sobota, 3. julij 2010

Kamniti vodnjaček

Sredi razbohotenega zelenja je skrit vodnjak za katerega nobeden ne ve, da je v resnici vodnjak želja. Tako dolgo že ni izpolnil nobene želje, da je že skoraj usahnil ;) Torej, vrzite kak novčič in si kaj lepega zaželite. Morda vas za lase še pocuka kakšna dobra vila in vam izriše nasmešek na obraz. Pa pazite se nagajivih palčkov, ki se skrivajo v drevesnih luknjah in pod kosi lubja, radi se kaj ponorčujejo ;)

Ker se tako lepo rima, sem ga poimenovala kar vodnjaček hlaček, čeprav brez hlač;). Ko sem izvedela, da bo tokratna naloga izziva pri Challenge up your life svečnik za čajne svečke, mi v prvem trenutku sploh ni bilo jasno kako bi se tega lotila. Najprej sem se pozanimala, če ga lahko naredim iz kakšnega drugega materiala kot iz papirja, se mi je zdelo enostavnejše. Pa so mi dekleta poslala ta postopek izdelave in oblika kocke je izrisala v mojih možganih vodnjak iz kamna.

Tealight-holder is the topic this time at Challenge up your life. My first idea was, to made this tealight-holder from any other material than paper, but when I saw this tutorial I came up with a well.
Prav zapoje mi srce, kadar mi uspe iz navadnega papirja ustvariti kak 'gradbeni material' ;) Prvič sem se lotila kamna in končni izdelek mi je tako ljub, da sem ga postavila na omarico, kjer imava televizor, da ga lahko vedno gledam, ko sedim na sedežni ;). Izpadel je bolj lušno, kot sem si predstavljala.

I just love to make any 'natural material' out of the paper, like a wood. This is my first time to try to make 'a stone' and I like the final look of this well so much, that I put it on the table in the living-room, that I could watch it when I want ;) It came out better and cuter than I imagined.
Za izdelavo sem potrebovala kar se vidi na spodnji fotografiji. Kar nisem slikala, je lepilni trak, navadni in dvostranski (Marika tvoji kartoni so zakon za take zadeve, vedela sem da mi bodo prišli še zelo zelo prav. Hvala!).

This is all material which I used, plus the glue and the sellotape:
Pri izdelavi ogrodja sem povsem sledila navodilom na zgornjem linku in na koncu vse oblepila s sivim papirjem. Za 'kamenje' sem si narezala 1,5 cm široke trakove in jih zmečkala, nato pa obdelala z belo blazinico in na koncu še robove s črno blazinico:

I just followed the instructions on the upper link. For 'the stones' I made 1,5 cm wide stripes, wrinkled it and finished it with white and black ink pads.
Za 'nosilce' sem uporabila malo drugačne palčke za ražnjiče in ker so bile presvetle, sem jih pobarvala kar s copic flomastrom:) Za streho sem si najprej izdelala šablono in jo nato izrezala iz rjavega šeleshamerja nato pa še poštemplala s štampiljko v obliki strešnikov.

For the 'roof holders' I used some sticks and colored them with one brown copic marker. Roof is made out of the brown paper and stamped with the 'roof' stamp.
Verjetno se vam zdi, da ravno ne bi bilo dobro prižgati svečke ;) Ni problema, streha ni prilepljena in se preprosto sname in svečka se lahko prižge ;)

If you think that this tealight-holder is not usable, you are wrong ;), you just have to remove the roof and the little candle is ready to be lighted.
Dobra ideja torej za kakšno unikatno darilce in če se ga boste slučajno lotile, se lahko prijavite še na izziv, pa še nagradica vas čaka, tokrat od trgovine Pipilonia (tako sem izvedela za eno trgovino v Avstriji).

This is really good idea to make a little present and if you decided to try one, you can participate at our challenge at the same time and have a chance to win the prize. Our sponsor is Pipilonia store.

Uživajte v vikendu!
Have a great weekend!

20 komentarjev:

MarikaGabez pravi ...

Čudovito Vladka!!!
Sem si ogledala tudi druge izdelke na blogu, ker me mogoče res kdaj zamika, da poizkusim kaj drugačnega za čajne lučke kot steklo ali tunel card.
Ni kaj, gradbeni material in ti sta prijatelja.

