petek, 27. maj 2011

Poročna s srcem kot tattoo-jem/Tattoo heart on wedding card

Poročne čestitke so lahko z malo domišljije precej neklasične, sploh če poznamo karakteristiko mladoporočencev. Najbolje pa je, ko ideja nastaja skupaj s tistim, ki čestitko naroči. Ta izdelek je vsekakor plod medsebojnega sodelovanja.


This is wedding card for extraordinary couple. She is from Italy and he is from Slovenia and they both have tattoos. Basic idea is from my friend who ordered this card and I accomplished this idea. First I meant to print the heart, but then I remembered that my friend has couple of heart stamps and she lend them to me together with wing dies. Thank you Moi. I used map of Slovenia and part of  Italy for the basics and than I put paus paper on it. I like the heart so much that I didn't want to put on anything else. Couple of stitches and that's it. Extraordinary wedding card for extraordinary people. If you are interested how I did this, just go to my another blog Ustvarjalna skrinja nasvetov.


Nevesta je iz Italije in ženin iz Slovenije in zato je moja prva asociacija bila zemljevid teh dveh držav in letalo, ki preletava obe deželi in za seboj vleče napis Congratulation. Čestitko sem tudi naredila in ji dodala še mini kuvertico napolnjeno listki, na katerih so bile želje. Pozabila poslikati :) Morda pa pokažem kdaj drugič. Vendar se je nato naročnici porodila še ena ideja na osnovi tega, da imasta oba tattoo-je in da bi bil dober motiv srca. Vendar ne navaden motiv, ampak tak, ki bi izgledal kot tattoo. Sprva sem mislila poiskati motiv na netu in ga sprintati, potem pa sem se spomnila, da za devetimi gorami in devetimi vodami živi prijateljica, ki je slučajno tudi ustvarjalka in ima slučajno take prekrasne motive src in bi meni, dobri duši bila pripravljena posoditi štampiljke in tudi šablono za angelska krila. :) Moi hvala, pridem še večkrat brskat po tvojih predalih :)
Tudi na tej drugi verziji se skriva zemljevid, vendar je zaradi pavs papirja manj izrazit. Želela sem namreč, da pride do izraza osrednji motiv in učinek mi je bil na koncu blazno všeč. Izpadlo je veliko bolje, kot sem si predstavljala in prav zato nisem dodajala na čestitko več ničesar, naj srce govori zase :) Krila pa sem s pomočjo šablone izrezala iz ostankov papirja, ki je bil obdelan s tempero in pokajočim lakom:
Za takšen dogodek se seveda spodobi, da se obdela tudi notranjost, kjer se nahaja prostor za napis in v zgornjem delu ograjica, namenjena, da se za njo zatakne denar:
Če vas zanima podrobnejša izdelava, jo najdete na Ustvarjalni skrinji nasvetov. Mogoče pa vam tutorial utrne še kakšno drugo idejo o kombiniranju štampiljk in šablon. Jaz pa vas pospremim do konca te objave še z eno malo obdelano fotografijo. Fajn se je tako malo igrati. In zadnje čase me pošteno srbi nakup novega fotoaparata, samo se še uspem zadržati. Ampak vrvica je že  natrgana, ne vem kako dolgo še me bo držala na vajetih :))
Želim vam krasen vikend, naj vas dež ne zmoti in privoščite si kak trenutek med zelenjem z dišečo kavo ali skodelico čaja ali pa kakšnim deci dobre rujne kapljice :)

30 komentarjev:

Alenka pravi ...

Čudovita čestitka!Fotoaparat si pa kar kupi..... ti ga znaš res super uporabljati!!!!

čarovnička pravi ...

spet huda .. tvoje papirnate umetnine so res nekaj posebnega ... noro dobre ... vse, tud one iz prejšnjih objav ..

Marna pravi ...

Posebna in čudovita! Všeč mi je to srce! Magično ... in šivi ... mmm

Creatissimo pravi ...

Lepa je, v takih prijaznih barvah. Krila zagotovo popestrijo vse skupaj, in vijugasto šivanje naredi vse skupaj bolj 'leteče', svobodno. Super, da ti je Moi posodila rekvizite ;).
Če razmišljaš o DSLR-ju, imam enega na zalogi po ugodnejši ceni... - samo obveščam te, če se slučajno vrvica pretrga ;) in bi ti prišla info prav.

Jana pravi ...

Ta čestitka mi je pa ena tvojih boljših. UAU! Noro lepa.

Hali pravi ...

