nedelja, 18. oktober 2009

Dve čestitki za dva velika fanta

Čestitki sta narejeni po naročilu. Teta me je namreč prosila, da naredim eno čestitko za 5 in eno za 8-letnika. Nič kaj preprostega za mene - se mi zdi, da je najtežje delati za te osnovnošolske otroke, težje kot pa na primer za dojenčke in velike otroke (beri odrasle) :-)

Za 5-letnika sem izdelala avto - najenostavnejša ideja za fanta njegovih let. Ampak vseeno si tako veliki fant že zasluži kakšen poseben avto - moj je sicer poseben, je pa bolj starinski, tako da upam, da mu bo všeč, ha ha.

Znova je bilo potrebnega kar nekaj rezanja :-). Pa glede na to, da so rožice zadnjič 'letele' iz WC-ja, pa naj tokrat is izpušne cevi :-), kajti to je prijazen avto. Pa še nekaj 'visečih' želvic sem dodala.


Druga čestitka je že za nekoliko večjega fanta, ki bo v kratkem star 8 let. In vem to, da ima rad morje, da preživi vsako leto dobra 2 meseca skoraj v vodi in da se zna pri svojih letih že potapljati na dah - frajer :-) In tako je nastala morska čestitka, da vas bo navdala malo z nostalgijo, ko jo boste gledale :-)


V steklenički je poleg mivke še sporočilo: 'Vse najboljše'.

Osebno mi je ta morska zelo ljuba in mislim, da si bom naredila eno za sebe in si jo dala na steno, če ne prej, drugo leto, ko bo znova čas, da stanovanje 'zadiši' po poletju. Mislim, da bi bila zanimiv okras. Ja, pa da si ne bom prisvajala kakšnih idejnih pravic za tale reševalni obroč - idejo sem vzela pri Odette. Steklenička pa je moja ideja :-)

Pa še notranjost te čestitke - izrezala in dodala sem tole sidro:

18 komentarjev:

Tina pravi ...

Izjemno lepi sta. Pri avtu so me zelo navdušila kolesa, pri morski pa steklenička. Res si mojstrica, z veseljem si ogledujem tvoje mosjtrovine.

Čarobna hišica pravi ...

Ti si pa res ena pravla zvrhana zakladnica idej ... zelo dobri ideji ... tudi jaz se kar bojim naročila čestitke za osnovnošolske otroke moškega spola ... grrrrr ... ampak ti izvrstno krmariš ..

moi pravi ...

Kulski čestitki. Tiste z morskim motivom se tudi jaz ne bi branila ;) Avto pa bi sigurno bil všeč mojimadvema. Ju ne morem vprašati, ker že spita ;)

Maja pravi ...

Kakšna super ideja s stekleničko! In da je avto ekološki z rožicami zadaj! Spet ti je uspelo, bravo!

Ivanjščica pravi ...

neverjetno! vedno znova, ko pridem na tvoj blog sem navdušena. kake ideje imaš, kako natančna izvedba- sploh ko preberem "sem izrezala"- a to vse peš, s škarjami režeš? kakorkoli že, tvoji izdelki so vredni vseh pohval!

lp, I

McCrafty /Klavdija pravi ...

Joj, kaj vse se ti ne spomniš :). Enkratni sta!

Handmade by Odette pravi ...

Hey!! You did a very good job here! I love the colors you used, Thanks for linking back.
Hugs,
Odette

Alenka pravi ...

Super ideji, super izpeljani, super čestitki!

Mojca - Artemma pravi ...

Poseben stil imaš - všeč mi je. Čestitke so zelo lepo dodelane, detajli so enkratni - se vidi, da je vloženega veliko truda. Pridna. Lp!

MarikaGabez pravi ...

Vladka kaj naj rečem.....

Spet razturaš!!!!
Super sta. Obe skupaj in vsaka za sebe in.....Ideja s "flaško" je megastična.

Helena pravi ...

Oooo, jaz se morske čestitke tudi ne bi branila imeti kot dekoracijo. Res je zelo lepa in domiselna. Tisto, s stekleničko in voščilom v njej, je pika na I.
Tudi avtomobil je nekaj čisto posebnega.

Unknown pravi ...

Tvoj blog pa vedno rada pogledam, saj vedno narediš kaj posebnega. Tvoj stil mi je zelo všeč. Avto in morska čestitka sta pa zelo dobri!!

Hali pravi ...

Vladka, nore ideje..pri avtomobilu so mi všeč rožice v izpuhu, pri morski pa stekelnička - se ve :-)

Marjanne pravi ...

Wow your blog is fantastic, your cards are awesome, so original!! I just love it!!I've become a follower because I want to see all of it!!

Vladuška pravi ...

Res sem vesela vseh teh vaših besed in moram priznat, da sem danes kar dol padla na vse zgodaj, ko sem videla da me čaka kar 11 komentarjev, ki so se še kasneje namnožili :-) Pa tudi nekaj tujih je bilo med njimi, cool. To mi res daje zagon za nove ustvarjalne podvige in zelo sem vesela, da je tudi drugače okoli mene veliko ljudi, ki cenijo moje delo in me spodbujajo in hvalijo. Z veseljem nato uresničujem njihova naročila :-)

Ivanjščica me je spraševala, če to vse s škarjami režem. Veliko res ja, ampak vsega pa ne. Za kroge, kvadratke in druge razne oblike mi pomaga shape cutter, za kakšne rožice, metuljčke pa štance. Ostalo pa so res škarjice. :-)

Anonimni pravi ...

BRAVO Vladka, tole je res čudovito! Iz objave v objavo bolj zanimive in dovršene stvari!
Avto je pa šponski! Tudi jaz bi rabila tako čestitko čez kak mesec in me zanima, si sama narisala in izrezala avto ali po kaki šabloni??
Lepo bodi:)

Vladuška pravi ...

Hej Špela, ja sama sem si narisala in izrezala avto. Jaz ponavadi najprej narišem i izrežem eno varianto iz belega šeleshamerja, ker če ni OK ponovim vajo :-) Potem pa ta izrezan del uporabim kot šablono, ki jo postavim na šeleshamer, ki ga bom uporabila in obrišem in znova izrežem. Tisto šablono pa ne zavržem, ampak si take zadeve shranjujem v eno mapo :-)

BojaMoja pravi ...

:)) fuuuuullll sta mi všeč :)) sploh druga, ker tisti rešilni obroč izgleda skoraj kot pravi :)