petek, 10. junij 2011

Drevo letnih časov / Tree of all seasons

Kako v štampiljko ujeti čas, spreminjanje, letne čase? Odgovor nosi narava sama, s svojo čudovito paleto barv, ki jo razdaja vso leto. Od brstenja in zelenja pomladi in poleti, do eksplozij rumene, oranžne, rjave jeseni in do bele pozimi. Pa sem našla rešitev. Krošnja drevesa nosi prav vse to, spreminjanje, pretok, minevanje in rojevanje. Včeraj, danes, jutri. Ste kdaj razmišljale o tem, da bi dnem v mislih narisale barve glede na počutje, dogodke, občutenja? Po moje bi bilo zanimivo, sploh če bi na koncu dneva še pobarval dan v koledarju. Mesec bi na koncu izgledal prav mavrično. Nisem še nikdar poskusila, mogoče bi začela dojemati dni drugače, močneje. Se mi zdi, da mi jih veliko kar uide. Moj današnji dan bi bil zelen z belikimi pikami. Ne vem zakaj, ampak takšen bi bil :)
I couldn't resist also this week Make it Monday challenge: Tissue Paper Texture. I never use this technique before and I feel very experimental lately ;) and so it was good opportunity to try this. First I used masking technique and left empty space for the tree. Then I glued the tissue, but not entirely till the edge. After everything dried, I stamped the tree. The idea of this tree is to catch the time, seasons and changes into the motive. The tree was ideal for this. That is the reason that the tree has so many colors and no leaves on the right side. I came up with this idea because of the sentiment. A little bit lower you can find comparison between the stamped tree on the tissue and just on paper. It is interesting, on tissue looks like it was stamped on fabric. I hope you like it. :)

Mogoče se res že ponavljam s tem drevesom, ampak nudi toliko možnosti za ustvarjanje in prav vedno izpade zanimivo, drugače. Se vam ne zdi? Pa še nekaj me je tokrat pritegnilo. Znova sem se namreč lotila Make it Monday izziva, kjer želijo, da se uporabi robček, ki se ga zalepi na osnovo ali na kak drug del čestitke. Tega nisem delala še nikoli in ker se mi zadnje čase ekperimentira, me je tudi tokratni izziv pritegnil. Oglejte si video in vse vam bo jasno. Na osnovo sem odtisnila pisavo in sicer s tehniko maskiranje, pri čimer je ostal prostor za drevo. Nato sem zalepila na osnovo robček in ko se je vse skupaj posušilo, sem odtisnila še drevo na prej prazen prostor. Tukaj je primerjava med drevesom odtisnjenim na robček in odtisom samo na šeleshamer. Je kar zanimivo, saj na robčku zgleda podobno kot bi odtisnila na blago. 
Pravzaprav sem idejo za pisano drevo dobila ob napisu, saj sem pomen želela ujeti v motiv. 
Čestitka je za rojstni dan moje prijateljice in v zavitem papirju jo čaka knjiga.
Lep vikend vsem skupaj!

23 komentarjev:

Marina pravi ...

Čudovita je, kot smo pri tebi že navajeni=)

Andreja pravi ...

Prečudovito. res je drevo nudi različne možnosti postavitev in videza in ti ga znaš vedno ujeti točno tam kjer ga želiš imeti. Prečudovito in verjamem da bo prijateljica znova presenečena in presrečna ko bo prejela darilo.

moi pravi ...

Krasna je že sama ideja o menjavanju letnih časov na enem drevesu, da o tehniki z robčkom ne govorim. Lepo darilo, unikatno, jaz bi tudi ;)

Kefa pravi ...

Prečudovita...odlična ideja, super izvedba. Zelo lepo si skombinirala napise, barve in štampiljke.
Bravo.
Papa Kefa***

Marna pravi ...

Prekrasno! Po moje ti cel dan porabiš za vsak tvoj izdelek - no, vsaj jaz bi. Neverjetnih tehnik se lotevaš. Bravo!

Suzana pravi ...

Zelo zanimiva čestitka s krasno mislijo.

Helena pravi ...

