četrtek, 28. januar 2021

Motiva v notranjosti in vidna skozi odprtino

Tokrat znova malo barvanja po že znanem postopku, vendar sem za spremembo postavila glavni motiv v notranjost, ki pa je zaradi odprtine viden tudi na zunanji strani. Nastali sta dve malo navihani voščilnici:

Kot ponavadi rada barvam takšne motive, sem tudi tokrat najprej pobarvala oba z akvarelnimi minami in barvo nato razporedila s pomočjo čopiča ter vode. Sem ju pa v osnovi odštempljala vsakega na svoj akvarelni kos papirja v velikosti 9,5 x 14 cm.

V naslednjem koraku sem dodala poudarke s pomočjo suhih barvic. Okoli motiva sem nanesla s čopičem nekaj vode in nato še svetlo moder distress ink, da se je lepo razporedil po papirju. Vse skupaj skratka zelo podobno kot v tem videu

Nato sem si pripravila 2 osnovi ter dva dodatna kartončka malo manjša kot sami osnovi. Na obeh kartončkih sem s pomočjo šablone izrezala krog. Na enem malo večjega kot na drugem. Da pa bo odrtina tudi na osnovi na enakem oz. pravem mestu, sem dodatni kartonček začasno prilepila na osnovo ter postavila šablono na že izrezan krog. Nato sem s svinčnikom obrisala notranji del šablone na samo osnovo. Dodatni kartonček sem odstranila, šablono postavila na osnovo po obrisu in izrezala. Pri takšnem izrezovanjem ne smemo pozabit, da je potrebno osnovo voščilnice odpret, preden jo spustimo skozi rezalno odprtino, sicer se bo izrezal krog tudi na zadnji strani osnove. 

V naslednjem koraku sem izrezala še odprtini na moos peno. Na obeh kartončkih pa sem odtisnila napisa ter posenčila rob odprtine z istim svetlo modrim distress inkom.

Potem pa je bilo potrebno samo še vse skupaj zalepit. Med osnovo in dodaten kartonček sem zalepila moos peno, v notranjost pa oba kartončka z pobarvanima motivoma:

Ko se voščilnica odpre, je v spodnjem delu še vedno dovolj prostora za napis.

Sem pa pred kratkim izdelala še eno voščilnico z motivom iz istega seta štampiljk, pa naj vam pokažem še to:


Glede na to, da je normalno dolgočasno, vam tokrat želim, da (p)ostanete čim bolj posebni in svojstveni.

Do naslednjič pa lep pozdrav.
Lahko pa me obiščete tudi na Bedsi blogu.

4 komentarji:

Cvetoči travnik pravi ...

Kot vedno je vse kar se lotiš, super. Motivi so simpatični, postavitev posebna, še najbolj pa me fascinira tvoje barvanje. Vedno občudujem tvoje izdelke, ki so ne glede na tehniko barvanja, vsi vrhunski. Lp Andreja

oldpunca pravi ...

Kako prisrčni motivi! Peav zaljubiš se vanje. Čudovito si nam jih predstavila. Vse tri voščilnice so naravnost čudovite in motivi mojstrsko pobarvani.

Goga pravi ...

Kako lepo in nežno. Všeč mi je da se vsega lotiš na tak umirjen način. Vrhunsko. Všeč mi je tudi, da se držiš akvarelnega barvanja. Tudi meni je najljubši. Lp

moi pravi ...

Kako navihani voščilnici ;)