ponedeljek, 3. januar 2011

Čas za...

Z novim letom se mi vedno znova zazdi kot bi padla iz dogajanja v nedogajanje. Najprej vsa decembrska mrzlica: ustvarjalna, darilna in še kakšna in nato naenkrat 'pok' in tako, zdaj pa začnimo znova. Smešen občutek. Z novim letom počasi pogled zazrem v časovno daljavo, počasi začnem gledati proti pomladi. Januar in februar bolj doživljam kot nekakšno nujo, ki naj čimprej mineta, da se znova začne prebujat pomlad in dnevi postanejo daljši. Ampak letošnji prvi sklep je drugačen. Januar in februar bom tokrat vzela kot priložnost, kot dar časa, ki je namenjen samo meni, mojemu ustvarjanju, prebiranju knjig, ogledu vseh filmov, ki me čakajo že nekaj časa in vsem mojim (najdražjim, prijateljem, znancem...).
Glede na to, da je to čas, ko počiva narava, zakaj ne bi tudi mi. Zakaj se ne bi odpočili od vsega, kar smo prinesli od prejšnjega leta, vse postavili na svoje mesto in se toplo zavili v koco, si skuhali skodelico dobrega časa, si prižgali lučko ali svečko in se predali dobri knjigi. Se ustavili za trenutek in mogoče celo kaj zapisali v svoj dnevnik.
Ja, tako bom začela jaz in tega se že zelo zelo veselim. Mislim, da sem prvič doživela padec v novo leto kot nekaj najboljšega, kar se mi je to leto zgodilo :))))) Pa nikakor nimam v mislih tistega, da dober začetek pomeni slab konec. Veste zakaj ne? Ker zame ta dober začetek pomeni samo še boljši konec in proti temu grem.
Temu razmišljanju primerno sem znova spremenila ozadje svojega bloga. Nepopisan list in pero, ki čakata, da napolnita praznino s črkami časa in dogodkov. Hvala Andreja za to prekrasno darilo.

Za konec pa samo še hvala moji prijateljici in učiteljici kvačkanja, ki me je spodbudila k temu razmišljanju in moj padec spremenila v polet. V svojem voščilu je namreč med drugim poslala te besede Sarah Ban Breathnac, ki jih z velikim veseljem delim z vami: 
"Januar, mesec novih začetkov in ljubih spominov, nam mežika. Naj zima tke svoje čudovite čare: mrzle dneve za volnene nogavice, dolge temne večere za slastne večerje, živahne pogovore ali samotne radosti. Ko tiho sneži, zunaj temperatura pada. Vsa narava se je umirila. Tudi me bi se morale. To je mesec za sanjarjenje, za veselje nad letom pred nami in za pot vase." 

28 komentarjev:

Tanja E. pravi ...

Vladka, hvala za zapisano, sem z užitkom prebrala. Iz zapisanega veje občutek, da znaš ritmu narave podati roko in to si skozi besede z lahkoto prenesla tudi name. Razen izjemoma danes (o kak luksuz) mi sicer služba ne dovoli umirjanja, a dobro dene že, če je smer znotraj človeka jasnejša. Je lažje... Platnica dnevnika je prečudovita. Kar vabi k zapisu tega, kar čas s svojo roko ne more zabrisati. Lepo te pozdravljam!

Helena pravi ...

Oh, ko bi še jaz imela takšno "Matejo", ki bi mi polepšala izgled bloga. Super je tudi tale podlaga. In knjigica ob naslovu bloga je tudi fina.
Zapisano o januarju in februarju kar vabi k posnemanju :)
Dnevnik in kazalka pa sta tako čisto v tvojem stilu: super lepa.
Uživaj v vseh drobnih trenutkih.

moi pravi ...

O, kako si to lepo povedala in res prevečkrat samo čakamo, da nekaj mine, namesto, da bi uživali v tistem trenutku in ga izkoristili do popolnosti.
Krasno novo ozadje imaš, Andreja je res mojstrica fotografije.
Naj se ti načrti uresničijo, naj gre samo še na boljše ;)

Janja pravi ...

Dnevnik in ozadje, kako usklajeno :)), čudovito.
Veliko mirnih trenutkov in vse dobro ti želim, v letu 2011. Lp

zabica67 pravi ...

Objava in izdelek sta dih jemajoča - naj se zgodi tako, kot si zapisala. Za vse nas!

Manuela pravi ...

Prečudovit dnevnik si si naredila! Verjamem, da bo v njem zapisanih veliko lepih stvari. :)

Lepo se imej,
•*´¨`*••♥ Manuela ♥••*´¨`*•

Hali pravi ...

Prekrasen zapis, sem se kar malo zamislila, čeprav sta zame januar in februar naporna zaradi vseh praznovanj, ki se nam vrstijo.V bistvu se jih veselim, ker rada pripravljam kaj novega in dobrega za vse moje, a ponavadi mi zmanjkuje časa in potem postanem sitna in nervozna.Ampak baje se vsako leto bolje spopadam s temi izzivi :-). Uživaj v vsem kar počneš!

