sreda, 15. junij 2011

Kolo s košarico rož in čuden dan

Drage moje, danes je čuden dan. Ne žalosten in ne vesel. So novice, ki te razžalostijo, šokirajo, ampak ti hkrati odpirajo nove možnosti. Prav nepričakovano sem danes dobila odpoved. Šok, solzne oči in nato nasmeh in začela sem si pet tisto od Lene: 'Cause I'm free as a bee flying over the trees...'. Verjetno sem si tega po tihem želela, le da nisem imela dovolj poguma, da bi odšla sama. Hkrati nimam prave ideje kako bi živela od svojega ustvarjanja, ampak verjamem, da se bo našlo nekaj nekje vmes. Čas bo za marsikaj, za razmislek, za poskuse take in drugačne, za vse tisto kar sem govorila, da bi delala če bi imela čas. Ne bojim se, ampak vem da ne bo enostavno in da bo treba zavihati rokave. Ampak verjamem, da se bom tako ali drugače znašla. Svet je moj in verjamem, da bom našla novo mesto v njem in verjamem tudi, da boljše. Svobodna sem torej kot čebelica in tako dolgo bom letala okrog dreves in cvetlic, da bom našla tisto eno samo zame.

Ali pa se bom morda zapeljala malo naokrog na kolesu in bom z vetrom v laseh šla novim zmagam naproti. Torej, če imaste kakšno delo zame, se priporočam :))) Mogoče pa je to idealen čas, da se končno lotim kakšne delavnice, kjer bi se lahko srečale, zakaj pa ne.
Skratka malo za poživitev vam tokrat pokažem eno malo bolj veselo in retro čestitko s kolesom in rožicami v košari.
Z ozadji ima večkrat težave in tokrat sem zadrego rešila s temi zastavicami in na koncu koncev se mi zdi kar lušno.
Tako drage moje, želim vam manj stresen večer in jutrišnji dan kot je bil moj današnji. In ne pustite se takim dogodkom ustaviti v življenju.

49 komentarjev:

Jana pravi ...

Ojoj! Verjamem, da te je šokiralo in razžalostilo. Samo ne pusti, da te to preveč potre in potegne v začaran krog iz katrerega boš težko našla izhod. Saj veš, ko se ena vrata zaprejo, se odprejo druga. Naj bo to the first day of the rest of your life. Ne dvomim, da ti s tvojim ustvarjalnim duhom in sposobnostmi v tej naši prelepi deželici ne bi uspelo.

moi pravi ...

Kot pravi ZEN, si moraš reči: To je najboljše, kar se mi je zgodilo.
In tebe je bilo res škoda za tiste pisarniške posle, pri taki ustvarjalni žilici. Tudi sama sem takoj pomislila: delavnice, da nam vsaj nekaj tega znanja predaš in nas okužiš.
Zdaj pa na kolo in veter v lase! (pa ne mi rečt, da si kolo sama izrezvala ;)

Kirena pravi ...

Vladka, drži se. S tvojim pogledom na svet ti bo uspelo. Pa kar prijavljam se na delavnico.

helena pravi ...

Takšna novica pa res ni prijetna,ampak vzemi to kot priložnost za nov začetek. Jaz si ob čem podobnem vedno rečem, da je tako morda prav in grem dalje. Najprej se spočij od šoka, potem nam pripravi kakšno delavnico :):), za naprej pa ni vrag, da s svojim ustvarjalnim talentom ne bi našla svojega koščka pod soncem.
Čestitka pa je itak enkratna, kot vedno.

Marna pravi ...

Vladka, joj, to pa je res bil zdaj šok tut zame.
Ampak tudi jaz verjamem vate in vem, da ti bo uspelo. Predvsem pa zdaj izkoristi svobodne trenutke!
Kolo je pa super!

Suzana pravi ...

Morda so ti naredili uslugo. Ne razumi me napak, ampak mogoče ti takšna služba niti ni bila pisana na kožo. Daj si malo svobode (z vetrom v laseh na dveh kolesih, ampak na motorni, ne nožni pogon :-)
Potem pa novim izzivom naproti. Mogoče res nebi bilo slabo združiti hobija z delom.
Drži se punca!

Alenka pravi ...

Tudi mene je malo šokirala ta novica! Ampak veš kako rečejo: Vse je za nekaj dobro. Mislim, da si ti tako polna optimizma in volje, da boš našla izhod. In verjamem, da bo še boljše in lepše, kot zdaj.
Kolo je pa fantastično!!!!

