sobota, 20. februar 2010

Fotografija se na ogled postavi

'Kako pa bi vi podarili fotografijo ali nekaj njih?' To je naslovno vpašanje izziva pri Mariki, za katerega sem izdelala dve čestitki in obema je skupna uporaba filma za fotografki aparat.

Pri prvi sem želela priklicati malo pomladi in sem namesto fotografij naredila 'posnetke' žgolečih ptičkov na vejah. Ideja je taka, da se lahko na mesto teh mojih izdelanih 'fotografij' dodajajo kakšne majnše (na primer samo obrazi), na tem večjem delu pa kakšna malo večja fotografija.

Druga čestitka pa je ideja kako nekomu na primer poslati utrinke iz svojega potovanja. Za podlago sprednjega dela sem uporabila zemljevid Versajske palače in njene okolice. Sem se kar zamislila ob tem, da je že kar verjetno 15 let od kar sem bila v Franciji.

Notranjost čestitke ima vrata, ki vodijo v temnico - to je dejanski prostor kamor se nalepi fotografija (jaz sem pustila prostor prazen) in na drugi strani prostor za napis v obliki razglednice.

Te majhne fotografije sem našla na internetu, ji pomanjšala in jih kot črno-bele sprintala na foto-papir. Seveda sem vse dela malo postarala, pomučkala, dodala kakšen štempelj in končni izdelek je bil tukaj.

Marika, zelo sem uživala pri tem izzivu. Roke so kar same delale in to je bilo tako čudovit občutek po tem, ko sem se zadnjič nekaj matrala, pa mi končni izdelki niso bili všeč. Tokrat sem kar zadovoljna s svojim delom.

Lep vikend dekleta in naj vam vreme ne pokvari razpoloženja. Škarje in papir v roke in ustvarjajte.

These two cards are made for Marika's challenge. The idea of this challenge is how to give a photo or two. So, I made 'photos' for the first card. I want to bring some spring with those birds and they can be replaced with some little photos and with one bigger.

The second card has three little photos which I found on the internet and I minimized them and printed them black and white. In the inside, there is this door whit the sign: Attention! Darkroom! Behind it, there is a place for an normal photo. On the right side you can write some text and it looks like postcard.

17 komentarjev:

VSE DOBRO pravi ...

Vladuška draga neverjetna si - lahko ti samo dajem poklon za poklonom za ideje in končne čudovite izdelke ...

Veš kaj bi sedaj rekel dedek Pavček:

... Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne v žepu ali pod palcem zaklad.
Sreča je, ČE SE DELO DOBRO OPRAVI
in če imaš KOGA RAD ...

Neguj to svojo ljubezen do ustvarjanja v neskončnost in kličem ti še na mnogo, mnogo dih jemajočih stvaritev :o)))

Zunaj je dežek, sonček bomo pa v srcu poiskali kajne :o))) Sicer pa so takšni deževni dnevi kot nalašč za ustvarjanje ...

Objem ...

BojaMoja pravi ...

... zunaj je dežek ... v naših srčkih pa ustvarjalni nemir :))

Sonja pravi ...

Ohh.. tule pa jaz ne vem kaj napisat, da bo dovolj dobro za pohvalit ti dve čestitki. Ena je lepša od druge. Sploh ne vem več, kje pobiraš ideje in še manj, kako uspeš skupaj spravit nekaj tako zelooooo dobrega.

Alenka pravi ...

Pa kaj bi človek rekel na tako idejo, na to izvedbo.Že vem: noro!!!!!!!!!Kako lepo in dovršeno.Res si mojstrica!!!!!!!!

MarikaGabez pravi ...

Sem pričakovala čudež, pa dočakala pravo čarovnijo.
Tudi jaz se sprašujem kje jemlješ tako čudovite ideje.
Nimam besed. Sploh t az mesti....huh.....

Andreja pravi ...

Fenomenalno, kaj vse se ne poraja v tvoji glavi. Ti si res edinstvena, polna noro lepih idej. Človek ostane brez besed :-))

moi pravi ...

Res se vidi, da si uživala pri ustvarjanju, taka čarobnost veje iz teh čestitk. Super ideja, super izvedba, sicer pa smo tega pri tebi že vajeni ;)

Helena pravi ...

So ti že predhodnice napisale krasne besede, da sama ne vem, kaj bi še dodala. :) Prava mojstrica si v tem, da ideje spraviš na papir. In potem samo zdihujemo ...

Mojca pravi ...

ajej... brez teksta sem ostala, samo en velik AAA sem sproducirala... kaj vse ti narediš iz čestitke, neverjetno.

namo pravi ...

Ti in tvoje ideje....brez besed

Nataša pravi ...

Čudovito in zelo izvirno!

Kate pravi ...

Kako huda ideja! O izdelavi pa tako nimam besed ... uau!

Tiara pravi ...

Tole me je pa totalno očaralo. Sem namreč nora na fotke in vsepovsod vlačim digitalca, da lahko poslikam kakšne zanimive trenutke. Tele čestitke pa so me totalno navdušile, saj so prelepe in tako perfektno dodelane, da lahko samo rečem uau...

Renata pravi ...

Super ideja in kot vedno dodelano do zadnje malenkosti. Tole starodobno 'sušenje' razvitih fotografij mi je res zelo všeč.

Damjana Ž. pravi ...

Gledam in se čudim, pa še malo gledam in se še več čudim.

N O R O!

Hali pravi ...

Uuauu, noro Vladka, koliko enih podrobnosti!

Marna pravi ...

Ideje so svetovne, no! Vsaka drugačna in vsaka ima nek element, ob katerem mi zastane dih!
Izvedbe pa itak!!!!