MarikaGabez pravi ...

Lepo usklajeno... tvoj izdelek za začetek leta (ki naj bo tako, kot si zapisala: z dobrim začetkom k še boljšemu koncu) in ozadje oz. kar celovita podoba bloga.

ne dvomim, da bo tale dnevnik skrival v sebi množico črk, ki bodo tvorile besede in le te stavke v prečudovito pripoved.

VSE DOBRO pravi ...

Nadvse sem vesela zate, da boš svojim mislim nadevala obleko besed v tako ljubek "domek" in tvoje besede in slike sem zalepila v album srca pod posebno rubriko :o)))

Meni osebno je knjiga PREPROSTO BOGASTVO Sarah Ban Breathnach neke vrste "ženska biblija" in skoraj ni dneva,da me ne bi pobožal kak sestavek iz nje - name deluje zdravilno :o)))

"Novo leto. Nov začetek. Novo življenjsko poglavje, ki čaka, da ga napišemo.
Nova vprašanja, ki jih je treba postaviti,
se jih lotiti in jih vzljubiti.
Odgovori, ki jih je treba odkriti in nato živeti v tem letu preobrazbe,
veselja in odkritja same sebe.

Danes si vzemite miren premor,
med katerim boste s peresom v roki sanjarile.
Samo sanje rojevajo spremembe.
Ko razmišljate o minulih letih,
kakšna so vaša upanja za prihodnost?
Ko boste postopoma postajale varuhinje svojega zadovoljstva, se boste naučile sprejemati nežna
koprnenja svojega srca.
Letos pa si namesto sklepov zapišite svoje
najbolj osebne želje.
Tista hrepenenja, ki ste jih odrivale na stran,
dokler čas ne bi bil bolj primeren.
Verjemite, da je ta čas sedaj.
Postavite vprašanja.
Pot preprostega bogastva prinaša zaupanje,
da bodo odgovori prišli in da bomo dan za dnem odkrivale,kako naj jih živimo.

Pričnite to čudovito leto tako, da obnovite svojo vero. Vero vase.
In vero v to, da obstaja ljubeč vir - sejalec sanj -, ki le čaka,
da ga prosite za pomoč pri uresničevanju vaših sanj."

(Sarah Ban Breathnach)

Suzana pravi ...

Zanimio razmišljaš. Tudi jaz vedno komaj čakam, da mineta še ta dva hladna meseca in se začne pomladno prebujanje. Hvala ti za nasvet, sem že spremenila mnenje!
Dnevnik je prečudovit! Naj bo poln lepih spominov! Ozadje je pa prav tako čudovito.

Špela pravi ...

Krasen dnevnik, ki kar vabi, da vanj zapišeš svoje misli ;) Pri nas se pa praznovanja kar nadaljujejo, tako da mi vedno zmanjkuje časa za počitek, pa bi se prav prilegel. Pa ne za lenarjenje, za sproščanje. Ampak, ker sem sebična si čas zase vzamem, tako da se ne smem preveč pritoževati ;) Vse lepo v novem letu in naj bo takšno, kot si si zamislila...

Kristina pravi ...

Čudovit dnevnik, vem da ga boš napolnila. Zelo moja je tudi misel o praznem listu, ki ga bomo popisali. Uživaj v vsakem trenutku novega leta.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Wow, Vladuška! Ravno prava osvežitev- tako podoba, kot tale lepo izdelan in nežen dnevnik pa tvoje pomirjujoče in lepo besedilo. Spomnila si me,da mi je prijateljica končno vrnila mojo lepo kjnigo oz. mojo žensko biblijo, kot ji pravim tudi jaz. Ampak zdaj berem eno drugo lepo knjigo- koliba. zato se bom zdaj tudi jaz zavila v koc s knjigo in skodelico čaja.želim si,da bi vsi lahko na koncu leta lahko rekli- to pa je bilo leto!!!

Alenka pravi ...

Kako lep dnevnik!!!!Kakšno veselje bo pisati v njega:kakšne lepe misli, kašna ideja, lepo preživet dan,....
Mene pa začne grabit nekje konec Januarja, ko imam že čisto preveč mraza, sivine,teme,.....Boš videla bo minilo hitro, kot bi mignil;)

AllyRose pravi ...

Zdaj, ko sem si tvoje izdelke tudi v resnici otipala, si lahko predstavljam, kako prekrasen mora biti ta dnevnik.
Tisti, ki komaj čakamo na pomlad, bi morali januar in februar vzeti za urjenje potrpežljivosti, uživati v zamrznjenih rožah, svetlobi v ledenih svečah,... npr. :)
Lepo pozdravljene!

Kristina pravi ...

