drugega za pričakovati.

Helena pravi ...

Čestitke za super izvedeno delavnico. Učiteljica in učenci si zaslužijo čisto petko. Res ste naredili prekrasne voščilnice. Takšne delavnice se še sama ne bi branila ♥♥♥

VSE DOBRO pravi ...

Jaz bi se tudi pomešala med otroke in se prav po otroško počutila in obnašala :o))) in koliko krasote na kupu - prav boža ta objava :o)))

Janja pravi ...

Super je uspela delavnica! Res so nastali čudoviti izdelki...

MarikaGabez pravi ...

Oooo kako ste bili pridni.
Tudi jaz bi kar bila del tele skupinice otrok in imela takšno tršico.

Sonja pravi ...

Starostno mešana skupina??? Mislim, da bi se kar vse tule pomešale vmes.. če le ni zgornje omejitve :)
Lepe izdelke ste naredili. Prav gotovo je za otroke super, da imajo možnost ustvarjati.

Tanja E. pravi ...

Čista petka. Učiteljica, učenci, izdelki. Tudi jaz bi sedla med njih in neizmerno uživala...Prečudovite voščilnice. LP

moi pravi ...

Čudovite so in zelo lepe ste naredili, pa veliko. BRAVO vsem!
Pa se ne čudim: pri taki tršici ...

Janja pravi ...

Pohvale za uspešno delavnico, ter vsem mladim ustvarjalcem za čudovite izdelke.
Prav lepo je pogledati to malo postrojeno vojsko smrekc, venčkov in rokavičk.

Jasna pravi ...

Hvala, Vladka! Res si nas navdušila! Čestitke po tvojih "receptih " še kar delamo. Trenutno jih imamo 111 in to še ni konec. Ker jih potrebujemo za božično-novoletni bazar v Ljutomeru in ker jih po odzivu sledeč zelo hitro zmanjkalo, še kar delamo in delamo in delamo. Ti pošljem slike izdelkov, da jih boš strokovno ocenila. Mislim, da smo te celo "presegli". hihihi

hvala še enkrat.
učenci delavnice OŠ Cezanjevci in Jasna

Creatissimo pravi ...

Bravo! Pridni in delovni ste pa bili - veliko vam je uspelo narediti v (vedno prekratkih) dveh urah. In fino, da so se otroci naučili kakšnega trika - si kar mislim, kako so bili navdušeni!

Andreja pravi ...

O tudi jaz bi bila tam☺ Super ste naredili, vse tako lepo in toliko!! Bravo, sugurno si uživala in tvoji mali učenci tudi ☺

Milenka pravi ...

Zelo pohvalno! Čudoviti ljudje - čudoviti izdelki. Le kje ste se skrivali, da vas nismo izsledili? Pridružujem se mnenjem predhodnic in sprašujem:¨"Kje bo naslednja delavnica?" Kandidatk bi bilo nemara že dovolj.
Hvala Vam in Jasni!

Biljana pravi ...

Zelo lepo in skrbno narejeno. Škoda ker tudi jaz nisem bila med temi otroci:)

Nena pravi ...

si prepričana da ste delali samo 2 uri ;)

JASMINA pravi ...

DRAGICI, super sta! a bo lahko naslednja delavnica pri meni? :). Jasno je seveda treba zraven pripeljati, ker v dvoje sta pa po moje cisto nepremagljivi!

Jana pravi ...

Neverjetne lepote in tistile okvirčki so me O Č A R A L I !!!!!!Neverejetne stvari so tukaj in polne okusov, neverjetno dobrih!!!