Špela pravi ...

Me veseli, da tko pozitivno gledaš na stvari ;) Bom rekla - SAJ BO ŠLO! Kolo je fantastično, zdej pa še reč, da si ga rezala na roke... Vzemi si čas zase in najprej uživaj, drugače kot na boljše tko ne more it ;)

Daša pravi ...

wauuuu kakšno čudovito kolo!!! Najbolj me impresionira košarica :) Glede odpovedi pa so že punce povedale vse. Prav tako sem mnenja, da je to sigurno začetek tvoje nove življenjske dogodivščine, ki bo obdana z ustvarjalnostjo, zato glavo pokonci in nasmeh na obraz... :)

Andreja pravi ...

Ajej, tole pa res ni dobra novica, ali pač?! Morda se ja pa to moralo zgoditi, saj pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra!?
Želim ti, da je to začetek nekaj dobrega in da je pred tabo zares nova, boljša pot!
Čestitka pa; ma je brez veze karkoli dodajat; fenomenalna! Z njimi nas itak vedno presenetiš:-))

valentina pravi ...

Danes je en tak čuden dan :(.

Vendar naj bo začetek nečesa novega.
Kako je že tisto ko zapreš ena vrata,se odpro druga?
In naj bodo ta druga širša,svetlejša,polna vsega lepega in ustvarjalnega.

In čestitka je superca,kot vsi tvoji izdelki.

lp

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Vladka, prepričana sem,da ima Bog boljše načrte za tebe in s tabo. pozitivna in ustvarjalna kot si, ne bomo dolgo čakali,da boš ti križem rok. na delavnico se pa tudi jaz že prijavljam.
Maribor mi postaja vedno bolj všeč ;)
tam poznam zdaj nekaj ČUDOVITIH ljudi :)
voščilnica je pa tako ljubka in tako posebna, tako kot si to TI.
vse dobro

Janja pravi ...

Ne ni prijetno .... vendar sem prepričana, ko prespiš in premisliš, boš našla pravo rešitev. Vse dobro ti želim.

Voščilnica je kot vedno nekaj posebnega ... zelo lepa. Lp

Tina pravi ...

Mislim nate in vem, da se ti bo izšlo dobro.

Creatissimo pravi ...

Prooosim?? To je pa še mene vrglo, kaj šele tebe (sploh, če je bilo nenapovedano)! Ampak, Vladka, to pomeni, da si gotovo zaslužiš kaj boljšega. Mogoče prav tisto, kar si razmišljala, ko sva 'klepetali' o tem, a?
Zajemi sapo in vzemi si čas, da prisluhneš sebi, samo sebi...
Pridi kaj naokrog (z biciklom ali brez) in oglasi se kaj (po mailu), če bi potrebovala podporo ali misel... Srečno in pogumno po novih poteh!

Marina pravi ...

Uf to pa je šokantna novica... ampak kot si že sama rekla, so se ti zaprla vrata in se ti je odprlo okno.... Ponavadi vedno rabimo kakšno "brco v rit" da začnemo uresničevati svoje sanje... Tako da verjamem, da se ti bo vse dobro izšlo, ko prvi šok popusti in začne glava razmišljati trezno... le pogumno naprej...

Voščilnica pa... lepa kot vedno...

Drži se!

Rina pravi ...

Vladka, držim pesti zate. Saj bo. Čestitka pa je zelo lepa. ;)

MarikaGabez pravi ...

Ups!!!
Najprej pohvale za kolo. Malo več barv kot običajno, vendar prav čarobno. bi človek kar sedal nanj in se odpeljal .... tako malo v neznano, za nosom...

In ne dvomim, da se boš odpeljala naprej in vozila in vozila .... uspešno, polno, varno. Tudi mene je pretreslo in kot prvo sem pomislila: saj je ravnokar pisala o službeni "poti" v tujino. Sedaj pa tako.

Maja pravi ...

Pozitivni in ustvarjalni osebi, kot si ti, morda to pomeni le odskočna deska za kaj več, za nekaj v čemur boš še bolj uživala - priložnost za nov začetek.
Kolesa so pa itak moja šibka točka;)

Vladuška pravi ...

Dekleta hvala za vse spodbudne besede, veliko mi pomenijo.

