sreda, 17. marec 2010

Zamljevid do zaklada in stara skrinja


Že nakaj časa spremljam blog Cinema Saturday Creative Challenge. Zdi se mi precej zanimiva zadeva, saj je izziv film. Vendar pa do sedaj nisem imela pravega poguma ali pa ideje, ne vem. Tokrat pa sta se mi zlili pravzaprav 2 ideji: ta, na osnovi filma in tehnika, ki jo zahtevajo pri Just Us Girls.

Gre za starejši film Dear Frankie, ki ga nisem gledala in prav zato mi je bilo izdelovanje še toliko večji izziv. Gre za zgodbo dečka, katerega želja je spoznati svojega očeta. Vse kar ima so njegova pisma, ki mu jih pošilja med tem, ko z ladjo potuje po svetu. Deček sledi ladji tako, da si njene postanke označuje na zemljevidu. Ko nekega dne izve, da bo ladja prišla v njegovo rodno mesto, se izkaže, da je pisma ves čas pisala mama in zdaj ji ne preostane nič drugega, kot da poišče nekoga, ki bo zaigral očeta.

To je kratka vsebina, ki sem jo uspela razbrati iz napisanega in iz samega napovednika filma, ki ga najdete na Cinema Saturday Creative challenge blogu. Se mi zdi precej zanimiv in prepričana sem, da si ga kmalu pogledam.

Tehnika, ki jo zahtevajo pri Just Us Girls pa je izdelati 'flap card', se pravi čestitko, ki ima dodatno krilo za zapiranje. Kar zahtevno za prevest :-))))

This is my first time to participate at Cinema Saturday Creative challenge, but I'm the follower for some time. These challenges are really something special. This time they are featuring the movie Dear Frankie. Here can you find the trailer.

But this is not the only challenge I participate. At Just Us Girls it's time for technique challenge.They want a "Flap Card". Tutorial for it is here.

And now my story begin. First there is the map. The map which lead you to the treasure:

Tukaj se začenja moja zgodba. Najprej je zemljevid z načrtom do zaklada (uporabiti zemljevid je bila tudi med drugim zahteva tega izziva):

Zemljevid sam postarinila s kavo, kar sem želela sprobati vse od kar sem to videla pri Maji. Poleg tega pa bi bil zemljevid pretemen, če bi ga starinila z distressi. Te sem uporabila samo za robove. Kopno sem izrezala iz papirja in ga embosirala z Old paper Distress embossing prahom, da deluje tako, kot bi bil pesek :-) Delfinčki so izsekani in so iz zaloge, ki sem si jo naredila pri Martini. Palme so prav tako izdelane iz izsekanih delov.

I used some coffee to made the map look old and some Distress Inks for the edges. 'The land' is cut out and embossed with Old paper Distress embossing powder, because I want it to look like the sand.

The treasure is an old chast:

Zaklad je stara skrinja:

And what is in it? There is a letter. The only treasure which little boy 'has from his father'.

In kaj je v skrinji? Pisemce. Takšno kot jih je deček dobival od 'svojega očeta'.

To je to. Zgodba je končana in če vas je zamikalo, da bi si pogledale film, si ga jutri pojdite sposodit in preživite lep večer :-) Jaz sem imela svoje zadovoljstvo že pri izdelavi, vsekakor pa film še pride na vrsto.

This is it. I just love this project and I just have to see this movie.

26 komentarjev:

emanuela pravi ...

bravoooooo......česa vsega se ti ne lotiš...čestitke, čestitke.....

Marna pravi ...

Tvoje stvaritve so umetnine z zgodbo! Bravo!

Alenka pravi ...

Super zgodba v čestitki!!!!!Toliko skrbno dodelanih detajlov.Super!!!!

AKiteFlier pravi ...

Oh my gosh - this is incredibly clever. What a GREAT way to present a gift. I am glad we provided you with some inspiration for this. Thanks for playing along with Just Us GIrls. Hope to see you back again next week.

Mona Pendleton pravi ...

Vladuska, you create the most interesting & creative projects! I just adore your work! Very unique & inspiring! This is just another one of your amazing samples! Thanks for playing along with Just Us Girls technique challenge - I hope you come join the fun on Saturday!

Unknown pravi ...

Wow! This is just so clever and wonderful!!

Suzy pravi ...

Noro!! Kaj vse ti narediš. Bravo!

moi pravi ...

O, zdaj pa že kar 2 izziva združuješ, BRAVO! In super ti je uspelo, zemljevid z vsemi podrobnostmi, embosiranjem, palmami in delfinčki ;)- (pa le pridejo prav ;)
Pa sama čestitka, skrinja z zakladom, da o fotografiranju v pravi skrinji ne govorim.
S to tvojo zgodbo se ne sprehodimo le po filmu, ampak tudi skozi tvoje ustvarjanje. Se čudiš, da smo navdušene?

Helena pravi ...

Mislim, da sem film gledala in mi je bil všeč. Tvoja ideja s skrinjo, zemljevidom in pismom je krasna. Tvoja glava je res polna idej. Vendar to ne bi bilo dovolj, če ne bi imela zlatih rok, da ideje uresničiš.

Renata pravi ...

Wow, fantastično! Grem še enkrat firbcat vse podrobnosti.

Jana pravi ...

Tvoje ideje so vedno tako svežein najlepše je, da se na tvojem blogu nikoli ne dolgočasiš. Izvedla si pravi projekt in rezultati so fascinantni!!!!

HRANDICA pravi ...

Tudi sama se že poizvedovala o tem projektu...a ni to zame. Je pa čisto zate. Še enkrat detajliran projekt. Vse čestitke.

K pravi ...

Krasna ideja, čudovita čestitka z zavihkom ;)

Goga pravi ...

Ohhhhhhh,stoj in glej, pa se čudi,tako sem na novo poimenovala tvoj blog na katere je vedno kaj lepega .Čudovito čestitko si spet ustvarila in upam, da bo na izzivu veliko sreče.

Hali pravi ...

Spomnim se filma, vsekakor bi si ga še 1x ogledala. In tvoj izziv - enkraten!

Juli Smith, pravi ...

This is way cool Vladka! So creative and so fun!

VSE DOBRO pravi ...

Čestitke - tvoja ustvarjalna domišljija je neizmerna in tako čudovita ...

VD

Laural-Lee pravi ...

That is a very cool pirate project. Love the map!

Damjana Ž. pravi ...

Spet ena huda ideja in še hujša izvedba :)

Kdaj bo ustanovljen tvoj fan club? Takoj se vpišem :)

Sue Lelli pravi ...

OMG! This is just AMAZING and SO CREATIVE! LOVE it! Coffee - really???!!!

Andreja pravi ...

Fenomenalno, brez besed :-))

Tiara pravi ...

Zemljevid mi je noro lep, vse ostalo pa tudi ;).

Brooke S pravi ...

What an amazing little set. I love the texture and cutouts on the map.. the burnt edges are perfect. The display with the sand really make it perfect.
Thanks for playing.
HUGS
BROOKE

Betty J Schaub pravi ...

wonderful creation!!!

Andrea M pravi ...

What a very creative way to make a flap card! It's beautifully put together too :)
Love it!

Sankari W. pravi ...

WOW!!! This is amazing! Thank you so much for playing along with us - your creation is just amazing - love that the treasure inside the chest is a letter! how perfect with the movie!!! Thank you again for playing along with the Cinema Saturday Creative Challenge! We hope you will play along with us again!!
Big hugs!
Sankari :)