nedelja, 19. april 2009

Kdo praznuje?

Lep nedeljski pozdrav. Danes je idealni dan za izdelovanje, saj je zunaj oblačno in nič kaj prijetno za sprehode. Tematika pri izdelovanju je bila - rojstni dan. V nadaljevanju je današnji izkupiček mojega dela!

Pri prvi čestitki sem uporabila idejo od Shari. Že pri ogledu posnetka, mi je bila ideja za izdelavo zelo všeč in sem komaj čakala, da jo preizkusim. Končni izdelek sicer ni tako dober kot njen, ampak mislim, da tudi moj ni slab - za prvič :-) Za razliko od Shari, jaz nisem uporabila štampiljke, ampak so ti tulipani narejeni z embosingom in nato pobarvani s vodenimi barvicami. Nato sem uporabila kombinacijo treh Distress Ink-ov: shabby shutters, broken china in tea dye. Kvadratki so nal
epljeni na črno podlago, še enkrat izrezani in končno prilepljeni na belo podlago. Osnova je temno modra.

Druga čestitka mi ni in ni šla od rok in sem jo po vseh mukah skombinirala, kot je vidno na sliki. Uporabila sem scrapbook papir, ki sem ga namensko zmečkala in ob straneh natrgala, tako kot tudi osnovo. Kvadrat je izrezan z shape cutter-jem. Notranji del je embosiran z cuttlebug-ovo šablonu, čeprav nimam samega cuttlubug-a. Namesto tega sem uporabila leseno desko in tolkač :-))) Vam rečem, deluje brez problema. Na sami čestitki sem nato namensko uporabila 'narobni del' embosinga, se pravi tam, kjer ni izbočen. Osnovo in embosiran del sem pobarvala z milled lavender Distress Ink-om. Dodala sem se papirnate rožice in trak Papermania.

Tretja je kombinacija embosinga in scrapbook papirja. Iz slednjega sem izrezala pravokotnik, mu obdelala robove z Fiskars-ovo štanco in izrezala kvadrat s shape cutter-jem. Na osnovo sem embosirala tulipane in jih poudarila z tea dye Distress Ink-om - učinek mi je všeč, ker je embosing dobil malo leska in postal bolj izrazit. Tudi papir z rožicami sem na robovih poudarila z Distress Ink-om, vendar z milled lavender. Uporabila sem še trak in papirnato rožico.

In še zadnja. Ta mi je osebno všeč, ker je preprosta, a vseeno posebna. Uporabila sem scrapbook papir iz trgovine Memories, vinsko rdeči šeleshamer za osnovo in kuverto ter navadni list iz bloka s črtami, ki sem ga malo obdelala s tea dye Distress Ink-om in nanj dodala želje s tankim črnim pisalom. In to je to:

2 komentarja:

Tina pravi ...

Najlepša hvala za komentar! Še posebno sem ga vesela, ker sem prav zato odkrila tvoj blog. Zelo mi je všeč tvoj stil voščilnic. Embossing tulipani so mi prečudoviti, kuvertica z veliko sporočilci tudi,... vsaka na svoj zelo domiselni način! Ga že dodajam med priljubljene, da bom na tekočem. LP.Tina

Vladuška pravi ...

Hvala Tina. Me zelo veseli, da si pokukala v 'moj mali ustvarjalni svet' ;-)