P.S.
Ja, kolo sem tokrat celo rezala na roke. S tem da sem si našla na internetu motiv za šablono :)

McCrafty /Klavdija pravi ...

Tole pa res ni dobra novica....držim pesti, da obdržiš voljo in verjamem, da ti bo uspelo! Čestitka je pa krasna!

VSE DOBRO pravi ...

Vladka tudi jaz mislim, da ima Dobra energija s teboj drugačne načrte kar se službe tiče ... močno stiskam pesti za tisto ta pravo :o))) Kolo je čudovito in želim ti čim več vetra v laseh in v jadrih tvojega življenja ...

K pravi ...

Uhh, kakšna novica :( Upam, da se ti vse izide tako, da ti bo najbolj prav! (Za čestitko nimam več superlativov od že spisanih ...)

Goga pravi ...

Vladka, vsak konec je začetek novega, ne pusti žalosti in šoku, da ti pokvarijo optimizem, ki gotovo sili čez neprijeten dogodek.

Kolo, kolo je pa krasno, glede na to, da še nisem našla časa za moje kolesarjenje, se lahko enkrat odpeljeva skupaj :)).

Če bo delavnica,... pridem...............res, res bi te rada poznala tudi na blizu iz oči v oči.

Drži se, po nevihti je sonce še toplejše!

Tanja E. pravi ...

Najprej pohvale za čudovito kolo, tako z rožicami v košari, ki te popelje soncu naproti. Izbrala si krasne barve in ustvarila odlično ozadje.

Takale novica pa kljub preverjenemu vedenju, da je vse za nekaj dobro, najprej šokira.
Potem pa se počasi začneš ozirati od vrat, ki so se zaprla naokoli, kje so se pa nova odprla. Mislim, da se ti ta tančica že odstira, želim ti vse dobro na tej novi poti, naj se ti udejanja to, kar je zate najbolj prav. LP:)

Klavdija pravi ...

Vem, da po tekem šoku sledi cela pahljača čustev...dovoli si jih izživet, prežvečit in izpljunit. Potem pa zadihaj svobodno, z polnimi pljuči...na polno. Naj te po novi poti vodi srce...verjemi vase, v svoje sposobnosti!

Dijana pravi ...

Tvoja slaba novica me je prav presenetila! Sicer pa pravijo, da se vse zgodi z razlogom in verjamem, da te sedaj čaka morje poti, ki jih boš lahko prehodila in prišla do cilja. Glede na tvoj optimizem, močno voljo in neomajnost, ti bo gotovo uspelo najti delo, v katerem boš res uživala. Upam, da ga boš združila s svojim ustvarjanjem in še z nami v živo delila svoj talent. Srečno!! ... Aja, pa seveda voščilnica in kolo čudovita ! :)
Pazi nase, Lp.

Tadeja pravi ...

Uhhhh, Vladka! I mene je steplo!
Budući nemam baš predodžbu koliko imaš godina, ali te zamišljam još uvijek prilično mladom, čini mi se da je to ipak više dobra nego loša vijest, pogotovo ako si i sama imala slična razmišljanja.
Ja sam u jednom trenutku u životu nakon 7 godina u istoj firmi, potaknuta nakupljenim lošim stvarima u roku od pola sata i prilično impulzivno dala otkaz. I imala svo vrijeme ovog svijeta za sebe u tom trenutku. Nisam još imala Timnu, pa time ni obavezu prema ikome osim sebi samoj. Zašto neke stvari koje sam tada započela (catering, a kasnije i handmade ukrasni i sl. predmeti) nisu uspjele, ima niz razloga ( između ostalog i dugo čekana trudnoća), ali sam barem pokušala, pa bar iz tog razloga ne mogu žaliti. U svakom slučaju, nije svako zlo za zlo i ja mislim da će se tebi iz ovoga otvoriti put kojim si zapravo htjela i sama krenuti, ali nikako dobiti onu nogu u tur! ;)
Puno sreće ti želim i vjerujem u tebe! :)

Tadeja pravi ...

I skoro sam zaboravila! Ovakav bicikl bih ja uživo, pravi! :)

Kristina pravi ...

Uf, je pa res čuden dan. In ne izgleda prav lahko, toda s tvojim talentom res lahko osvojiš svet in preživiš. Všeč mi je tvoje pozitivno razmišljanje in obenem prizemljenost. Veliko sreče ti želim. Kolo pa je fenomenalno, da ne govorim o zastavicah.

Hali pravi ...