Skupaj z zapisanim in čudovitimi fotkami dobi vsaka tvoja objava posebno vrednost, ki je ne bi bilo, če bi samo pripopala svoje mojstrovine. Sicer so seveda tudi tako enkratne, ampak vse skupaj jim da nek pridih večnosti. Prav zato se vedno razveselim, ki vidim, da je kaj novega pri tebi :)
Čudovita je! Le kakšna pa naj bi bila, če je imela Vladka prste vmes :)
Imej lep vikend!

Lisa Elton pravi ...

Very pretty card, I really like the way you have shown the seasons. Great job!

VSE DOBRO pravi ...

Jaz sem se sedaj v to čestitko zaljubila na prvi pogled :o)) Neskončno imam rada motiv drevesa in to je prečudoivito, prav tako tisto v predprejšnji objavi, vendar me je čisto začaralo ravno to v katerem se skrivajo vsi letni časi ... in klobuk - prekrasen - v tvojem srčku se skriva idej - neskončnooo ... in prav je tako :o)))

Andreja pravi ...

Spet zelo lepo in krasno si prikazala letne čase!
Jaz velikokrat uporabim blago, vendar ga lepila še nisem, vedno ga šivam. Morda poskusim tudi to.
Prijateljica bo zelo vesela lepega darila!
Lep vikend :-))

Tina pravi ...

Vladka, kako lepo si uporabila tehniko z robčkom. Motiv drevesa skozi letne čase je krasen in res izgleda kot odtisnjen na blago. Napis je čudovit, ima me, da bi ga užitno prevedla in oblikovala za ga kdaj natisniti....Čas je res izmuzljiv, kakšna metoda za povečanje zavedanja in upočasnitev bi bila res potrebna.

MarikaGabez pravi ...

Krasno!!!
In zanimiva mi je tvoja ideja o barvanju dni. Moj je bil včeraj zelen z rdečimi pikami (obiranje češenj).

Janja pravi ...

Nimam več kaj dodati ob vsem že napisanem .... čudovita je. Lp

Nella pravi ...

Barvanje dni - super ideja, voščilnica pa čisto v tvojem stilu, čudovita. Lep vikend, obarvaj ga s svojimi najljubšimi barvami :)

helena pravi ...

Kaj naj pa dodam, saj je vse že napisano. Imaš noro dobre ideje in ravno tako izvedbo. Kot je napisala že moja soimenjakinja, je vedno popolno zadovoljstvo pogledati tvoj blog, izdelke in tehnike.
Lepo si pobarvaj vikend. Moj včerajšnji dan je bil moder, danes ga barvam v rožnato, jutri pa bo v zelenih tonih. Vsaj tako se mi zdi. Joj, je tole barvanje dni zanimivo....:):)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

spet ena tvoja topla in pogruntana kombinacija in kot so že predhdonice rekle-popoln užitek. priznam,da me je zamikala ta tehnika z robčkom.
škoda, da nisem jaz ta prijateljica- ker bi voščilnico občudovala še nekaj dni, tednov, mesecev....

Simona pravi ...

Punca, kakšne super ideje imaš. Črpaš iz okolja, iz narave, lepoto najdeš v za večino čisto neopaznih podrobnostih. Očitno imaš odprto srce.

Creatissimo pravi ...

Drevo ima toliko simbolike, da se ga res težko naveličamo... Lepo si združila tekst in letne čase.

Maja pravi ...

Čudovita čestitka!

namo pravi ...

Tud jest se pridružujem vsem napisanim pohvalam :):):)

valentina pravi ...

Tebe je tako luštno brati.
Tvoje objave so polne bogatih in toplih besed.
In kadar pokukam na tvoj blog,takrat bi v koledar narisala toplo čokolado s metano in malček medu.

lp

Tanja E. pravi ...

Srečna prijateljica, zelo zelo lepo darilce si ji pripravila, ideja z drevesom v različnih letnih časih je odlična in enkratno si jo upodobila na prelepi čestitki! LP:)

HRANDICA pravi ...

Črpanje ideje iz besedila je težka zadeva. Ti si jo zelo dobro izpeljala. Darilo pa si krasno zavila in drevo v vrvici je fantastično dopolnilo.
Lepo se imej in lp