četrtek, 5. maj 2011

Preobrazba kuhinjskega kota

V kuhinji imam kotiček, ki je nastal po tem, ko smo podrli steno za katero se je skrivala, po domače, špajza ali shramba. Sama je nisem potrebovala in sem razmišljala, da bi pridobljen prostor bolj služil za jedilno mizo in bi v kuhinji pridobila nekaj dodatnega prostora. Ko sem prenavljala stanovanje, sem celotno kuhinjo pobarvala rumeno in kmalu ugotovila, da jedilni kot sploh ne pride do izraza. Preveč je bilo rumene in kot je bil preveč okorn ;)
Sedaj pa je svetel in zgleda večje in ima svojo dušo, karakter in pravi užitek je sedeti v njem. Ta zelena te kar poživi:)))
Idejo sem dobile iz ene knjige in očeta prosila, da mi je naredil klop. Nato sem se lotila stene in kot ter steno okoli okna pobarvala belo.
Naslednja zadeva je bila poslikava s šablono, o čemer sem že pisala. Rože so narisane od spodnjega levega kota, proti desnemu zgornjemu.
Nato je bila na vrsti Ikea, kjer sva z J.-jem nabavila mizo, stola in polico ter zelene blazine in zavese. J. mi je vse skupaj zvrtal na steno in mi celo dal idejo, da naj za blazine nakvačkam rožice, ki sem jih skupaj s trakovi našila na blazine:
In za konec še nekaj različnih zornih kotov novega kotička. Na polici je tudi moj shabby chic kotiček iz te objave:

40 komentarjev:

Amikadeja pravi ...

Oooo, super kotiček si uredila! In res je veliko boljše kot je bilo!

Sonja pravi ...

Definitivno bolj sveže, lahkotno, pomladansko. Prej je bilo "pretežko".
Lepo si uredila in verjamem, da se v kotičku zdaj bolje počutiš.

Anonimni pravi ...

Uaaaau! Super lepo izgleda. V primerjavi z prej je res zelo osvežujoče.

Tina pravi ...

O, Vladka. Tvoj kotiček je zdaj fenomenalen. Meni je bil tudi prejšnji lep, domač, sončen in topel. Tale zdaj je pa nekaj posebnega. Kako si klopi naredila naslonjalo s tistimi blazinami na vrvicah (s kvačkanimi rožicami!!!) je čista špica. Pa ljubko napoljnea polička...uau!

Janja pravi ...

Nekaj povsem drugega :)), zelo ljubko. Všeč mi je. Lp

Maja pravi ...

Kotiček je sedaj veliko bolj domač, svetlejši in prijaznejši. Klop pa kar kliče, da se nekdo s knjigo v roki uleže nanjo.

Helena pravi ...

Prejšnji kotiček je bil bolj primeren za neko resno gospodinjo :) Tale nov pa je za eno ustvarjalno, moderno, pa vendar rahlo nostalgično mlado damo. Super je. Krasna mi je klop, ki ima pod sedalom prostor za škatle. Tudi poslikava ti je odlično uspela. Kotičke nad klopjo pa je tako čisto tvoj :)

Marna pravi ...

Tale jedilni kot si pa vrhunsko izboljšala. Prav fauš sem ti zanj, ker izgleda tako pomladno in po moje je občutek skoraj kot da sediš zunaj na terasi. Fenomenalno!

Goga pravi ...

Čudovita prenova, res sta fajn predelala jedilni kot. Ideja z kvačkanimi rožicami mi je sploh zelo všeč.

namo pravi ...

Ja res si ga dobro spedenala,sam da zdej ne boš prevečkrat uživala v njem s krožnikom.:):):):):):)

Creatissimo pravi ...

O, kako frišno, svetlo! ;) Zelena je res uporabna - tudi jaz sem jo izbrala za naš mini kabinet... Sedaj pa ti/vama želim veliko užitka v novem kotičku. Pa pohvali oba mojstra, ki sta tudi pripomogla k uresničitvi tvojih želja.
PS: nakvačkane rožce so super ideja!

čarovnička pravi ...

dobr si tole spedenala ..

Andreja pravi ...

Čudovit kotiček si ustvarila in popolnoma se strinjam s Heleno :-))

moi pravi ...

Kot je zdaj res šik in pride do izraza. Čeprav je bil tudi prej udoben kotiček, je zdaj pravi kotiček za uživanje. Ne vem, če nas boš sedaj spravila dol v klet ;)
In ideja s kvačkanimi rožicami je briljantna. Toliko bolj, če jo je predlagal J. Pohvali ga še v mojem imenu ;)

Kristina pravi ...

Before and after. Vedno rada pogledam preobrazbe in tale tvoja je resnično fantastična. Čeprav imam rumeno zelo rada, imaš prav, zelena je v tem primeru boljša. Klop je čudovita, čestitke očetu.

Dijana pravi ...

Preobrazba in pol! Super si zrihtala. Že samo barve veliko naredijo s prostorom, potem pa še tvoje ideje in dodatki... Seveda pohvale tudi tvojemu J.-ju in očetu. Kapo dol;) Zdaj imaš lep svež, sončen in živahen kotiček - uživaj v njem :))

Pravljičarka pravi ...

V takem kotičku bi tudi jaz z veseljem spila kavo. Zelena barva prinese pomlad v kotiček. Super!

valentina pravi ...

Joj,kako pomladno,zeleno,sveže....
Naj živijo barve!!!!