Punce so že vse napisale...ni vrag da se nova, lepša, mavrična vrata ne odpro, če se ena, malo manj barvita zapro. Drži se in čestitka, pa kolo na roke izrezano??? enkratno, rožice in zastavice pa pokažejo veselje in energijo!

Maja pravi ...

Verjamem, da je za vsak zato na svetu njegov zakaj in vem, da je pri tebi zato, da uresničiš svoje sanje! Prisluhni in zaupaj si, kajti tu nas je veliko, ki verjamemo vate! Le daj svoji domišljiji krila in prihodnost bo TVOJA!!!

Damjana Ž. pravi ...

Kolo je fenomenalno, in še na roke izrezano praviš, kar mu doda še malo več vrednosti.

Držim pesti zate, so punce že prej vse napisale, tako da lahko dodam le še to - drži se!

Tanja pravi ...

Vladka, želim ti moči, da iz tega potegneš najboljše zase!

Bubamara šarena pravi ...

Misli su moćna stvar. Ako si podsvjesno željela to, a nisi imala snage sama to napraviti, drugi su to za tebe napravili.
Želim ti da nađeš svoj put na kojem ćeš biti sretna. A uz svu tvoju kreativnost vjerujem da ćeš već naći načina da ostvariš svoje želje i radiš ono što želiš.

Kefa pravi ...

Ojoj...ne ravno najboljša novica s finančnega vidika, a kot berem, dobra za dušo. Vedno, ko se zgodi kaj nepričakovanega (dobrega ali slabega) zaslišim pesem Življenje je lepo (seveda v verziji Alenke)
Ko včasih se ti zdi,
da vse čudno je,
želiš si, da lahko,
bi spremenil svet.

Vendar potrebno ni,
da si filozof,
okrog sebe se ozri,
z zaprtimi očmi.

Življenje je lepo,
če ga živiš,
tako kot ponuja se samo
in ne da ti ga spremeniš.
Verjamem, da se ti bo obrnilo tako, da boš zadovoljna in srečna.

Zdej pa na kolo...a si ti nora?! :D Vse si izrezala na roke? Super si. Čudovito kolo, čudovita košara. Barve so prečudovite, zastavice pa prikupne.

Stiskam pesti zate, da najdeš kaj lepega za svojo dušo.

Papa Kefa***

čarovnička pravi ...

oooooooooo madoniš, sem bolj malo na netu te dni in tale tvoja novica .. griza .. in sreča. tko kot si napisala. in veš kaj, ne dvomim, da ti bo uspelo. tvoji izdelki so tako zelo drugačni od drugih, da se bo najdla zate tržna niša .. in boš uspela .. držim pesti, da bo to kmalu .. iz srca, ker če rata komu, ki ga kao poznam, pol se lahko tolažim, da bi/bo tudi meni ..
si v mojih mislih ....:)

Simona pravi ...

Ej, Vladka, že iz napisanega se vidi, da si pozitivna punca. In sama sploh ne dvomim, da je to nov začetek in da včasih take "brce" potrebujemo. Tvoja ustvarjalnost, znanje in vedrina + tvoja svoboda (čeprav nepričakovana in šokantna) naj ti razrejo krila. V kar sploh ne dvomim in verjamem, da boš letela zelo, zelo daleč in zelo, zelo visoko.

Andreja pravi ...

Uf tako rada bi nekaj napisala, pa so dekleta že vse povedala. Poglej število komentarjev in pozitivnih besed in misli. Res je, me lahko rečemo karkoli, tebi še vedno ostane resnica. Poglej, imaš dar, imaš srce na pravem mestu, imaš oči, ki gledajo realno imaš novo priložnost.. Zagrabi jo s polno žlico, nimaš kaj izgubiti. Simbolj je že pisano kolo, ki si ga kot vedno čudovito do popolnosti izdelala, naj to bo to vstopna točka v novem poglavju. Naj te popelje v skladu s tem kar si globoko v sebi želiš. Čudovito bo, boš videla♥

Saša pravi ...

Vladka, kot te poznam tu po besedah ko berem tvoj blog, si navihano in pozitivno dekle :) Verjamem in vem da ni lahko, ampak glej iz pozitivne strani. Veliko več zmoreš kot misliš, zato verjemi, da je nekje neko mesto ki še čaka nate, le da to še ne veš. Vse se nam zgodi z razlogom, in čeprav človeka potre za neko obdobje, boš čez čas nekje mogoče še bolj zadovoljna. Nikoli se ne ve kaj ti življenje prinese, le bodi pogumna in se ne predaj!