Lepo da ti kartoni (lepenka) pride prav.

Marjanne pravi ...

This gorgeous, but I would put a light with a little batterie in it, than you can keep the roof on when it is burning. Do you have those little lights in your country?

Manuela pravi ...

To pa je nova unikatna ideja za izdelavo svečnika. :)) Super je, odlično ti gre gradnja od rok, pa čeprav papirčkasta. :))

Lepo se imej,
M.

MarikaGabez pravi ...

Ps: Ali sem ti povedala, da sem ravnokar...no preden sem začela brati tvojo objavo, pobarvala moj vodnjaček(digitalna štempiljka)?

moi pravi ...

No, no, komu drugemu prodaj to, da je vodnjek iz papirja. To so pravi kamni, se še vidi beton, s katerim si jih vezala ;)
Ej, res je kot pravi in super je izpadlo. Sploh kamni so res "natur", dobra ideja. Pa palčke barvala s Copici ;) Sem se nasmejala, ko vem kako si včasih znamo pomagat z vsem, kar nam pride pod roko.
In zgodbica na začetku, pa fotke, ...

Andreja pravi ...

hi hi hi hi pa to je noro kaj vse ne pade tebi na misel :-))))
Fenomenalno na kvadrat si naredila tale vodnjak!!!

Vladuška pravi ...

Marjanne this is great idea, I think I will try to finde it.

Marika, sploh ne dvomim, da si ravno barvala vodnjaček, ker na nek skrivnosten način sva očitno povezani z idejami ;)

Moi, zdaj pa si me dobila, v resnici je iz kamna ;))))) Ja, res je zabavno kako se znajdemo tako ali drugače. Potrebovala sem nekaj, da bi lahko potemnila palčke in copici so bili prvi pri roki, pa sem preizkusila, čeprav sem bila najprej skeptična, da bo prijelo :)) Dobro, da sem se odločila, da si jih nabavim ;)))

Suzy pravi ...

Uh. Pri tebi dobi papir novo dimenzijo :)
Fantastičen vodnjaček.

Creatissimo pravi ...

Izvirno, pa še primerno za te vroče dni, ko smo vsi žejni :).

HRANDICA pravi ...

Moram priznat, da sem se najprej malo ustrašila: Papir in svečka..hm?!
Tista z baterijsko svetilko je dobra ideja..drugače je pa celotna izvedba odlična. Še posebej mi je všeč kamen.
Lepo se imej.

Hali pravi ...

Prekrasno,č esvečko umakneš je pa prostor za metanje kovancev v vodnjak želja :-)

Čarobna hišica pravi ...

Res krasna ideja za svečnik ... kako si lahko sploh pomislila, da bi se stvar užgala, ko pa je pood svečko cel vodnjak vode ... hahahha ;o)

Teja pravi ...

Čudovit je.

Maja pravi ...

UAU je spet kar priletel iz mojih ust, sicer se pa tudi jaz strinjam z Moi - ti kar drugim prodajaj, da so to papirnati kamni! Pajade!!

Jana pravi ...

Kako dobro si zgradila idejo in nato tudi vodnjaček! To lahko najdemo le na tvojem koncu. Pa da g alahko tudi prižgeš.... združena lepota in uporabnost!

Jana pravi ...

Neverjetna si.
Odkar sem videla film Krog imam prvo asociacijo pri vodnjakih, da bo vsak čas iz njih prilezla tista grozna punčka.

Ampak pri tvojem kar verjamem, da mi bo izpolnil kakšno lepo željo in da iz njega ne morejo priti prikazni. :)Čudovito.

Helena pravi ...

Uh, skoraj sem izpustila tole mojstrovino. Drugače jih sploh ne morem reči. Ni kaj, ti, papir in ideje ste najboljši prijatelji.

Basslady pravi ...

fantastic! this idea is so cool and you created a real special candle-light! great job!

xoxo silvi (germany)

Andreja pravi ...

Pokukaj na moj blog. Nekaj imam zate!

VSE DOBRO pravi ...

A tukaj se skriva vodnjak želja, ne boš verjela, da ga iščem in hitro sem vrgla vanj željo ... močno držite z menoj pesti, da se uresniči, kajti rešila bo življenje ...

Prelep je in tebe se teta domišljija res močno oklepa :o)))

Vse dobro vsem ...

Odmevčica