torek, 31. maj 2011

Ko zadiši po sivki

Glede na to kaj vse si že zmislijo in izumijo, ne dvomim v to, da ne bo dolgo, ko bo taka voščilnica tudi zadišala iz ekrana, med tem ko si boste ogledovale fotografije in komentirale. Ne bi bilo slabo kaj? Sivko obožujem kot motiv in kot rastlino. Letošnjo prvo cvetočo na mojem balkonu sem takole ujela v objektiv:
Takole pa na čestitko:
Da ne bi zgledala preveč resno, sem ji za ozdaje izbrala pike.Okvirček pa obšila, da sem ji dodala malo elegance. Nič posebnega, nič presežnega, pa vendar mi je v tej barvni kombinaciji všečna.
Tokrat sem nekoliko krajša v besedah, grem še malo v posteljo potopit svojo domišljijo v knjigo, potem pa se bom prepustila, da me odnese v sanje.

En dišeč pozdrav vsem!

24 komentarjev:

Simona pravi ...

Sivko imam rada tudi sama. Prvi cvetki so vedno najlepši, ujeta na voščitki pa je zelo lepa.

HRANDICA pravi ...

Te šivi me ubijejo! Sama sem jih iskala na mojem stroju, a jih ni, žal. Na tvojih voščilnicah naredijo res poseben okvir.
Sivko pa itak dajem na prestol.
Lp

Suzana pravi ...

Saj ne morem verjet! Pravkar sem zalila svoj lonček s sivko na balkonu, potem pa naletim na tvojo objavo. Vse kar je povezano s sivko obožujem. Voščilnici se krasno poda pikčasto ozadje, predvsem pa senčenje. Cvet na sredini je pa pika na i. Si mi dala idejo, da bi lahko voščilnico malo nadišavila z eteričnim oljem sivke, mogoče vsaj nekaj časa traja vonj po njej.

BojaMoja pravi ...

mmmmm ... meni takoooo lepo diši, vendar mi v trenutku sproži močan glavobol :( ne vem zakaj :(

Creatissimo pravi ...

Tudi jaz sem ena tistih, ki imam rada sivko (je že služila za fotografski model), vendar mi je ljubša takole, na slikah in štampiljkah, ker je njen vonj za moj (preobčutljiv) nos premočan. Tako da do sivke pristopam z distance :).
Za tovrstno voščilnico pa pravim: manj je več... in ti vsekakor znaš ujeti ravno pravšnje ravnotežje.
Uživaj pri branju!

Tina pravi ...

Kako krasno se ji podajo pike... Tudi meni je zelo všeč barvna kombinacija, ki si jo izbrala.

Škorčica pravi ...

Tudi meni je zelo zelo všeč vonj sivke in, kljub temu, da tehnologija še ne tako napredovala, ti povem, da tale čestitka prav diši! :)

Helena pravi ...

Te je potapljanje poneslo med lepe sanje? :) Se je utrnila ideja za kak nov projekt?
Sivka je tudi meni všeč. Vendar bolj kot njen vonj, me omamlja njen videz. Lepo si ujela sivkin cvet na to voščilnico. Pikice in šivi ga še bolj poudarijo.

Andreja pravi ...

Tudi meni je sivka zelo ljuba :-))
Čestitka pa kot vedno čudovita!!!

Vladuška pravi ...

Suzana, odeja z eteričnim oljem nikakor ni slaba :)

Boja Moja zanimivo, ker pravijo da je sivka v čaju menda proti glavobolu. Tebi očitno deluje obratno :(

Helena že 3 dni sanjam 100 stvari na noč in potem je zjutraj en kaos :) Mogoče pa se duša čisti nesnage :)

Tanja E. pravi ...

Tale odtis sivke je prekrasen, in napis vse najboljše si naredila, kot bi bil na povšterčku, lepa, lepa čestitka kot celota. LP:)

Marna pravi ...

Čudovita! Šivi so fantastični in zdaj si še bolj kot kdajkoli želim šivalni stroj.
Me pa zanima, kako si pa izdelala sivko, ki jo imaš zraven za dekoracijo fotografije?

Vladuška pravi ...

Marna, nisem je izdelala, dobila sem jo enkrat zraven enega darilca, v katerem je bilo sivkino milo. Zelo pripravna dekoracija za slikanje :))))

Kefa pravi ...

Ponovno čudovita. Pike so zakon in všeč mi je barvna kombinacija. Sivka je pa itak magična. Šive sem že večkrat občudovala, moram pogledat, če jih imam na svoji mašini.
papa Kefa***

moi pravi ...

Krasna voščilnica, sivka pa mi je kar zadišala ;) Verjetno zato, ker sem malo sivkinega olja kanila v vodo ;)
Ti šivi so res carski in tako popestrijo voščilnico. Ti še kar naprej šivaj ;)

Tiara pravi ...

jaz sivko prav obožujem. Vonj in izgled mi je tako ljub, da komaj čakam, da bo zacvetela. Tvoja čestitka mi je pa pisana na kožo, saj je prelepa.

hali pravi ...

Krasna voščilnica, rada imam sivko, vsakič ko grem mimo grma , malo pomigam veje in potem tako krasno diši.

Marina pravi ...

U zelo je lepa. Sivka pa... ena lepših on uporabnih rastlin...

Jana pravi ...

Sivka je meni zelo elegantna rastlina z zelo dolgim tankim vratom in vijola, malo od vetra razmrščeno frizuro. Všeč mi je tudi sorta butterfly, ki ima malo drugačno frizuro. Obe, pa mi krasita balkon. :) :)


Čudovita čestitka.

Janja pravi ...

Tudi sama imam vsako leto med ostalimi dišavnicami lonček sivke. Preprosto brez nje ne gre. Tvoji se lepo podajo pike in lep zaključek s šivi. Lp

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

wow, koliko fanic sivke. tudi jaz sem čisto nora na sivko. lani smo bili v Provansi in na svojem desktopu imam slikco od tam in vsakič, ko prižgem računalnik mi zadiši po sivki in tisti prijetni toploti.
ta tvoj šivalni-vzorec mi je pa takooooo všeč. in uno voščilo zgleda kot en luštkan pouštrček napolnjen s sivko ;) ta pa tudi jaz občasno naredim iz svoje sivke.
pikice pa ne bi mogle bolj pašati, kot pašejo.
super.
kaj pa bereš tokrat?

MarikaGabez pravi ...

Tudi mene podobno kot Heleno bolj privlači njen videz, kot pa sam vonj. Dišeče fotografije ..... kaj veš, vse je možno. Kakšen USB priključek ... pri nalaganju fotke bi ji določili vonj iz nekekga predpripravljenega seznama in potem bi .... zadišalo pač.

Andreja pravi ...

Sivka ima vse, barve, vonj in lepoto. Prav takšna je tudi tvoja objava. Kar odneslo me je proti morju.. Zakaj že?

VSE DOBRO pravi ...

Vladka prelepo - tako je nežna in čudovite fotografije - tvoja ustvarjalana in fotografska žilica si vedno zelo lepo podajata roke :o)))