Jana pravi ...

Včasih se nam slabe novice in izkušnje zdijo grozne, a že čutim, da je tvoj primer drugačen in ti bo prinesel novega vetra, ki te bo popeljal proti novim, nepričakovanim ciljem. Nič ni lepšega kot imeti možnost izbiartzi in občutiti svežina, čeprav jo ne poznano in se nam zaenkrat zdi še malo zastrašujoča, nato dvignemo krila in smo že v višavah, ne da bi sploh vedeli kako se je to zgodilo. Nepričakovane poti nas spomnijo, da nam življenje želi ponuditi več.
Tvoje krasote me navdihujejo in navdušujejo in všeč mi je, ker nosijo zgodbo in so pristne, kakor življenje. Danes čutim, da ti moram reči HVALA, za vse!!!!!!!!!

Renata pravi ...

Punce so ti napisale že toliko modrih in vzpodbudnih besed, da lahko le še dodam - drži se in sledi svojim sanjam. Želim ti vse dobro!

p.s. Voščilnica je pa itak fenomenalna!

Helena pravi ...

Toliko spodbudnih besed so ti napisali pred mano, da težko kaj dodam, kar bi ti morda olajšalo situacijo. Prav gotovo boš pa čez čas (mogoče daljši) lahko rekla, da je bila odpustitev dobra stvar zate. Glede energije, ki jo izžarevaš ne dvomim, da se bo kmalu kaj našlo, kjer se boš bolj izrazila in pokazala svoje talente. Vse dobro! Ker boš imela več časa, boš mogoče to poletje prišla kaj na obisk. S kolesom verjetno ne, z motorjem pa :) Vedno dobrodošla.
Pa kakšna delavnica bi bila tudi super!
Voščilnica z ročno izrezanim biciklom pa je seveda enkratna!

Biljana pravi ...

Prepričana sem, da boš najdla svojo rožico in, da boš prav kmalu zelo zadovoljna , saj včasih na prvi pogled negativne stvari se izkažejo za zelo pozitivne. Ti stojim ob strani in podpiram in želim, da čimprej prideš do svoje sončnice;)

Biljana pravi ...

aja..voščilnica je fenomenalna!!!! itak:)

HRANDICA pravi ...

Kar se na začetku zdi grozno in žalostno, je v resnici dobro in pravo. Zgodilo se je z namenom. Zdaj še samo poišči pravo pot na križišču in kar pogumno po njej naprej.Vso srečo.
♥♥♥

Tika pravi ...

Draga Vladka, v vsakem slabem je kanček dobrega in mislim, da boš za to odpoved enkrat še hvaležna vesolju. V sebi imaš mnogo darov, mogoče je prišel čas za tvoj sanjski poklic. Poletje je tu in dnevi so prijetni in tudi tvoje misli naj bodo take. Zadnjič sem si v Leartu v živo ogledala tvoje čestitke. Tudi tukaj je priložnost. Ker je slovenija majhna, ti predlagam, da poskusiš na Etsy-ju. Tvoje čestitke bodo HIT! Preberi zgodbe različnih ustvarjalcev, ki so sami pustili službo in zdaj živijo od svojih kreacij. Pogumno in ustvarjalno naprej!!

mateJA pravi ...

Pozdravljena Vladka,
nisem vestna blogarica, vendar tvojo stran zadnje čase velikokrat odprem. Imaš izjemne ideje in talent in nesebično ga deliš z nami bolj ali manj anonimnimi obiskovalci. To, da si ostala brez stalnega dohodka je težko, vendar s takimi rokami in glavco, kot jo imaš - da lahko in zmoreš delati tako lepe, krasne, čudovite papirčkaste umetnine... s takimi talenti boš uspela.
Še enkrat hvala ker deliš svoje umetnine. Drži se. Naj ti bo dana moč, pogum in nekaj podjetne žilice;)))

Nena pravi ...

oh škoda da si se na roke matrala....tule imajo pa točno tak nožek
http://www.onceuponastamp.co.uk/ccp51/cgi-bin/cp-app.cgi?usr=51F5440970&rnd=738763&rrc=N&affl=&cip=&act=&aff=&pg=prod&ref=beacrser&cat=ccsummer&catstr=HOME:cottagecutz:ccsummer