sreda, 8. julij 2009

Golobčki

Tako, pa smo prispeli še do tretje poročne čestitke. Ta, kot sem že predhodno dejala, je nastala v resnici prva in priznam, da sem se z njo ukvarjala vsaj 5 ur. Čeprav sem obliko in idejo že imela v glavi, je vse skupaj nastajalo po delčkih, bolj gradila sem jo kot sestavljala :-). In tukaj sem prvič poizkušala šivat paus papir in se nato spopadla tudi s kuverto iz paus papirja, ker si nisem znala zamislit drugačne. Mislim, da mi je za prvič kar uspela.

Tokrat imam več slik. Najprej seveda sprednji del same čestitke, ki je bil v resnici malo bolj intenzivno distresan z milled lavender. Osrednji del predstavlja okence z 'zaveso'. Dodatni romantični pečat pa daje dry embosing:

Na naslednji sliki vam razkrivam osrednji motiv - dva goloba. To je isti golob, ki sem ga naredila že za čestitko za obhajilo, kjer je predstavljal simbol Sv. Duha z oljčno vejico in že takrat sem obljubila, da ga še uporabim in na tej čestitki sem ga kar 4-kratno. Najprej sta tukaj dva goloba, ki držita balon -srce:

V notranjem delu čestitke sem uporabila metulje in autumn leaves štampiljko, ki je prišla prav tudi kasneje pri kuverti:

In tukaj je kuverta s sprednje strani, ki sem jo embosirala ravno v kontra kotih kot na čestitki:

In še zadnji del čestitke, kjer sta glavno mesto znova prevzela goloba. Ta ideja je nastala po tem, ko nisem vedela kako zakriti zalepljen del kuverte in ko sem ju dodala kot okras, sem ugotovila, da imata še en odličen namen - držita kuverto zaprto :-) Nisem ju namreč v celoti zalepila. Tako sta prevzela vlogo sfing - kot stražarja bdita nad čestitko :-):

7 komentarjev:

Tulpika pravi ...

Tudi ta je cudovita! Tako detajli kot celota so mi zelo vsec. In vsec mi je, ker je tako zelo elegantna, hkrati pa vseeno ni dolgocasna!
LP, Tulpika

BojaMoja pravi ...

:) ti imaš en tak preprost, eleganten stil. Kar nadaljuj v tej smeri :)


Bi ti pa svetovala, da pri tako lepih čestitkah ne uporabljaš takih plastičnih trakcev :( satenast ali organza bi bil veliko lepši :)

Helena pravi ...

Mislim, da si Vladuška že upoštevala BojaMojin nasvet :) Razen, če je čestitka že šla dalje.

Kot prvi dve,je tudi ta zelo elegantna, prefinjena ... Meni pravzaprav najlepša.

Hali pravi ...

Sladkorček na koncu kaj? Prekrasna je!

MarikaGabez pravi ...

Čudovita je.....
Se strinjam z ostalimi in tudi meni je tale tvoj stil zelo všečen.

Vladuška pravi ...

Ja se strinjam za te trake, ampak nisem imela druga na zalogi, kar bi ustrezalo. Sem pa si ravno pred dnevi neke zadeve dokupila, tako da bom vsekakor upoštevala nasvet. In hvala za vaše pohvale ;-)

Tina pravi ...

Ojla, zadnje čase sem malce opustila `biti na tekočem`....tole pa je prava mojstrovina. Ful mi je všeč motiv golobčkov s srčkom in to, da sta nežno zakrita je ful očarljivo! Neskončno lepih detajlov je na njej, res je videti, koliko potrepljenja in truda si vložila.