Sama ravno iščem ideje in barve za osvežitev hiše.
Upam,da me mož ne izseli,ker trenutno je vse belo,sterilno-ampak jaz sem za barve!!!
Mu bom pokazala tole slikco,mogoče ga omehčam.
lp

Tanja pravi ...

O hudo! Pa sej sploh ni kaj drugega reči - precej bolje kot prej ne glede na to, da mi je rumen azelo ljuba barva.

Simona pravi ...

Krasen kotiček je nastal, pa še v mojih barvah. Uživancija.

helena pravi ...

Toel sedaj je res bistveno bolje. Čeprav deluje kotiček manjši, je veliko bolj lahkoten in svež in kar vabi, da posediš v njem. Super ti je uspelo. Polička in njena vsebina pa je itak carska.

AllyRose pravi ...

Jaj, k tebi se bi kar prišla sproščat ter 'filat' z energijo, tako je vse usklajeno in v barvah. Res lepo. :)

mimoza pravi ...

Vau!!! Prekrasen kotiček ste naredili! Barve naredijo svoje, super kombinacija!

Andreja M. pravi ...

Zelo všečno :) Verjamem da je prijetno sedeti v prenovljenem kotičku :)

VSE DOBRO pravi ...

Vladkaaaaa kako pa je ta kotiček ljubek in cart - ah bo sladka kavica ob tej mizici :o))) se tudi jaz z Moi strinjam, da naju naslednjič ne dobiš v klet :o))) Vse se tako čudovito dopolnjuje, vse ima pikico na i ... tudi sama sem zelo zapisana zeleni, obožujem rožice in metuljčke in te kvačkane so prelepe ... in ugotavljam, da sem s tistim mikenim presenečenjem nadvse uglašena z barvami tvojega novega ljubkega kotička :o)))

Se vidimo ...

Tanja E. pravi ...

Ma Vladka, odlično si tole naredila. Rumena sama po sebi je bila topla, a s to zeleno si zadela v pooolno! Izjemno mi je všeč. Pa vsi ti premišljeni detajli so kotičku res vdahnili dušo... Z okroglo mizo si ustvarila mehkobo, ki jo človek v domu potrebuje!
Veliko užitkov v novem kotičku! LP:)

Hali pravi ...

Sem samo zavzdihnila...kako je to lepo, sveže...bravo J. za idejo o kvačkanih rožicah...hudo hudo cart

Tanc pravi ...

Tole bi pa jaz takoj posvojila. Vrhunsko!!! Odlična ideja so blazinice, ki jim rožice dajo še dodatno noto lepote in domačnosti. Kar ne morem se nagledati, ker sprememba je res očitna. In to na boljše. :)))

Petra Militarev pravi ...

Enkratno! pravzaprav je tako malo potrebno, pa je prostor čist drugačen. In res, tale zelena posveži, pomiri. Dober izbor!! Sploh so mi pa všeč viseči povštrčki:)

Suzana pravi ...

Tudi prej ni bilo slabo (dokler nisem pogledala slike nove preobrazbe). Krasne kombinacije barv, super poslikava, polička,... pa kaj bi naštevala, celoten kotiček je krasno preurejen. Rožice so pa pika na i!

MarikaGabez pravi ...

OooooOOo ... brez besed. To je preobrazba v kateri bi čisto z lahkoto živela vsak dan, tudi bivakirala v njej, če bi bilo potrebno.
Sicer pa to. "da nisi od muh" že dolgo vemo. In tako vesela sem, da sem del kukanja v tvoje življenje, pa čeprav takole virtualno.

Sanja pravi ...

I ja sam bez riječi...preobrazba je odlična!!! Jako, jako lijepo! Sviđa mi se zelena boja jastuka, sviđaju mi se mašne, oslikani zid...ma sve mi se sviđa!!! Želim tvoj kutak preseliti k sebi :))))
Lijep pozdrav

Tika pravi ...

Tole je pa čisto druga pesem!
Čudovito in verjamem, da se v tem kotu zdaj čisto drugače počutiš. Človek bi tam kar sedel in srebal zelen metin čaj... ali poleti v vročini mojito :)

McCrafty /Klavdija pravi ...

Uau tole pa je spremeba, koko je vse bolj živahno....krasen kotiček

Jana pravi ...

Preobrazbna kot se šika. Veliko lepih trenutkov in dobre hrane v novem kotičku! :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

aaaaaaaaaa...wow..to pa je usklajen team. tole ste vrhunsko izpeljali, levji delež je bil najbrž tvoj Vladka. čestitke ta preobrazba je enostavno super, sveža, cort, in BELO-ZELENA!!!tisti pouštri so mi pa zelo znani ;)
za Valentino pa upam,da se bo mož omehčal. Če bo videl tole preobrazbo mu drugega ne preostane.

Maja pravi ...

Hudo lepo in domače!

HRANDICA pravi ...

Veliko boljše je po preureditvi in čisto ti verjamem, da se v tem kotičku počutiš fantastično. Tudi tvoji obiski se najbrž počutijo enako, ko jim postrežeš kak napitek v tem kotičku.Mmmm, v živo mora biti še boljše kot na sliki.
Pozdravček♥

Kate pravi ...

Super! Kot bi "stopil" v drug prostor. Lepo.

Andreja pravi ...

O prečudovito. Zelena res poživi. Sigurno so kosila še prijetnejša. Dobra ideja z blazinami!