sreda, 11. maj 2011

Stari čoln

Zelo sem bila vesela vašega odziva na novi kotiček pri nas doma in res je v njem zelo zelo prijetno in kot bi si pomlad prinesla v hišo za vse leto. Zelena in rumena sta odlična kombinacija. Ju moram uporabit tudi za kakšno čestitko. :) Tokrat pa vas vodim drugam, tja kamor bomo z mislimi vsak dan bolj, proti morju. Proti vonju slane morske vode in borovcev. Proti soncu in počitku in uživanju.
Verjetno sem malo čudna, ampak veliko bolj zanimivo mi je pogledati kakšno staro barko ali kak napol razpadajoč čoln, ki nosi svoje zgodbe, kot pa nove razkošne jahte. V razpadajočem čolnu najdem veliko več dalmatinske pristnosti, kakorkoli se smešno sliši, ampak nekomu je ta čoln morda pomenil preživetje.
Moj ni imel in nima nobenega posebnega poslanstva kot to, da me z mislimi ponese na dopust in mi polepša kak kotiček doma. 
Ko sem ustvarjala podlago za deske čolna, o čemer si lahko preberete na Ustvarjalni skrinji nasvetov, se mi je dokaj hitro izrisala podoba starega čolna in prav zato sem ga tudi spravila v življenje. Všeč mi je njegova robatost in razpokanost, skoraj kot prave deske :)
Nato sem osnovni podobi dodala še okvir in podlago, ki sem jo ravno tako naredila s kombinacijo temper, le da nisem nanesla pokajočega laka, ampak samo eno plast temper.
Ko se je vse skupaj posušilo sem odtisnila še staro pisavo z mojo najljubšo in nepogrešljivo štampiljko.
Če sem vas vsaj malo ponesla na morje in ste zaslišali valovanje morja, potem sem dosegla svoj namen. Lepe sanje!

28 komentarjev:

Marna pravi ...

Zares si ga dosegla! Še dobro, da naslednji vikend z mojim Mjem in prijatelji švignemo na morje, ker sicer bi težko zdržala do poletja ... če sploh takrat.
Izredno naravno izgleda, kot bi res že 100 let bil izpostavljen soli, vodi in soncu ... mmmmm

Daša pravi ...

jaz sem sicer že na morju...žal ne morem uživati, ker sem cele dneve na faxu, ampak tale čolniček je fenomenalen. Izgleda kot taprav. Sem poskusila s pokajočim lakom, mi ni najbolje uspelo, verjamem, da bo drugič boljše :)

Sanja pravi ...

Odlično osmišljeno i super napravljeno! Sviđa mi se što se vidi pohabanost daski! Zaista lijepo!
Kad već ne može zapoloviti zasigurno će biti lijep ukras u tvom domu!
Lijep pozdrav

MarikaGabez pravi ...

bi me kar težko kdo prepričal, da tole ni pravi les. Ampak ker vemo kake čudeže dela Vladka.... Zelo realistično. In ja, dosegla si svoj namen. Prav zadišalo je, slišim ptice, valovanje....

čarovnička pravi ...

oooooooo hudo .... kok noro dobr ... efekt je čist realen

moi pravi ...

Ponesla na morje? Seveda.
Deske čolna so kot prave, tako ti čisti ne verjamem, da so iz papirja ;)-

Tanja pravi ...

Tvoj namen je dosežen, že voham morje. Prav za vogalom je. Samo ven ne smem pogledati, da se ne zbudim ;-)

helena pravi ...

Uauuu, prava "dalmoš" pravljica. Rahlo zibane morskih valov, vonj borovcev in soli, božajoči sončni žarki in oglašanje galebov, možgančki na of, kaj hočeš lepšega. Res is enkratno pričarala tole pravljico.

Goga pravi ...

Sprva sem bila 100%, da je čoln narejen iz furnirja, potem pa sem si ogledala kako narediš razpokan papir in prepričala si me :). Lepo in zelo uporabno, samo enkrat sem uporabila razpokan papir za ozadje, seveda je bil kupljen, a od sedaj naprej ga bom znala narediti tudi sama,samo tako lep ne bo kakor tvoj.

O morju pa še ne razmišljam, mogoče za kakšno popoldne z motorjem, drugače pa šele v avgustu.Pa bi šla, z veseljem, tako rada imam morje..........

