petek, 29. januar 2021

Mačja razigranost

Najprej sem se lotila barvanja teh ljubkih muc in sem ene pobarvala s copic markerji sivo, druge pa v rjavih tonih z zig markerji, torej na akvarelni način. Šele na to sem se lotila voščilnice same, ki je na koncu izpadla tako. Mi je edino žal, ker se na fotografijah ne vidi, da je na ozadju src dejansko nebo prekrito z oblaki. So bolj nežni, pa jih je težko ujeti na fotografiji :(

Dve sem postavila na tla, kjer se ena igra s prejo, druga pa uživa med travo in cvetjem. v "drugo etažo" ali bolje rečeno na vejo drevesa (za vejo sem uporabila, kar šablono drevesa, liste pa vzela obroču za štikanje) sem postavila novo navihanko, ki si je želela bližje nebu in je zraven povabila še miš...

... Odločili sta se za spuščanje zmaja, ki je poletel vse do oblakov:

Če vas slučajno zanima kako sem si izrezala srca, da izpadejo enakomerno, naj z vami delim naslednje mere. Vse sem merila od črtkanih črt pravokotnika in ne od valovitega roba. Najprej sem tako izmerila sredino po širini, ki znaša 4,05cm in narisala črto. Moja je narisana s pomočjo markerja, da bolje vidite, vendar si jo vi narišite seveda s svinčnikom. Nato sem si od zgornje črtkane črte naredila oznake na naslednjih merah: 1,5 cm, 8,2 cm in 14,8 cm. Na te oznake sem nato postavila osrednji del šablone srca in vsakič spustila skozi sizzix.

Res se je zabavno poigravati s temi mačjimi navihankami  in z njimi plesti različne zgodbe. Tokratno sem pustila brez napisa, morda ga dodam kdaj v prihodnje.

Do naslednjič pa veliko veselja pri ustvarjanjem, še posebej z novimi dobrotami Najlepšega para.

7 komentarjev:

Valerija pravi ...

Kako prikupna voščilnica. Hvala za mere, si nam prihranila precej dela.

Cvetoči travnik pravi ...

Super luštna in velik hvala za mete, je že shranjeno😉. Lp Andreja

Goga pravi ...

Čudovita je tvoja mačja voščilnica. Tvoje navihanke ki kukajo iz srčastih izrezov so luštne.
Hvala za navodila, prav to, d se je treba izrezovanja src lotiti sistematično me je odvrnilo od izdelave za prvič. Sedaj pa si me rešila. Zlata si.

Helena pravi ...

Vladka, najprej hvala za pomoč pri pozicioniranju srčkov. Bo v veliko pomoč.
Te mačkice so zakon in na tvoji voščilnici delujejo še posebej navihano. In dobra ideja, da si deblo uporabila za vejo.

moi pravi ...

ja, kako so cart te razigrane mačke. Krasno pobarvane, sploh te z ZIGi, meni ne uspeva preveč tako barvanje in zato hitro izgubim voljo. Me pa vsakič, ko vidim tvoje barvanje, spet premami, da poskusim.
Hvala za mere, da ni treba odkrivat tople vode :D

Ne-Ja pravi ...

Navdušena do neba in nazaj :) :) :)! Mačje lepotice so prave carice in sedaj vidim, da pod nujno rabim še komplet amerikank :).

MiaS pravi ...

Čudovita voščilnica z malimi navihankami. Hvala za nasvet in mere, bodo zagotovo prišle prav. Pozdrav Mojca