Zelo lepo si napisala in se popolnoma strinjam. Tudi sama ne maram zimskih mesecev, ko vstajam sredi mrzle noči in domov prihajam, ko se mrači. Ravno danes sem razmišljala, kako fajn, ker se je dan začel daljšati in moram potrpeti samo še dva meseca, da bo bolje. V bistvu pa bi morala razmišljati, kako je lahko prav prijetno s čajčkom v eni roki in dobro knjigo v drugi, gledat sneg, ki naletava.
Uživaj v vsem lepem!

Creatissimo pravi ...

Mene je letos prehitel čas, tako da še ne vem, kdaj bom praznovala ;). Čez nekaj dni me čaka osebni praznik, ko se najbolj poglobim vase in ugotavljam pri čem mi je najbolj lepo. Dovolim si celo malo zastoja in razvajanja... Drugače pa sta mi tako januar kot februar polna navdihov, sploh v naravi, tako da sploh ne čakam, da mineta! Veseli me, da bosta tudi zate sedaj bolj zanimiva.
Lepa objava in ja, 'uživaj v potovanju'!

Jana pravi ...

Počasi in z užitkom, naj ti vsak trenutek ostane v spominu. Razvajaj sebe in druge in izkoristi vsak dan.
Včasih gremo prehitro skozi življenje in se ne zavedamo, kaj vse vmes izpuščamo. Vsake toliko časa moramo pritisniti na zavoro in začetek leta je kot nalašč za to.Uživaj! :)

Tiara pravi ...

Zelo lepo si zapisala tole objavo in jaz s teboj delim še tole misel:

Pojdimo v novo...začnimo na novo...pojdimo za novim...ne samo na začetku leta, ampak vsakič, ko čutimo, da tako moramo... :)

Dnevnik mi je pa zelo všeč.

Mojca pravi ...

tako si me zadela s svojim razmišljanjem in mislijo na koncu... da kar nimam česa reči. vse si povedala. si te bom vzela za zgled. začnem ta hip. čaj in kovtrček. mmm!

Maja pravi ...

Ja, res si lepo zapisala! Vse prevečkrat samo čakamo, da nekaj mine, namesto da bi uživali drobne radosti!

Ozadje je čudovito, prav čaka, da ga popišeš s svojimi umetninami, takšnimi, kot je današnja in vse do sedaj: ČUDOVITIMI!

Anja pravi ...

Zelo lepo si napisala.

Imam občutek, da nas je kar veliko, ki bi letošnje leto rade doživele in ne preživele :o)

In šele zdajle mi je kapnilo, da imam to knjigo doma, saj sem jo pred leti kupila mami za darilo. Od danes naprej počiva na moji nočni omarici. Veselim se prebiranja.

Magda pravi ...

Beautiful project!

BojaMoja pravi ...

:)

Jaz sem vsak prvi delovni dan v letu razočarana, ker je december tako hitro minil :( Prevečkrat se mi zgodi, da v vsej naglici pozabim uživati, da zvečer pozabim prižgati lučke na oknu in se pogreti z dobrim toplim čajem ... ampak januar prinese novo leto in v novem letu se bo zgodilo toooliko lepega in spet bo december, ko se bom ob dobrem čaju in knjigi pravljic crkljala z mojima fantoma :) tokrat bom začela že januarja :)))

Marna pravi ...

Kako lepo, nežno!
Tudi jaz, tako kot BojaMoja, sem prvega razočarana, ker je december mimo, ampak saj bo prišel še eden in še več.
Lepo bodi!

Jana pravi ...

Neverjetno res, kako se zgodi tale pok in potem kar sili k razmišljanju..... Vesesla sem, da so blogi polni in pričajo o kontinuirani produkciji sanj in me opominja, da se le-ta nikoli ne ustavi. prelepo si naredila in kot vedno pristno, vabljivo, navdihujoče!!! Hvala Vladka!!

Andreja pravi ...

Čudovita objava in tvoja nova podoba je krasna!
Ja, življenje res prehitro mineva in tudi veseli december je minil absolutno prehitro in danes je praktično že vsega konec.
Ravno ta tedan sva z možem imela to temo in ugotovila, da nam čas morda teče prehitro zato, ker smo danes neprestano v nekem pričakovanju. Vsaj tako se nama zdi. Npr. sedaj sva v pričakovanju njegovega RD, čez tri tedne greva smučat in komaj čakava smučanje (to je to, kajne). Čez dober mesec imam RD jaz, potem se bo treba pripravljat na Veliko noč, vsaj me ustvarjalke, itd. itd.
Tako da, ti samo uživaj, odpočij si in kaj lepega zapiši v tvoj čudoviti dnevnik!
Toplo te pozdravljam :-))

HRANDICA pravi ...

Nisem bila čisto prepričana, če komentiram zares na tvojem blogu in k tvoji objavi, saj me je ta nova podoba z obliko in barvami čisto zmedla. Izbrala si krasno ozadje, čisto se poda k dopomladnim mesecem in seveda tvojemu pisanju. Tvoje objave že dolgo niso samo fotografije čudovitih izdelkov s starinskim pridihom, temveč tudi krasno prepletena beseda, ki bralcu poboža dušo. Hvala.