Maja pravi ...

Skoraj je težko verjeti, da čoln ni narejen iz starega lesa, temveč iz papirja. Mojstrsko!

creatissimo pravi ...

Ah, morje... Takoj sem za, sploh sedaj, ko še ni prevroče.
Imitacija lesa je pa seveda odlična! Kar težko verjeti, da je 'samo' iz papirja.

HRANDICA pravi ...

Totalna zmagovalka si s svojimi izdelki in ni ti para. Moj poklon!!!
LP

Škorčica pravi ...

Fino! Tudi mene je tole odpeljalo na morje! :)

In ne vem, kako sem ti pozabila povedat, da mi je tvoj preurejen kotiček zelo všeč. Res deluje tako zelo prijetno, sveže in še dosti naravnih materialov je. :)

Suzana pravi ...

Tvoj namen je dosežen. Res že hrepenim po morju. Tale čoln mi je poleg slike morja tudi nosnici napolnil z vonjem po morju!

Andreja pravi ...

O morje. Njegov vonj me boža, njegov šum me pomirja,....

Tanja E. pravi ...

Odličen efekt lesa si ustvarila!! Izdelek pa res diši po morju in vseh čarobnih trenutkih, ki jih ta šepeta...LP:)

Helena pravi ...

Oh, naredila si mi prave lušte za morje, poležavanje na plaži, branje dobre knjige ... S pogledom uprtim na morje, kjer bi opazovala barke, podobne tvoji.
Ej, ne morem verjeti, kaj uspeš narediti s šeleshamerjem, temperami in razpokajočim medijem?! Noro dobro in res zgleda kot prava barkača.

Janja pravi ...

Tu ni več kaj dodati ..... super lepo. Lp

Simona pravi ...

Kakšne lušte si mi naredila s temle opisom. Jaz bi tudi na morje, kar zdajle ...

Kefa pravi ...

Ko sem brala to objavo in gledala čolniček, sem pred seboj zagledala "forografijo" z lanskega dopusta na Viru. Ko se pelješ po mostu morje do Vira lahko na desni strani vidiš veliko takih prizorov... pravo morsko idilo, ki je brez potopljenega čolna ni.
Moram pa reči, da ta tvoj čolnič deluje čist realno. Super je narejen.

Papa Kefa***

AllyRose pravi ...

Uaau, dilce zgledajo kot čisto taprave. Take stare, ko se že barva lušči. Mojstrsko!

Kristina pravi ...

Na tole objavo sem želela komentirati že pred dnevi, ampak blogger ni omogočal. Vladuška, ti si prava mala čarovnica - v dobrem pomenu besede. Kaj vse ne nastane izpod tvojih rok. Čudovito.

Jana pravi ...

Zgleda kot prav!!!!!!! Kar ne morem verjeti, da ga nisi pobrala nekje na obali, na kakšnem pravljičnem potovanju! Bravo Vladka!

VSE DOBRO pravi ...

Ah jaz bi sedaj kar sedla vanj in odveslala nekam daleč, daleč ... preveč je hrupa, da bi zmogla slišati valovanje morja, zato bi sedla vanj in odveslala nekam kjer bi bilo veliko, veliko tišine ...

Tudi jaz sem najprej mislila, da je čolniček iz lesenih deščic ...

Špela pravi ...

Če ne bi vedela, da ti "delaš" les, bi rekla da je pravi... Moram ob priliki preizkusit tale les. Me mika, samo imam gužvo in ponavadi take stvari potegnejo in ne končaš samo pri poskusu ;)
Pa hvala za čas, ki si ga vzameš, da nam približaš in predstaviš različne tehnike ;))

Jana pravi ...

Čist hudo! Nikoli ne bi ugotovila, da to ni pravi les. Super fotke. :)

Andreja pravi ...

Vidim, da je moj komentar izginil, zato se še enkrat oglašam in ti povem, da je tale čolniček zelo zelo lep. In zelo zelo resničen z vsemi temi malimi detajli, s katerimi si ustvarila fantastično fotografijo :-))

Tina pravi ...

Tole je prav umetnost. Naredila si krasen okras, tako zelo všeč mi je tvoje barvanje in sposobnost izdelati, da izgleda kot pravo...