Prekrasna je...sploh na zadnji fotki, srcce tako lepo izstopa...res lepo.Ja včasih je potrebno tudi sebi privoščiti kakšen bombončke - glede fotoaparata - ti ga boš sigurno dobro in lepo izkoristila ;-)

Simona pravi ...

Kot sem na nasvetih napisala. Tale me pusti brez besed. Samo z odprtimi usti.

MarikaGabez pravi ...

Tudi jaz sem malo brez besed ostala. Čudovito!!!

Nella pravi ...

Spet vauuu! Res stvari dodelaš v nulo in ta srček je prečudovit. Tudi tebi lep vikend :)

Helena pravi ...

Čestitka z osrednjim motivom prav zares deluje kot tatoo. Noro dobro ti je uspelo skombinirati štampiljke v smiselno in magično celoto.

BojaMoja pravi ...

O hudooo ... ne morš verjet, no :)
Hvala, ker si mi pokazala še en izjemno lep vidik uporabe teh štampiljk ♥ ♥ ♥

Kefa pravi ...

Čudovita. Srce pride tako do izraza, prav vleče ti pogled k njemu.

papa Kefa**

Tiara pravi ...

Božanska čestitka in tole srce je res nekaj posebnega. Res imaš super ideje pri izdelavi čestitk, ki je vsaka zase prava umetnina.

Tanja E. pravi ...

Prečudovita je tudi ta, z izredno lepo notranjostjo, kreativno in izvirno ustvarjena in podpisana z "Vladka". Čestitam!

namo pravi ...

Lepa in zanimiva:)

Saša pravi ...

Kako lepo srce oziroma cela voščilnica je zelo lepa, res nekaj posebnega in zanimivega, zelo mi je všeč in prepričana sem da bo tudi mladoporočencema :)

Maja pravi ...

Hudo, hudo, hudoooooo lepa!!!

Janja pravi ...

Prav gotovo je ena najboljših. Izredno mi je všeč. Lp

moi pravi ...

Krasna in nič kaj klasična čestitka za mladoporočenca. Zato pa toliko bolj zanimiva in osebna,

Goga pravi ...

Kot vedno tvoje delo si podaja roko z umetnostjo.
Stampelgledovi srčki so zame kakor zimzelena melodija, moraš jih imeti, ker brez njih ustvarjalka retro izdelkov ne more naormalno dihati, moji so na poti v Slovenijo, zato bo moje dihanje kmalu boljše :).

Čarobna hišica pravi ...

Spet ena izvrstna ideja ... in izvrstna izvedba ...

Anonimni pravi ...

Prekrasna čestitka, baš prekrasna!

Mojca pravi ...

za vse te detajle, občutek za "ravno prav", barve... sploh ne najdem več novih besed... čudovito.

ankh pravi ...

Jaz in čestitkanje nekako ne greva skupaj...toda zadnje čase me je začelo zanimati, tudi po tvoji zaslugi...ali je bil pa ponoven ogled nadaljevanke Prevzetnost in pristranost (trenutno berem še knjigo) tisti, ki me je nenadoma navdušil za čestitke z vintage pridihom. Res prelepa čestitka!

Vladuška pravi ...

Ankh super, če sem te uspela spodbuditi. Vidim, da pa si še ena ljubiteljica Prevzetnosti in pristranosti. Jaz sem ustvarila kar nekaj stvari na to tematiko v preteklosti in se ne naveličam :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

spet ena popolna kombinacija in tako tvoja, tako posebna.
in končno, zahvaljujoč moi, lahko spet komentiram.
moj prvi komentar je bil seveda boljši, a ker sem pozabila in od jeze sem si spraznila možgane, bo današnji manj izviren.

VSE DOBRO pravi ...

Krasna zamisel za čestitko in čudovita izpeljava le-te ... jaz pa navijam zate za nov foto aparat :o))) Sicer so že sedaj fotografije profičudovite, ampak če čutiš, da potrebuješ novega pomočnika pri ustvarjalnem delu, se moraš pustiti zapeljati :o))) Saj veš, da je ustvarjalno delo največji zapeljivec kajne :o)))

Suzana pravi ...

Kar nekaj tvojih izdelkov sem zamudila! Kot vedno zelo dovršeni izdelki!

HRANDICA pravi ...

Čudovita je in res nekako lebdeča. Odlično ti je uspelo oblikovati idejo s tatoojem. Tole z igranjem in fotografijo kar hitro potegne in kar nekam znana mi je ideja o lovu na boljši fotoaparat. Jaz še malo "šparam" :).
Lp

Anonimni pravi ...

Fantastično ti je uspela!
Tole kombiniranje ti čudovito uspelo!
Pozdravček Andreja L.