nedelja, 20. september 2009

Lj-Olib-NY + pokajoči lak + obešalnik = poročna čestitka

Ta vikend ni bil ustvarjalen, vendar zaradi tega nikakor ni bil slab :-) Včeraj sva bila na trgatvi pri moji prijateljici in imeli smo se prav lepo - nekaj dela, veliko jela :-) in smeha. Danes zjutraj pa se je moj ded (kot vedno v najbošem pomen u besede) odločil, da me pelje na izlet z motorjem. Bilo je prekrasno. Podala sva se preko Dravograda v Avstrijo - prava meka za motoriste, kar se tiče ceste. Čudovito se je iz luknjastih in zaflikanih cest peljati po gladkem asvaltu in to Avstrijci res obvladajo. Odpravila sva se po Route 69, ki je znana motoristična pot in se ustavila na Golici - to je umetno jezero, ki pa je lepo urejeno in se je možno poleti tam tudi kopat. Je pa kar na malo višji nadmorski višini in je bilo občutno hladneje. Vozila sva se dobri 2 uri in to je bila prava 'meditacija'. Dan smo nato dopolnili z ribjim piknikom. Tako in sedaj sem pripravljena za nove podvige tega tedna.

Rada pa bi vam pokazala izdelek, ki je nastal pred skoraj 2 mesecema. Gre za poročno čestitko, ki je nastala po naročilu moje sodelavka in baje je bila mladoporočencema tako všeč, da jo imasta namen okvirit. Me zelo veseli :-) Sodelavka je želela, da bi čestitka združevala troje: to, da je nevesta it Ljubljane, ženin iz otoka Oliba in da skupaj živita v New York-u. Tako je sama pripravila slike simbolov teh treh krajev in jih obdelala, da delujejo nekoliko starinsko, ker so v rjavem tonu. Nato je zadevo prepustila mojim rokam. Ko sem pregledovala eno izmed revij za urejanje doma, se mi je posvetilo, kaj bi rada naredila. Kot slike obešene na zidu, pod njimi pa obešalnik. Ker so slike delovale starinsko, me je to asociiralo na pokajoči lak, ki ga že dolgo nisem uporabila. Nanesla sem ga na rjavi šeleshamer (tega sem uporabila za okvirje slik in obešalnik) in nato še belo tempero. Za obešalnike sem uporabila oranžne razcepke.

Paus papir sem poštempljala z VersaMarkom, kar se je lepo videlo pod kotom, na sliki pa se ne vidi toliko.

Nato sem še dodala nekaj rjavih štempljev, ki sem jih uporabila tudi na pripadajoči kuverti.



7 komentarjev:

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Krasna čestitka!

Anonimni pravi ...

Uaaaaau noro lepo! Super si tole vse naredila!

Papirolina pravi ...

opa, ti pa nisi od muh! super je!

Maja pravi ...

Tole je prečudovito!! In ker ravno nekaj eksperimentiram s pokajočim lakom in morim vse po trgovinah, te moram vprašati, katerega uporabljaš. Jaz bi ga namreč rada nanesla na poli (fimo), ki ni porozna površina. Rada bi, da razpoka samo lak, ker bi razpoke nato poudarila z barvo. Doma imam en lak za med dve plasti barve. Na poli ne deluje. Kupila sem dvostopenjskega, pa ni prozoren, ampak neke čudne kavčuk barve. Imaš kakšno idejo? Bom zelo hvaležna.

BojaMoja pravi ...

Prima ideja!

Vladuška pravi ...

Maja pozdravljena. Na pamet ti žal ne vem povedat, bom pogledala doma in ti najkasneje jutri popoldan odgovorim, katerega imam. Pravzaprav imama 2, enega starega in zdaj sem kupila še enega, ker nisem vedela, če tisti prvi še deluje. Jaz sem ga uporabljala samo na papirju, tako da ti žal ne vem povedat kako bi se kaj obnašal na fimo. Bom preverila kaj piše na izdelku. Je pa ta moj prozoren. Če bom imela čas, ga bom na hitrco preizkusila na das masi, da vidim kako se kaj tam obnaša. Mogoče bi bilo podobno kot na fimo. Kaj meniš?

Vladuška pravi ...

Maja, sem pogledala doma. Imam Krakelier Lack od EberhardFaber-ja in enega od Marabu. Oba sta prozorna, na nobenem pa posebej ne piše za katere vse materiale se lahko uporabljata. Na tem drugem sem samo prebrala, da ni primeren za kovine, bron. Je pa to en čisto navaden pokajoči lak.