četrtek, 14. januar 2021

En venček in dve voščilnici

Po tem, ko se dober mesec ukvarjam s prazničnimi voščilnicami, mi je po novem letu vedno znova težko začeti z drugo tematiko. In prav zato rada začnem preprosto in po preverjenih receptih. Tako sta nastali današnji voščilnici, kjer sem razdelila izreze.

Pa si poglejmo, kako sta nastajali. Najprej sem si izrezala 2 venčka in ju pobarvala z alkoholnimi markerji. Desnega na koncu sploh nisem uporabila, levega pa sem odrezala na pol in eno polovico še na pol. Prav tako sem si izrezala ta izrez, ki služi, da iz njega sestavite vrtnico. Ker nisem želela tako bogatega 3D učinka, sem izrez izrezala na tri dele in vsakega posamično zvila, da sem dobila 3 cvetove. Le-ti so daleč od perfekcije, ampak meni je všeč kako so izpadli. 

V naslednjem koraku sem uporabila plastično šablono, ki se sicer uporablja, da z njo izdelamo zasneženo ozadje. Meni pa se je zdelo, da bo takšno ozadje primerno tudi za kakšno drugačno voščilnico. Uporabila sem belo gladko pasto in nanesla snežinke ali pike ali karkoli želite na 9,5 x 14 cm velik kartonček, ki sem ga nato razrezala na dva kosa kot ju vidite na fotografiji. Oba dela sem kasneje uporabila na ločenih voščilnicah.

Pravzaprav mi je od tukaj preostalo samo še to, da obe voščilnici sestavim. Na obe osnovi sem najprej prilepila po en kartonček velikosti 9,5 x 14 cm, ki sta torej malo manjša od osnove. Nanju sem odtisnila napisa. Nato pa sem zalepila poševno odrezana kosa, ki sem ju podložila z moss peno, ki sem jo izrezala v enaki obliki. Nato sem zalepila še dele venčka in na eno voščilnico dodala cvetove, na drugo pa ptico.

Tako sta nastali dve zelo podobni, pa vendar drugačni voščilnici. Med tem ko je ena z napisom Vse najboljše rojstnodnevna, se lahko druga uporabi za rojstni dan, poroko ali kakšno drugo priložnost. Vedno mi je všeč, če je voščilnica ali čestitka lahko namenjena različnim priložnostim, sploh če jih delam na zalogo. Tako jo lahko uporabim po izbiri.

Upam, da ste dobro zakorakali v novo leto.
Vse dobro do naslednjič.
objavo pa najdete tudi na Beadsi blogu.

7 komentarjev:

Moje drobtinice23 pravi ...

Zelo dobro uporabljene šablone! Vladka, pri tebi občudujem to, da v poplavi posameznih delov, ki so v kompletu, uporabiš en ali dva dela in z njima narediš prečudovite izdelke.
Kaj naj rečem...res prečudoviti voščilnici!!!

Ne-Ja pravi ...

Se podpišem kar pod Danico - res znaš na 1000 in 1 način uporabiti šablone izven okvirjev in narediti pravljično lepe voščilnice. Občudujem tvoje čiste linije, ki s pikico dodatkov naredijo voščilnico bogato :).

oldpunca pravi ...

Čudoviti voščilnici si sestavila. Res znaš iz skoraj nič ustvariti mojstrovino. :-) Všeč mi je tudi pikčasto ozadje.

Helena pravi ...

Vladka, tudi meni so izredno všeč tvoje ideje in izvedbe, kako uporabiti dele iz ene šablone in ustvariti takšno mojstrovino. Obe voščilnici delujeta zelo nežno in sveže.

Metuljčica pravi ...

Jaz mislim, da si prav nadarjena za ideje v ustvarjalnem svetu. Samo en izrez, pa nastane tako lep izdelek. Mojstrica si.

Valerija pravi ...

Kako zelo sta lepi. V bistvu preprosti, a eleganca in lepota na vrhuncu... Le idejo je treba imeti, teh pa tebi vsekakor ne manjka. Bravo!!!

moi pravi ...

Super si se znašla in iz "ene" naredila dve čudoviti voščilnici.